لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۵۳

واکنش وزارت خارجه آمریکا به کشتن یک زن فعال سیاسی در عراق


پیکر خانم رهام یعقوب، فعال سیاسی زن عراقی روز پنجشنبه در نجف تشییع شد.
پیکر خانم رهام یعقوب، فعال سیاسی زن عراقی روز پنجشنبه در نجف تشییع شد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به کشتن یک زن فعال سیاسی در عراق، خواستار مجازات عاملان این قتل و موارد مشابه شد. چهارشنبه شب، در حمله مسلحانه افراد ناشناس، رهام یعقوب که از زنان فعال سیاسی شناخته شده درعراق به حساب می‌آمد، کشته شد.

منابع امنیتی و بیمارستانی اعلام کردند که افراد مسلح ناشناس روز چهارشنبه ۲۹ مردادماه در شهر بصره به خودرویی که رهام یعقوب، فعال سیاسی زن عراقی، در آن حضور داشت، شلیک کردند که در جریان این حمله خانم یعقوب جان باخت و سه نفر دیگر نیز زخمی شدند. این سومین حادثه مشابه در هفته جاری است که براساس آن افراد مسلح، فعالان سیاسی ضد دولت عراق را هدف قرار می‌دهند.

دفتر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای که پنجشنبه منتشر کرد،‌ نوشت: «این خلاف وجدان است که عاملان این اقدامات وحشتناک با مصونیت از مجازات به کارهای‌شان ادامه می‌دهند. معترضان مسالمت‌جو از ماه اکتبر گذشته به خیابان‌ها آمده و از دولت خواستار اصلاحات شده اند. آنها با تهدیدها و خشونت‌های بی‌رحمانه مواجه شده‌اند. بسیاری از آنها هدف گلوله قرار گرفته اند. ما از حق عراقی ها برای برگزاری تجمع مسالمت‌جویانه و بیان عقایدشان قویا حمایت می‌کنیم. ما از دولت عراق می‌خواهیم برای پاسخگو کردن شبه نظامیان، اوباش، و گروه‌های تبهکاری که به مردم عراق بابت استفاده از حق اعتراضات صلح آمیز حمله می‌کنند، گام‌های فوری بردارد.»

کشتن رهام یعقوب در حالی صورت گرفته که این فعال سیاسی از سال ۲۰۱۸ در اعتراضات محلی شرکت می‌کرد و چندین مورد از اعتراضات زنان را رهبری کرده بود.

اعتراضات سراسری در عراق از اول اکتبر سال گذشته آغاز شد و همچنان، به صورت پراکنده، ادامه دارد. معترضان عمدتا جوان خواستار دگرگونی در نظام سیاسی عراق هستند که از نظر آنها عمیقا فاسد است و عمده اقشار جامعه را در فقر نگاه داشته است. آن‌ها همچنین نوک پیکان انتقادات و شعارهای خود را به سوی دخالت رژیم حاکم بر ایران د ر امور داخلی عراق و شبه نظامیان قدرتمند شیعه عراق، که با رژیم ایران در ارتباط هستند، پیش می‌برند.

معترضان عراقی می‌گویند که جمهوری اسلامی سعی دارد مشابه تجربه تضعیف ارتش و تقویت سپاه در ایران را، با تضعیف ارتش رسمی عراق و تقویت حشد الشعبی، یا بسیج مردمی عراق، تکرار کند.

طی این مدت بیش از ۴۵۰ نفر کشته شده اند.

XS
SM
MD
LG