لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۰

یک سال ازهمه‌گیری کرونا گذشت؛ آنچه دنیا در این مدت تجربه کرد


The small town Gangelt, one of Germany's first coronavirus disease (COVID-19) hotspots, after one year living in a pandemic
The small town Gangelt, one of Germany's first coronavirus disease (COVID-19) hotspots, after one year living in a pandemic

یازدهم ماه مارس سال ۲۰۲۰ بود که سازمان بهداشت جهانی بحران ویروس کرونا را «همه‌گیری جهانی» و یا پاندمی خواند. در آن زمان، بیش از ۱۱۸ هزار مورد ابتلا به ویروس «کووید-۱۹» در ۱۱۴ کشور جهان تأیید شده بود. از آن روز تاکنون، کشورها فراز و نشیب‌های زیادی را تجربه کرده‌اند. این مطلب نگاهی به تحولات مهم یک سال گذشته دارد:

سیزدهم مارس ۲۰۲۰

سازمان بهداشت جهانی اروپا را کانون شیوع ویروس کرونا در دنیا خواند. در آن زمان شمار مبتلایان و مرگ و میر ناشی از کرونا در اروپا از مجموع آمار دیگر نقاط دنیا (به جز چین) بیشتر بود.

شانزدهم مارس ۲۰۲۰

ایران با آمار بالای کرونا در صدر اخبار جهان قرار گرفت. آمار رسمی حدود ۱۴ هزار مورد ابتلا ( هزار مورد بیشتر از آغاز ماه) و ۷۲۴ مورد مرگ را ثبت کرده بود. از ابتدای ورود ویروس کرونا به ایران، کارشناسان داخلی و خارجی بر پنهانکاری و ارائه اطلاعات غلط توسط مسئولان جمهوری اسلامی تاکید کرده بودند.

هفدهم مارس ۲۰۲۰

۲۶ کشور اتحادیه اروپا مرزهایشان را به مدت سی روز به روی مسافران دیگر کشورهای جهان بستند.

بیست و ششم مارس ۲۰۲۰

با ثبت بیش از ۸۱ هزار و ۳۰۰ مبتلا به ویروس کرونا در آمریکا ، این کشور جای اروپا را گرفت و به کانون شیوع کرونا در جهان تبدیل شد.

سیزدهم آوریل ۲۰۲۰

هفتاد واکسن برای مقابله با ویروس کرونا مراحل آزمایشی را آغاز کردند و سه واکسن، وارد مرحله آزمایشهای بالینی شدند.

پانزدهم آوریل ۲۰۲۰

در ایران، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی اعلام کرد، آمار واقعی مبتلایان به ویروس کرونا در ایران ۸ تا ۱۰ برابر آمار رسمی و شمار جان باختگان نزدیک به دو برابر تعداد اعلام شده است.

بیست و یکم آوریل ۲۰۲۰

سازمان بهداشت جهانی گفت تمامی شواهد موجود نشان می‌دهد منشاء ویروس کرونا خفاش‌ چینی است و این ویروس ساخته شده در آزمایشگاه‌های ووهان چین نیست.

بیست و هفتم مه ۲۰۲۰

مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا از ۱۰۰ هزار نفر فراتر رفت که بیشتر از هر کشور دیگری در جهان بود.

آمریکای لاتین در افزایش روزانه مبتلایان از اروپا و آمریکا پیشی گرفت و تبدیل به کانون جدید شیوع ویروس شد.

اول ژوئیه ۲۰۲۰

در ایران، با افزایش موارد ابتلا و مرگ ، هشت استان از جمله تهران در وضعیت قرمز قرار گرفتند و محدودیت‌های بیشتری اعمال شد.

هشتم ژوئیه ۲۰۲۰

۲۳۹ دانشمند نامه نوشتند و از نهادهای بهداشتی از جمله سازمان بهداشت جهانی خواستند تا مردم را نسبت به سرایت ویروس از طریق هوا آگاه کنند.

چهاردهم ژوئیه ۲۰۲۰

طی پنج روز، یک میلیون نفر به شمار مبتلایان به ویروس کرونا در‌ جهان افزوده شد. شمار کل مبتلایان در جهان از ۱۳ میلیون نفر عبور کرد و تعداد جان‌باختگان «کووید-۱۹» از نیم میلیون نفر فراتر رفت.

هجدهم ژوئیه ۲۰۲۰

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران اعتراف کرد تعداد مبتلایان به کرونا در ایران حدود ۲۵ میلیون نفر است؛ در حالی که سخنگوی وزارت بهداشت ایران آمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایران را از پنج ماه پیش تا آن روز بیش از ۲۷۱ هزار نفر اعلام کرده بود.

یازدهم اوت ۲۰۲۰

شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان از ۲۰ میلیون نفر گذشت.

هشتم نوامبر ۲۰۲۰

شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا از ۱۰ میلیون نفر عبور کرد.

سوم دسامبر ۲۰۲۰

مجموع موارد ابتلا به ویروس کرونا درایران با افزوده شدن ۱۳ هزار و ۹۲۲ مورد جدید طی بیست‌ و چهار ساعت گذشته به بالای ۱ میلیون نفر رسید.

یازدهم دسامبر ۲۰۲۰

واکسن فایزر از سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا مجوز استفاده اضطراری گرفت.

هجدهم دسامبر ۲۰۲۰

واکسن مدرنا از سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا مجوز استفاده اضطرای گرفت.

چهارم فوریه ۲۰۲۱

نخستین محموله واکسن «اسپوتنیک وی» ساخت روسیه شامل ۵۰۰ هزار دوز وارد ایران شد.

شانزدهم فوریه ۲۰۲۱

شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در آمار رسمی ایران از مرز ۱.۵ میلیون نفر گذشت و ابتلای ۱۷ نفر به نوع جهش یافته ویروس کرونا تایید شد.

بیست و هشتم فوریه ۲۰۲۱

واکسن تک دوز «جانسون اند جانسون» از سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا مجوز استفاده اضطراری گرفت.

یازدهم مارس ۲۰۲۱

امروز آمار دانشگاه جانز هاپکینز نشان می‌دهد ۱۱۸ میلیون و ۳۲۸ هزار و۵۹۳ نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شدند و ۲ میلیون و ۶۲۴ هزار و ۸۳۳ نفر در جهان جان خود را از دست دادند.

ویروس کرونا در آمریکا ۲۹ میلیون و ۱۷۲ هزار و ۴۲۲ نفر را مبتلا کرده و جان ۵۲۹ هزار و ۸۴۹ نفر را گرفته است.

آمریکا ۱۸.۸ درصد از جمعیت ۳۳۲ میلیون نفری خود را واکسینه کرده است.

XS
SM
MD
LG