لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۱۴

آسوشیتدپرس: یک کشتی باری با مالکیت اسرائيلی در دریای عمان دچار انفجار شد


شناورها در تنگه هرمز - آرشیو
شناورها در تنگه هرمز - آرشیو

یک کشتی باری که مالکیت آن اسرائيلی است روز جمعه در آب‌های خاورمیانه دچار انفجار شد. علت این انفجار هنوز مشخص نشده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس در روز جمعه ۸ اسفند، با افزایش تنش ها میان آمریکا و ایران، وقوع این انفجار نگرانی ها در مورد امنیت کشتیرانی را دوباره افزایش داده است.

یک نهاد نظارتی دریایی بریتانیایی که نیروی دریایی بریتانیا آن را اداره می کند، گفته است که این شناور و خدمه آن در شرایط امنی هستند. انفجار باعث شد که این کشتی به سمت نزدیکترین بندر حرکت کند.

محل انفجار دریای عمان گزارش شده است. این منطقه در سال ۲۰۱۹ نیز شاهد یک رشته انفجارهایی بود که نیروی دریایی آمریکا، ایران را مسئول آنها دانست. در آن زمان تهدیدات متقابل دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، و رهبران ایران علیه یکدیگر افزایش یافته بود. تهران اتهامات دست داشتن در آن انفجارها را، که پس از خروج ترامپ از توافق برجام روی داده بود، رد کرد.

جیسون برادسکی، رئیس سیاست‌گذاری گروه «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» مستقر در نیویورک با انتشار چند عکس از شباهت آنها با حملات قبلی در دریای عمان گفته است. صدای آمریکا نمی‌تواند به طور مستقل صحت این عکس‌ها را تائید کند.

در هفته های اخیر، و در حالی که دولت جو بایدن مسئله تماس دوباره با ایران و بازگشت به برجام را بررسی می کند، تهران نقض تعهداتش در توافق هسته ای برجام را شدت بخشیده است تا به نوشته آسوشیتدپرس، اهرم فشاری علیه واشنگتن در اختیار داشته باشد.

آسوشیتدپرس به نقل از یک شرکت اطلاعات دریایی می نویسد که کشتی باری «ام وی هلیوس ری» که با پرچم باهاماس حرکت می کرد، دچار انفجار شده است.

آسوشیتدپرس می نویسد که اطلاعات ماهواره ای از سایت «مارین ترافیک» نشان می دهد که کشتی هلیوس ری حدود ساعت ۶ بامداد به وقت گرینویچ در آستانه ورود به دریای عرب بود که ناگهان مسیر خود را تغییر داد و به سمت تنگه هرمز بازگشت. مقصد این کشتی سنگاپور گزارش شده بود.

در حالی که جزئیات انفجار هنوز روشن نیست، دو مقام دفاعی آمریکایی که نامشان منتشر نشده است به آسوشیتدپرس گفته اند که بر اثر این انفجار در کشتی دست کم چهار حفره ایجاد شده است که دو حفره اندکی بالای خط آب است.

گزارش شده است که یک شرکت مستقر در تل آویو به نام «ری شیپینگ ال تی دی» مالک این کشتی است.

XS
SM
MD
LG