لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۱۳

ملی‌گرایان پس از پیروزی در انتخابات پارلمانی اسکاتلند به دنبال همه‌پرسی استقلال هستند


نیکولا استورجن، نخست‌وزیر اسکاتلند در مقابل بیوت هاوس (اقامت‌گاه نخست‌وزیر اسکاتلند) در ادینبورگ، اسکاتلند- ٩ مه ٢٠٢١
نیکولا استورجن، نخست‌وزیر اسکاتلند در مقابل بیوت هاوس (اقامت‌گاه نخست‌وزیر اسکاتلند) در ادینبورگ، اسکاتلند- ٩ مه ٢٠٢١

نیکولا استورجن، رهبر حزب ملی اسکاتلند، پس از پیروزی حزبش در انتخابات پارلمانی، وعده برگزاری دومین همه‌پرسی استقلال در سال‌های اخیر را داده است.

به گزارش بخش انگلیسی صدای آمریکا خانم استورجن بلافاصله پس از اعلام پیروزی با تهدید لندن علیه هرگونه مانع‌تراشی در راه این همه‌پرسی گفته است آن را تا پیش از پایان سال ٢٠٢٣ برگزار خواهد کرد.

وی گفته است: «تنها کسانی که می‌توانند درباره اسکاتلند تصمیم بگیرند، اسکاتلندی‌ها هستند و هیچ سیاستمداری از لندن نمی‌تواند و نباید بر سر راه قرار بگیرد.»

اگرچه حزب ملی اسکاتلند برای تثبیت اکثریت پارلمانی یک کرسی کمتر از حد نصاب لازم دارد، احتمالا با حمایت حزب سبزهای اسکاتلند بتواند ٧٢ کرسی از مجموع ١٢٩ کرسی را به دست آورد که قدرت قانونی برگزاری همه‌پرسی استقلال را به وی می‌دهد.

پارلمان اسکاتلند ناظر بر خدمات عمومی، آموزش و پرورش و کنترل مرزهای اسکاتلند با انگلستان است، اما در زمینه دفاع و مسائل سیاست خارجی هیچ قدرتی ندارد.

بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا، با دعوت رهبران اسکاتلند، ولز، و ایرلند شمالی به گفت‌وگو، عنوان کرده است بریتانیا «زمانی به بهترین شیوه خدمت‌رسانی می‌شود که ما با هم کار کنیم.»

برگزیت یکی از دلایل عمده پشتیبانی ساکنان اسکاتلند از استقلال است. اسکاتلندی‌ها و (نیز ساکنان ایرلند شمالی) مخالف خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بودند و در همه‌پرسی برگزیت نسبت مخالفان به موافقان ٪٦٢ به ٪٣٠ بود.

در همین حال، روزنامه تایمز چاپ لندن به نقل از اندیشکده «هنری جکسون» می‌گوید جمهوری اسلامی در تلاش بوده با روش‌هایی مشابه روس‌ها، در روند انتخابات اخیر و به نفع استقلال‌طلبان مداخله کند.

XS
SM
MD
LG