گروه «اتحاد علیه ایران هستهای» نسبت به نزدیک شدن زمان اجرایی شدن بند موسوم به «بند غروب» برجام و انقضاء تحریم تسلحاتی علیه ایران، هشدار داد.
این گروه با انتشار گزارشی در تارنمای خود به موضوع انقضاء قریبالوقوع تحریم تسلیحاتی بینالمللی اعمال شده علیه ایران پرداخته است. در این گزارش آمده است که «تحریمهای تسلیحاتی که بنا بر قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران اعمال شدهاند، در ۱۸ اکتبر سال ۲۰۲۰ بنا بر برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) منقضی میشود.»
گزارش گروه «اتحاد علیه ایران هستهای» میافزاید: «این به آن معنا است که عرضه، فروش، یا انتقال هرگونه تانک جنگی، خودروی زرهپوش رزمی، هر نوع توپ کالیبر بزرگ، هواپیماهای جنگی، هلیکوپترهای تهاجمی، موشک یا سامانه موشکی به ایران دیگر نیازمند تائید شورای امنیت سازمان ملل متحد نخواهد بود. همچنین کشورهای عضو سازمان ملل متحد نیز متعهد نیستند که طبق قطعنامه ۲۲۳۱ از عرضه، فروش، یا انتقال هر نوع اسلحه یا اقلام مرتبط به ایران جلوگیری کنند.»
خرید اسلحه توسط ایران
گروه «اتحاد علیه ایران هستهای» در این گزارش تاکید کرده است: «با انقضاء تحریم تسلیحاتی قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا تخمین میزند که ایران ممکن است به دنبال خریدن هواپیماهای جنگنده سوخو-۳۰ , یاکوولف یاک - ۱۳۰، و نیز تانکهای تی-۹۰ روسیه باشد. در واقع، شواهدی در دست است که نشان میدهد مسکو و پکن از قبل پیشنهادهایی را در رابطه با این معامله به ایران دادهاند.»
در این گزارش همچنین آمده است که با تلاش ایران و چین در نهایی کردن یک سند همکاری جامع، که همکاری در «الزامات دفاعی» و «توسعه مشترک صنایع دفاعی» را مدنظر قرار میدهد و با تلاش ایران و روسیه برای تمدید قرارداد ۲۰ ساله خود، احتمال فروش تسلیحات جنگی به ایران در آینده بسیار واقعی است.
این گزارش همچنین با اشاره به استفاده سپاه پاسداران از جنگندههای روسی سوخو، تاکید کرد که افزودن سایر جنگندهها و تسلیحات پیشرفته زرادخانه ایران را تقویت کرده و همزمان خطر نسخهبرداری ایران از سلاحهای خریداری شده - که به باور ناظران آگاه در گذشته نیز انجام شده است - را افزایش میدهد.»
صادرات اسلحه توسط ایران
در ادامه گزارش گروه «اتحاد علیه ایران هستهای» با اشاره به انقضای تحریم تسلیحاتی ایران، آن را دارای عواقب بیثباتکننده مستقیم و فوری برای یمن، بحرین، لبنان، سوریه، عراق، و اسرائیل دانست و تاکید کرد که گروه ها و سازمانهای تروریستی مثل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تیپهای الاشتر، حزب الله، حماس، جهاد اسلامی، و حوثیها از ذینفعان بالقوه آن خواهند بود.
این گزارش میافزاید که در دسترس بودن چنین سلاحهایی برای این گروهها ممکن است [به ناچار] منجر به افزایش پولی که کشورهای منطقه صرف بودجه دفاع می کنند، شود.
سازمان «اتحاد علیه ایران هستهای» یک گروه غیرانتفاعی دو حزبی است که برای جلوگیری از تحقق جاهطلبیهای ایران در دستیابی به سلاح هستهای تلاش میکند.