لیتوانی روز پنجشنبه ۲۳ مرداد فعالیت گروه حزب الله لبنان و ورود همه افراد مرتبط با آن به لیتوانی را ممنوع کرد، و به این ترتیب به ردیف کشورهایی مانند ایالات متحده، آلمان، بریتانیا که پیشتر حزبالله را تروریست دانسته بودند، پیوست.
به نوشته تایمز اسرائيل، لیتوانی روز پنجشنبه، ۹ روز پس از انفجار مرگبار بیروت، اعلام کرد که ورود همه افراد مرتبط با این گروه تروریستی لبنانی مورد حمایت ایران به لیتوانی را ممنوع کرده است.
وزیر خارجه لیتوانی در بیانیه ای گفت: «با توجه به اطلاعاتی که مراکز و شرکای ما بدست آورده اند، ما میتوانیم به این نتیجه برسیم که حزب الله از ابزار تروریستی، که تهدیدی علیه امنیت بخش عمده ای از کشورها از جمله لیتوانی محسوب میشود، استفاده میکند.»
تصمیم برای ممنوع کردن ورود افراد مرتبط با حزب الله برای ۱۰ سال اعتبار دارد. وزارت خارجه لیتوانی گفته که بخشی از این تصمیم دست کم بر اساس اطلاعاتی است که اسرائیل درباره فعالیت های عوامل حزب الله ارائه کرده است که تهدیدی برای منافع امنیت ملی لیتوانی به شمار میرود.
وزیر خارجه لیتوانی گفته است که عملیات موفق بین نهادهای امنیت ملی لیتوانی و اسرائيل را ستایش می کند و قدردان این مراکز برای کمک به امنیت شهروندان است. او گفته است که خصومت خشن حزب الله تهدیدی آشکار علیه بسیاری در سراسر جهان است و لیتوانی علیه فعالیت مجرمانه و تروریستی حزب الله اقدام کرد.
در همین حال، گبی اشکنازی، وزیر خارجه اسرائيل، نیز در توئیتی ممنوع اعلام کردن حزب الله و شاخه های آن، از جمله شاخه سیاسی حزب الله، توسط لیتوانی را تبریک گفت و افزود که این تصمیم مهم بود و خوب است که بین بسیاری از کشورهای اروپایی در این باره هماهنگی وجود دارد. اشکنازی از کشورهای دیگر اروپایی نیز خواست این گروه مورد حمایت ایران را ممنوع کنند و افزود حزب الله با اقداماتش کل مردم لبنان را به گروگان گرفته است.
ایالات متحده، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها گروه حزبالله، که مورد حمایت ایران است، را سازمانی تروریستی میدانند و میگویند که ایران از طریق حزب الله در امور داخلی لبنان دخالت میکند. وزیر خارجه آمریکا روز شنبه ۲۸ تیر به مناسبت سالروز حملات گروه تروریستی حزب الله مورد حمایت ایران در آرژانتین و بلغارستان، بار دیگر تاکید کرد که واشنگتن به اعمال فشار حداکثری بر رژیم ایران ادامه میدهد و از همه کشورهای مسئول خواست که در این راه به آمریکا بپیوندند.
حزب الله همچنین به دست داشتن در انفجار منجر به کشته شدن رفیق حریری متهم است. قرار بود دادگاه ویژه برای لبنان در تاریخ هفت اوت در مورد آن پرونده رای صادر کند. اما اکنون و به دنبال انفجار اخیر بیروت، زمان صدور این رای در هالهای از ابهام فرو رفته است. این انفجار وضعیت لبنان را به شدت متشنج کرده و دولت آن کشور نیز استعفا داده است.