لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۴۶

واکنش کاربران ایرانی به نقش جمهوری اسلامی در تامین مالی گروه‌های شبه‌نظامی فلسطینی؛ برخی مخالف و برخی موافق


رهبران حماس مورد حمایت جمهوری اسلامی هستند. در این عکس از سال ۲۰۱۲، اسماعیل هنیه، مقام این گروه در تهران با آیت الله علی خامنه‌ای دیدار کرده بود.
رهبران حماس مورد حمایت جمهوری اسلامی هستند. در این عکس از سال ۲۰۱۲، اسماعیل هنیه، مقام این گروه در تهران با آیت الله علی خامنه‌ای دیدار کرده بود.

هم‌زمان با ادامه درگیری‌ها بین گروه‌های شبه‌نظامی فلسطینی و اسرائیل، برملا شدن نقش جمهوری اسلامی در تامین مالی این گروه‌ها موجب بروز واکنش‌های گسترده‌ای از سوی کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی شده است.

حمایت رسمی جمهوری اسلامی از گروه حماس

اظهارات مقامات رسمی جمهوری اسلامی از گروه حماس که آمریکا و کشورهای غربی آن را تروریستی می‌دانند و هم‌زمانی ناآرامی‌ها بین گروه‌های فلسطینی و اسرائیل با مذاکرات وین، سبب شده است که بیش از ۴۰ سناتور جمهوری‌خواه با نگارش نامه‌ای از جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، بخواهند با توجه به حمایت آیت‌الله خامنه‌ای از حماس، مذاکرات وین را فورا متوقف کند.

از سویی، حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، در تماسی با امیر قطر ضمن تاکید بر ضرورت اتحاد و همکاری کشورهای اسلامی برای مقابله با اسرائیل گفته است: «نباید اجازه دهیم این مردم مظلوم بیش از این مورد ظلم و ستم قرار گیرند.»

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، نیز در جمع رهبران گروه‌های فلسطینی مقیم دمشق گفته است: «در کنار [مردم فلسطینی] ایستاده‌ایم و افتخار می‌کنیم که تاوان این ایستادن را می‌پردازیم.»

واشنگتن فری بیکن، امروز، پنج‌شنبه، سخنان رامز الحلبی، از رهبران جهاد اسلامی را گزارش کرده است که درست چند روز پیش از آغاز حمله موشکی و راکتی گروه‌های شبه‌نظامی فلسطینی به اسرائیل، می‌گوید «بودجه و سلاح» این گروه، «توسط ایران تامین می‌شود.» آقای الحلبی، در این گفت‌وگو که با یک تلویزیون عراقی انجام شده است، صراحتا عنوان می‌کند: «مجاهدین در غزه و لبنان برای حمله به اسرائیلی‌ها از سلاح‌های ایرانی استفاده می‌کنند.» او توضیح می‌دهد: «ما سلاح‌های خود را با پول ایران خریداری می‌کنیم. بخش مهمی از فعالیت‌های ما تحت نظارت کارشناسان ایرانی است» و خط پیروزی‌های فلسطینی‌ها «با خون قاسم سلیمانی رسم شده است.»

واشینگتن فری بیکن، در ادامه این گزارش با تاکید بر نقش محوری جمهوری اسلامی در «تامین مالی گروه‌های تروریستی حماس و جهاد اسلامی»، می‌نویسد، در حالی که دولت بایدن برای لغو تحریم‌های اقتصادی علیه ایران به عنوان بخشی از توافق هسته‌ای تلاش می‌کند، اظهارات الحلبی نشان می‌دهد که ایران درگیری‌ها را دامن می‌زند.

واکنش‌ها در فضای مجازی به حمایت ایران از حماس

اما کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی در این باره چه می‌گویند؟

یکی از کاربران به نام طهماسبی در رشته توییتی نوشته است: «این هزاران راکت و موشکی که حماس با خیال راحت پرتاب می‌کند، از جسم و خون کشته‌های آبان فراهم آمده، از افزایش نرخ بنزین، از سهم زندگی به خاک نشسته‌هایی که هر چند روز یکبار خود را در گوشه و کنار ایران دار می‌زنند. از گوشت و برنجی که دیگر در سفره‌ها نیست... آن کس که خون مرا می‌مکد، بی تردید، دشمن من است...»

رضا حاجیلو یک کاربر دیگر دیگر گفته است: «قیمت هر موشک شلیک شده به اسرائیل یک میلیون دلار است. تا کنون ١٣۶٩ موشک شلیک شده که برای مردم ایران با تخفیف می‌کند یک میلیارد و ٣۶٩ میلیون دلار ناقابل. یعنی هر کدام از ما از دیشب تا حالا برای سیرک حماس ۵٠٠ هزار تومان پول خرج کردیم.»

یک کاربر دیگر به نام ممدپوری هم با اشاره به نبود واکسن کرونا در ایران، نوشته است: «هر دلاری که دست ایران برسه موشک میشه حماس می‌ریزه سر اسرائیل، هر موشکی هم که اسرائیل بخوره جاش صد تا موشک میزنه سر فلسطینی ها ! در واقع پول واکسن ما موشک میشه میخوره سر فلسطینی‌ها!»

در توییت‌های دیگری هم به موضوع مقایسه میان نبود واکسن و هزینه کردن رژیم ایران برای جنگ‌های منطقه‌ای، اشاره شده است. یک کاربر به نام اشکان منفرد گفته است: «چند صد میلیون دلار پول از جیب مردم ایران خرج همین ترقه بازی‌های حماس در این دو شب شده، در حالی که میگن پول برای خرید واکسن نداریم. حماس از مناطق مسکونی خمپاره پراکنی‌ می‌کنه و سپر انسانی میسازه، جمهوری اسلامی هم مردم رو یه جور دیگه گروگان گرفته برای اخاذی از غرب.»

کاربرانی هم نظرات متفاوتی با توییت‌های قبل دارند. مثلا مژگان نوی نوشته است: «دولت اسرائیل به خوبی میدونه که بیت المقدس حساسترین نقطئه خاور میانه است. نتانیاهو هم الان به شدت نیاز به یک جنگ داره تا مخالفانش نتوانند دولت تشکیل بدهند. دو سه هفته است که بیت المقدس را به آتش کشیدند، الان هم جنگی را که میخواستند به دست آوردن.»

کاوه کرمانشاهی نیز در حمایت از مردم فلسطینی گفته است: «دفاع از ملت‌های تحت ستم، بده بستان سیاسی نیست که اگر آنها از ما حمایت نکردند، پس ما هم از آنها حمایت نمی‌کنیم یا اگر حکومتی که بر ما ستم می‌کند از آنها دفاع کرد، ما هم متقابلا سمت حکومتی می‌ایستیم که بر آنها ستم می‌کند. مبارزه با اشغال و ستم تاریخ مشترک کردستان، فلسطین و ... است.»

XS
SM
MD
LG