اعتراضات گستردهای در لبنان پس از انفجار بزرگ روز سه شنبه در بندر بیروت برپا شد و پلیس ضد شورش لبنان و معترضان به نظام سیاسی این کشور روز شنبه ۱۸ مرداد در بیروت با هم درگیر شدند.
به نوشته رویترز گروهی از معترضان نیز ساختمان وزارت خارجه لبنان را اشغال کردند. معترضان در بیروت به سمت پلیس سنگ پرتاب کردند و پلیس در واکنش به سمت آنها گاز اشک آور شلیک کرد. برخی گزارش از ورود معترضان به دیگر ساختمان های دولتی حکایت دارد.
همچنین گروهی از معترضان با سردادن شعارهای ضددولتی، مقواهایی با تصاویر سران لبنان از جمله میشل عون، رئیس جمهوری و رهبر حزب الله، سید حسن نصرالله، را به دار آویختند و علیه حزب الله که مورد حمایت رژیم ایران است، شعار دادند.
در پی اعتراضات روز شنبه، حسن دیاب، نخست وزیر لبنان وعده داد که پیشنهاد برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام را ارائه می دهد.
برخی گزارش ها به نقل از یک سخنگوی پلیس از کشته شدن یک مامور پلیس حکایت دارد. به گزارش رویترز بیش از ۱۰۰ نفر در اعتراضات روز شنبه علیه نظام سیاسی مجروح شده و ده ها نفر بستری شده اند.
آنها به واکنش دولت لبنان در قبال انفجار بندر بیروت خشمگین هستند. این اعتراضات در حالی روی می دهد که کشور درگیر بحران عظیم اقتصادی و شیوع ویروس کرونا است که وضعیت اقتصادی را بدتر کرده است. اعتراضات به شرایط اقتصادی در لبنان از ماه ها پیش آغاز شده بود و معترضان خواستار تغییرات اساسی در بین دولتمردان هستند. معترضان حاکمان لبنان را فاسد و ناکارآمد می دانند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا می گوید واشنگتن علاوه بر ارائه کمک به لبنان همراه با کشورهای دیگر خواستار تحقیقات کامل و شفاف در مورد علت انفجار در بندر بیروت است. دولت لبنان درخواست برای تحقیقات بین المللی را رد کرده است. مقامات لبنانی می گویند تحقیقات در مورد انفجار مهیب محموله بزرگ نیترات آمونیوم جریان دارد.
پرزیدنت ترامپ جمعه شب در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که با رئیس جمهوری لبنان تلفنی گفتوگو کرده و روز یکشنبه نیز با روسای جمهوری فرانسه و لبنان کنفرانس تلفنی خواهد داشت.
به گزارش آسوشیتدپرس در روز شنبه، وزارت خارجه هلند می گوید همسر سفیر این کشور در لبنان بر اثر جراحت های انفجار اخیر بیروت درگذشت. طبق گزارش همین خبرگزاری، تلویزیون دولتی سوریه نیز به نقل از سفارت این کشور در لبنان می گوید در انفجار بیروت ۴۳ شهروند سوری کشته شدند ولی این آمار نهایی نیست. انفجار بندر بیروت تاکنون دستکم ۱۵۸ کشته و حدود ۶هزار مجروح برجای گذاشته و به خانه های حدود ۳۰۰هزار نفر آسیب زده است. هنوز ده ها نفر پس از انفجار هفته گذشته ناپدید هستند.
انفجار در بیروت امنیت غذایی در لبنان را به خطر انداخته است و راه ارتباطی تجاری این کشور با خارج را مختل کرده است. بیمارستان های بیروت که از پیش درگیر بار ناشی از موارد ویروس کوید۱۹ بوده اند در پی انفجار آسیب دیده اند و حالا با فشار مداوای مجروحان ناشی از انفجار مواجه هستند.