لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۱۳

پشت پرده استفاده حامیان احمدی‌نژاد از شعار «اصلاح طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا»؛ مصادره شعار مخالفان، برای «بقای نظام»


محمود احمدی نژاد چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت در وزارت کشور برای انتخابات ثبت نام کرد.
محمود احمدی نژاد چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت در وزارت کشور برای انتخابات ثبت نام کرد.

وقتی براندازان و مخالفان سرسخت جمهوری اسلامی در جریان اعتراضات سراسری دی ۹۶ و پس از آن، شعار می‌دادند «اصلاح‌طلب، اصول‌گرا، دیگه تمومه ماجرا» شاید هیچ‌گاه فکر نمی‌کردند که برخی از مقامات ارشد نظام این شعار را در رقابت‌های درون‌گروهی جمهوری اسلامی به کار ببرند و آن را به نفع بقای نظام، مصادره به مطلوب کنند.

روز چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت، هواداران محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری پیشین جمهوری اسلامی ایران، هم‌زمان با ثبت نام او به عنوان نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری، در مقابل وزارت کشور جمع شدند و در حالی که احمدی‌نژاد در پاسخ به ابراز احساسات آنان از نرده‌های وزارت کشور بالا می‌رفت، این شعار را در حمایت از وی سر دادند.

شعار «اصلاح‌طلب، اصول‌گرا، دیگه تمومه ماجرا» نخستین بار در سال ۹۶ در جریان اعتراضات مردم در شهرهای مختلف، از سوی مخالفان جمهوری اسلامی در داخل ایران داده شد. این شعار در اعتراضات بعدی نیز بارها تکرار شد.

فاطمه سپهری یکی از امضاکنندگان بیانیه ۱۴ نفره است که دو سال پیش خواستار کناره‌گیری آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، شد. او در گفتگو با صدای آمریکا درباره آنچه مصادره این شعار از سوی حامیان احمدی‌نژاد نامیده، می‌گوید، این شعار را مردم در اعتراضات «نه به گرانی» در دی ماه ۹۶ مطرح کردند، به این معنی که دوره فریبکاری‌های این چند سال تمام شده است. اما حالا آقای احمدی‌نژاد دوباره با یک ترفند جدید آمده و شعار مردم را تکرار می‌کند.

اما تلاش برای مصادره این شعار، محدود به محمود احمدی‌نژاد نیست. پیش از او، عزت‌الله ضرغامی، رئیس پیشین سازمان صدا و سیما و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی که خود سیاستمداری اصولگرا به شمار می‌آید، مدعی شده بود «من سال‌ها است دارم می‌گویم که اصول‌گرا و اصلاح‌طلب پوست خربزه زیر پای ملت بوده است. پارسال یک عده آمدند شعار دادند اصلاح‌طلب اصولگرا دیگه تمومه ماجرا، من گفتم این که شعار من است!»

مصطفی تاج‌زاده، از چهره‌های شناخته‌شده اصلاح‌طلب و معاون سیاسی وزیر کشور در دولت خاتمی، نیز اوایل اردیبهشت ماه جاری، در بیانیه‌ای با اعلام نامزدی خود در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو، گفت که «صدای بی‌صدایان»، «سرکوب‌شدگان دی ۹۶»، «آبان ۹۸»، و قربانیان فاجعه سقوط هواپیما» خواهد بود.

اما منظور مقامات ارشد جمهوری اسلامی از به کارگیری چنین شعارهایی چیست؟ پیوستن به صف براندازان و عبور از نظام؟ یا بازگشت به «دوران طلایی» روح‌الله خمینی و زمانی که هنوز تقسیم‌بندی‌های درونی با این تعاریف شکل نگرفته بود؟

فاطمه سپهری اقداماتی چون استفاده از این شعارها را «دست و پا زدن بیهوده حکومت» توصیف می‌کند و به صدای آمریکا می‌گوید که حکومت‌های دیکتاتوری، مثل قذافی، تا لحظه سقوط می‌گویند که طرفدار دارند. وی تاکید می‌کند:‌ «این‌ها همه بازی‌های جمهوری اسلامی و دیکتاتورها است.»

به گفته خانم سپهری، «سال ۹۲ هم که آقای رفسنجانی آمد برای ثبت نام به وزارت کشور، آن جا هم تعدادی از طرفدارانش آمده بودند، داد می‌زدند، شعار می‌دادند که: ناجی ملت آمد. و در حال حاضر جمهوری اسلامی کسی را ندارد و باید برود باز هم همین مهره‌های سوخته و دور ریخته شده و حدف شده ... را بیاورد و باز این‌ها را دوباره بازیافت کند.»

او با اشاره به وقایعی مثل دی ماه ۱۳۹۶، آبان ۹۸، و سقوط هواپیمای اوکراینی، عنوان می‌کند که آمدن احمدی‌نژاد، تاج‌زاده، ضرغامی، و یا هر کدام از سرداران سپاه، فرقی ندارد و این‌ها دست و پا زدن بیهوده است.

خانم سپهری با اشاره به خشم و ناراحتی شدید مردم می‌گوید که جمهوری اسلامی طی ۴۳ سال جنایاتی مرتکب شده و جوری با مردم رفتار کرده و پاسخگو نبوده که «حالا اگر هر شعاری هم که بدهند، من به شخصه می‌گویم این‌ها همه دست و پای بیهوده‌ای است که جمهوری اسلامی دارد می‌زند» و «من امیدوار نیستم که این‌ها بتوانند در آینده باشند و بمانند و محبوبیتی داشته باشند.»

XS
SM
MD
LG