در حالی که کشورهای مختلف جهان با مشکلات دسترسی و توزیع واکسن کرونا دست به گریبان هستند، تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر جان خود را بر اثر ابتلا به این ویروس از دست دادهاند و تعداد مبتلایان در جهان از مرز ۱۰۰ میلیون نفر عبور کرده است.
به نوشته بخش انگلیسی صدای آمریکا، در حالی که حدود یازده ماه طول کشیده بود تا این ویروس ۵۰ میلیون نفر را در جهان مبتلا کند، تنها سه ماه زمان لازم بود تا این رقم به ۱۰۰ میلیون نفر برسد.
در آمریکا، جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، به روند واکسیناسیون شتاب بخشیده است. آقای بایدن گفت به این ترتیب تا اواخر تابستان یا اوایل پاییز، بیشتر جمعیت آمریکا واکسینه خواهند شد.
آمریکا، آخر هفته گذشته از مرز ۲۵ میلیون مبتلا عبور کرد. پس از آن، هند با داشتن ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار مبتلا دومین رتبه را در میزان ابتلا به کرونا در جهان دارد، و برزیل با ۸ میلیون و ۹۰۰ هزار مبتلا در رتبه سوم قرار گرفته است.
پنج کشور در جهان بیش از ۱۰۰ هزار نفر را بر اثر همهگیری کرونا از دست دادهاند. بریتانیا نیز روز سهشنبه از این آستانه عبور کرد.
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، از اقدامات شدیدتری برای کنترل مرزها خبر داد تا جلوی ورود گونههای جدید کرونا به کشور گرفته شود. انتظار میرود دولت هتلهایی را برای قرنطینه مسافران ورودی از کشورهای پرخطر مانند برزیل و آفریقای جنوبی - کشورهایی که با افزایش گونه جدید ویروس روبرو شدهاند - در نظر بگیرد.
در استرالیا، مقامات بهداشتی از دهمین روز پیاپی بدون مشاهده عفونت جدید محلی خبر دادهاند.
اما به گزارش خبرگزاری رویترز، منع تردد شبانه در فرانسه به مهار شیوع کرونا کمکی نکرده است و مقامات فرانسوی در حال بررسی اعمال محدودیتهای سختگیرانهتری هستند.
در همین حال، اتحادیه اروپا به فشار خود بر روی شرکتهای تولید واکسن افزوده است و خواستار کنترل شدیدتر صادرات و شفافیت بیشتر در زمینه توزیع واکسن شده است.
این اقدام به دنبال بالا گرفتن اختلاف میان اتحادیه اروپا و شرکت بریتانیایی-سوئدی آسترازنکا صورت میگیرد. این شرکت هفته گذشته گفت که به دلیل کاهش ظرفیت تولید در یکی از مراکز تولیدی اروپایی خود، دُز به مراتب کمتری را در اختیار کشورهای عضو اتحادیه اروپا قرار خواهد داد.