لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۱۳

جزئیات جدیدی از موانع در مذاکرات وین؛ غریب‌آبادی: آمریکا حاضر به لغو تحریم ۵۰۰ شخص و نهاد نیست


کاظم غریب‌آبادی، نماینده ایران در سازمان‌های بین‌المللی در وین که در مذاکرات غیر مستقیم به همراه عباس عراقچی در اتریش حضور یافت.
کاظم غریب‌آبادی، نماینده ایران در سازمان‌های بین‌المللی در وین که در مذاکرات غیر مستقیم به همراه عباس عراقچی در اتریش حضور یافت.

در حالیکه مذاکرات غیرمستقیم ایالات متحده و ایران به حالت تعلیق درآمده، یک مقام ارشد دولت روحانی به جزئیاتی از موانع مذاکرات اشاره کرد. وب سایت آیت الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی روز پنجشنبه ۷ مرداد گفتگو با کاظم غریب‌آبادی، نماینده ایران در سازمان‌های بین‌المللی در وین را منتشر کرد که او به این جزئیات اشاره کرده است.

کاظم غریب‌آبادی می‌گوید در چند دور مذاکرات با ایالات متحده در وین،‌ آمریکا حاضر نشده تحریم بیش از ۵۰۰ نفر از اشخاص حقیقی و حقوقی را لغو کند. اشاره غریب آبادی به تحریم‌های دوران دولت ترامپ است.

هنوز مقامات آمریکا به این ادعا واکنشی نشان نداده‌اند.

نماینده ایران در سازمان‌های بین‌المللی در وین روز پنجشنبه همچین درباره دیگر مانع مذاکرات غیرمستقیم با ایالات متحده در وین گفت:‌ «کل تفاهم را به پذیرش بندی در خصوص انجام گفت‌وگوهای آتی در مورد مسائل منطقه‌ای گره زدند.» به گفته او، آمریکا تنها در این صورت حاضر شده که برخی تحریم‌ها لغو کند و نام سپاه را از فهرست گروه‌های تروریستی بردارد.

پس از روی کارآمدن دولت دونالد ترامپ، او به خاطر آنچه نقض برجام و فعالیت‌های بی ثبات کننده ایران در منطقه نامید، از این توافق خارج شد. دولت جو بایدن در ماه‌های اخیر چند دور مذاکره غیر مستقیم با جمهوری اسلامی برای بازگشت به برجام داشت که تاکنون به نتیجه‌ای منتهی نشده است.

دولت آمریکا می‌گوید اگر جمهوری اسلامی تعهدات ذیل برجام را اجرا کند، ایالات متحده نیز به این توافق باز می‌گردد. اما جمهوری اسلامی می‌گوید تا زمان لغو کلیه تحریم‌های دوران ترامپ، ایران به تعهدات برجام باز نمی‌گردد.

کاظم غریب آبادی در بخش دیگری از این گفتگو در سایت رهبر جمهوری اسلامی، مدعی شد که «آمریکا میخواهد توافق هسته‌‌ای را برای موشکی و منطقه گروگان بگیرد.»

دولت بایدن از زمان روی کارآمدن ضمن تاکید بر تمایل برای بازگشت به برجام، گفته بود که درباره سایر نگرانی‌ها از جمله فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران در منطقه و برنامه موشکی را نیز با ایران مذاکره خواهد کرد.

روز چهارشنبه آیت الله علی خامنه‌ای در آخرین دیدار رسمی با اعضای کابینه دولت حسن روحانی، مذاکره با آمریکا را جزو نقطه ضعف دولت او نامید. در حالی آیت الله خامنه‌ای دولت روحانی را به خاطر مذاکرات با غرب در سالهای اخیر مورد سرزنش قرار داده که پیشتر گفته شد که مذاکرات با آمریکا در دولت اوباما از قبل از روی کار آمدن حسن روحانی، در سال ۱۳۹۱ و از طریق چهره های مورد اعتماد رهبر جمهوری اسلامی در عمان آغاز شده بود.

XS
SM
MD
LG