لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۲۵

تاثیر انقلاب ۵۷ | جمشید اسدی، اقتصاددان: یک اقتصاد آزاد و شکوفا با جمهوری اسلامی محقق نمی‌شود


به عنوان یک شاخص، ارزش دلار در ده سال گذشته، از هزار تومان، به ۲۵ هزار تومان رسید.
به عنوان یک شاخص، ارزش دلار در ده سال گذشته، از هزار تومان، به ۲۵ هزار تومان رسید.

یکی از شعارها و وعده‌های محوری و اساسی انقلابیون در سال ۵۷ اصلاح ساختار اقتصادی ایران و بهبود وضعیت معیشتی ایرانیان بود که پس از آن هم به بخش ثابتی از اظهارات مقام‌های جمهوری اسلامی تبدیل شد. اما آیا این وعده‌ها و شعارها به تحقق پیوسته است؟

در آستانه سالگرد انقلاب اسلامی در ایران، دکتر جمشید اسدی، اقتصاددان به صدای آمریکا می‌گوید «در این که روزگار اقتصادی بسیار سخت‌تر برای مردم شده است جای تردید نیست» و تاکید می‌کند: شرایط بسیار بدتر از پیش از انقلاب شده است.»

این استاد استراتژی اقتصادی، توضیح می‌دهد که نهادهای یک اقتصاد آزاد و شکوفا «از همان اول انقلاب به اسم دفاع از مستضعفین از میان رفت» و پیش بینی می‌کند که «بدون تردید در آینده هم، همین ادامه خواهد داشت و هیچ چیزی بهتر از گذشته نخواهد شد؛ مگر در شرایطی مثلا نفت زیاد بفروشند، یک پولی توی دست و بال مردم بریزند، ولی ساختار و تکان اصلی اقتصاد نخواهد خورد.»

او معتقد است: «نهادهایی که زاینده یک اقتصاد خوب، پویا،‌ تولیدگر و نوآور هستند همه در جمهوری اسلامی از بین رفته است چون با ارزش‌های نهادینه جمهوری اسلامی در تضاد است.»

مقامات جمهوری اسلامی در چهاردهه گذشته عواملی چون درگیری در جنگ عراق، بازسازی بعد از جنگ و تحریم‌ها علیه برنامه هسته‌ای را دلیل ناکارآمدی اقتصادی می‌دانند. این در حالی است که فساد گسترده اقتصادی در چهاردهه گذشته افزایش یافته است. تاکنون دست‌کم یک معاون رئيس جمهوری، یک برادر رئيس جمهوری و دهها نماینده مجلس، وزیر و مقامات میانی در ایران به اتهام فساد گسترده زندانی شده اند.

XS
SM
MD
LG