پس از اعدام نوید افکاری، کشتی گیر ایرانی که در تاریخ ۲۲ شهریور ماه توسط جمهوری اسلامی به خاطر شرکت در اعتراضات اعدام شد، احتمال اجرای حکم اعدام کشتیگیر جوان دیگری در ایران به نام مهدی علیحسینی در ایران مطرح شده است.
به گزارش جرزالم پست، الی کوهانیم، دستیار ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در مبارزه با یهودیستیزی در واکنش به حکم اعدام صادر شده برای این کشتی گیر جوان ایرانی به جرزالم پست گفته است «رژیم ایران باید پاسخگوی نقض شدید حقوق بشر باشد و استفاده از اهرم اعدام برای ماندن در قدرت را متوقف کند.»
جروزالم پست در گزارشی تازه خود میگوید، پس از افزایش فشار برخی از مقامات انگلستان، آمریکا و سازمانهای حقوق بشری ایرانی به کمیته بین المللی المپیک و فدراسیون جهانی کشتی، سازمانهای قدرتمند ورزشی،، روز سهشنبه ۲۳ دی ماه سکوت خود را در رابطه با اجرای قریب الوقوع حکم اعدام دومین کشتی گیر ایرانی شکستند و به صدور این حکم واکنش نشان دادند.
بر اساس اطلاعات موجود مهدی علی حسینی، کشتی گیر ۲۹ ساله اهل اندیمشک در استان خوزستان، سال ۱۳۹۴ در جریان یک درگیری گروهای به اتهام قتل فرزند یکی از پزشکان سرشناس شهر دزفول بازداشت و سپس به قصاص محکوم شد.
به گزارش برخی اخبار منتشر شده در شبکههای اجتماعی، برخی چهرههای سرشناس کشتی ایران از جمله سعید عبدولی، حبیب اخلاقی، محمد طلایی، علی اشکانی، حمید باوفا، مهرداد مردانی و عبدالکریم کاکاحاجی در پیامهایی خواستار گذشت خانواده مقتول از اجرای حکم اعدام شدهاند تا شاید بتوانند با رهایی این کشتیگیر از جوخه دار، فرصتی دوباره برای زندگی به او ببخشند.
جمهوری اسلامی ایران پیش از نیز در تاریخ ۲۲ شهریور ماه به رغم درخواستهای گسترده جهانی، حکم اعدام نوید افکاری، کشتی گیر ۲۷ ساله ایرانی و یکی از بازداشت شدگان در اعتراضات مردمی مرداد ۱۳۹۷ را به مرحله اجرا گذاشت.
ایران نوید افکاری را به کشتن یک مامور امنیتی متهم کرده بود؛ اما آقای افکاری، خانواده، و وکلای او تاکید داشتند که هیچ سند مستدل و متقنی درباره نقش او در این قتل وجود ندارد و صرفاً از اعترافات تحت شکنجه او برای محکوم کردنش استفاده شده است. ماموران امنیتی رژیم پس از اعدام شتابزده افکاری، پیکر او را تحت تدابیر شدید امنیتی در روستای سنگر، واقع در سپیدان استان فارس، دفن کردند.
نهادهای حقوق بشری میگویند جمهوری اسلامی به طور عادلانه به اتهامات رسیدگی نمیکند و بعضا افرادی بیگناه محاکمه و حتی اعدام شدهاند. برای نمونه جمهوری اسلامی در دهه شصت هزاران نفر را که محکومیت زندان داشتند، اعدام کرد.