لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۲۴

کرونا در ایران - هرج و مرج در مراکز واکسیناسیون و ابهام در مورد قیمت واکسن ایرانی برکت


آرشیو
آرشیو

پایگاه اطلاع‌رسانی «بورس ٢۴» تفاهم‌نامه شرکت «شفافارمد» و «هیات امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران» را برای خرید واکسن برکت این شرکت منتشر کرده است.

آنچه در این تفاهم‌نامه توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرده قیمت‌گذاری اولیه واکسن برکت است که برای هر دز ۲۰۰ هزار تومان عنوان شده است. به این ترتیب قیمت هر دز این واکسن بر اساس نرخ دلار آزاد، حدود ۸.۵ دلار می‌شود.

تعدادی از خبرنگاران و فعالان حوزه سلامت و اقتصاد در فضای مجازی این رقم را با قیمت پایه واکسنی مانند آسترازنکا در سبد کواکس که برای کشورهای «خودکفا از لحاظ مالی»، دزی ۴ دلار و برای دیگر کشورها دزی حدود ۲ دلار هزینه دارد مقایسه کرده‌اند.

مقامات بهداشتی ایران می‌گویند برای واکسن‌های سبد کواکس سازمان بهداشت جهانی، حدود ۸ دلار برای هر دز با آنها حساب شده است یعنی برای ۱۶ میلیون دز، ۱۲۵ میلیون دلار پرداخته‌اند.

کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو، در توییتی به این خبر واکنش نشان داد و گفت هیچ کدام از واکسن های کرونا تولید داخل تاکنون در کمیسیون قیمت‌گذاری سازمان غذا و دارو، قیمت گذاری نشده است.

به گفته آقای جهانپور «قیمت‌گذاری واکسن کرونا براساس هزینه تمام‌شده، حاشیه سود منطقی، و قیمت واکسن‌های مشابه خارجی، و البته با رویکرد حمایت از تولید ملی در کمیسیون قیمت‌گذاری انجام خواهد شد.»

شرکت «شفا فارمد» زیرمجموعه گروه دارویی برکت متعلق به «ستاد اجرایی فرمان امام» است.

  • افزایش شمار مبتلایان و آشفتگی در مراکز واکسیناسیون

آمار وزارت بهداشت ایران نشان می‌دهد از ۳۱ خرداد تا اول تیر، ۱۱۶ نفر دیگر در ایران جان خود را در اثر ابتلا به کرونا از دست دادند و شمار مبتلایان روزانه به ۱۱ هزار و ۷۱۶ نفر رسید. بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است.

از طرفی، واکسیناسیون در ایران همچنان به کندی پیش می‌رود و گزارش‌هایی از هرج و مرج در مراکز واکسیناسون در فضای مجازی منتشر شده است.

آمار «نیویورک تایمز» نشان می‌دهد ایران، با تزریق دز اول واکسن به ۴.۸ درصد از جمعیت کشور، رتبه ۱۲۴ را در واکسیناسیون جهانی دارد.

فاز دوم واکسیناسون در ایران در اوایل اردیبهشت آغاز شد و مقامات بهداشتی کشور گفته بودند جمعیت بیش از هشت میلیون نفری بالای شصت سال را در این مرحله واکسینه خواهند کرد.

اما تاخیر در دریافت محموله‌های وارداتی واکسن، بسیاری از مراکز را با کمبود دز دوم روبرو کرد. وزارت بهداشت ایران، در اطلاعیه‌ای گفته است که تزریق دز دوم با پیامک اطلاع‌رسانی می‌شود.

XS
SM
MD
LG