لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۳ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۳

پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول: واکسن‌های کرونا، رشد اقتصاد جهانی را افزایش می‌دهند 


واکسن‌های کووید ۱۹
واکسن‌های کووید ۱۹

به پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول، توزیع گسترده واکسن‌های کووید ۱۹ در کشورهای مختلف، بهبود اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۱ را تقویت می‌کند.

به گفته این‌ سازمان، پس از جنگ جهانی دوم، سال ۲۰۲۰ بدترین سال از نظر رشد اقتصاد جهانی بود و بیماری کووید ۱۹ باعث سقوط ۳.۵ درصدی این شاخص بین‌ المللی شد. با این حال به پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول، این روند منفی با گسترش واکسن‌های کووید ۱۹ متوقف می‌شود و موجب رشد ۵.۵ درصدی اقتصاد جهانی می‌شود.

به گزارش «آسوشیتدپرس»، این پیش‌بینی از برآورد ۵.۲ درصدی صندوق بین‌المللی پول در ماه اکتبر بهتر است، و سریعترین میزان رشد اقتصاد جهانی از هنگام بازگشت از بحران مالی سال ۲۰۱۰ محسوب می‌شود.

این واکسن‌ها مانع همه‌گیری ویروس کرونا می‌شوند و به دولت‌ها اجازه می‌دهد تا ضمن لغو محدودیت‌های ناشی از بیماری کووید ۱۹، بازگشت به فعالیت‌های عادی اقتصادی را تشویق کنند.

یکی دیگر از عوامل بهبود رشد اقتصاد جهانی، برنامه‌های محرک اقتصادی در آمریکا و ژاپن، در اواخر سال میلادی گذشته بود.

صندوق بین‌المللی پول یادآور می‌شود که اقتصادهای سراسر جهان برای جبران آسیب‌های ناشی از همه‌گیری، به حمایت دولت‌های خود نیاز دارند، و هشدار می‌دهد که جهشهای ویروس کرونا می‌تواند چشم‌انداز سلامت جهانی ‌و رشد اقتصادی را محو کند.

گیتا گوپینات، کارشناس ارشد اقتصادی صندوق بین‌المللی پول، سه شنبه در جریان یک جلسه مطبوعاتی گفت که «بسیاری از عوامل به نتیجه رقابت میان ویروس جهش‌یافته، ‌واکسن‌ها، و توانایی سیاست‌ها برای ارائه پشتیبانی موثر تا پایان همه‌گیری بستگی دارد»

او در ادامه افزود که «هنوز نکات مبهم زیادی وجود دارد.»

صندوق بین‌المللی پول در به روزرسانی چشم‌انداز اقتصاد جهانی خود گفت که انتظار دارد تا اقتصاد آمریکا-بزرگ‌ترین اقتصاد جهان- پس از سقوط ۳.۴ درصدی در سال ۲۰۲۰، حدود ۵.۱ درصد رشد داشته باشد، و اقتصاد چین پس از رشد ۲.۳ درصدی در سال ۲۰۲۰، امسال ۸.۱ درصد توسعه یابد.

صندوق بین‌المللی پول می‌گوید که ۱۹ کشور اروپایی که واحد پول مشترک آنها «یورو» است، پس از مشاهده دهانه خروجی ۷.۲ درصدی در سال ۲۰۲۰، در مجموع رشد ۴.۲ درصدی را ثبت خواهند کرد.

پیش‌بینی می‌شود که اقتصاد ژاپن با رشد ۳.۱ درصدی، کاهش ۵.۱ درصدی سال ۲۰۲۰ را جبران کند.

صندوق بین‌المللی پول به دنبال بهبود سریعتر از انتظار شرایط کارخانه‌ها و مزارع در هندوستان، وضعیت اقتصادی این کشور را نیز مثبت ارزیابی کرد.

به گفته این سازمان، اقتصاد هندوستان در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۱.۵ درصد رشد می‌کند که با توجه به سقوط ۸ درصدی در سال ۲۰۲۰، سریعترین رشد اقتصادی در میان اقتصادهای بزرگ محسوب می‌شود.

این سازمان همچنین انتظار دارد که تجارت جهانی امسال دوباره بهبود باید، و از سقوط ۹.۶ درصدی به رشد ۸.۱ درصدی برسد.

XS
SM
MD
LG