لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۴۲

کرونا در ایران - شمار مبتلایان روزانه از ۵۰ هزار نفر فراتر رفت؛ تزریق واکسن تقلبی به چند هزار نفر در تهران


یک مسئول تزریق واکسن در مرکزی در تهران
یک مسئول تزریق واکسن در مرکزی در تهران

وزارت بهداشت ایران از ۲۵ مرداد تا ۲۶ مرداد، ۵۰ هزار و ۲۲۸ مورد ابتلای جدید به کرونا در کشور را تأیید کرد. همچنین در این ۲۴ ساعت، از مرگ ۶۲۵ نفر دیگر خبر داد. تعداد مرگ‌و‌میر‌های روزانه به تازگی به بالای ۶۰۰ نفر افزایش یافته است.

از میان بیماران بستری ۷ هزار و ۴۲۴ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

این وزارتخانه، آمار تفکیکی ارائه نمی‌دهد و بسیاری، از جمله تعدادی از خود مقامات، معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است. 

در تهران، به گفته فرمانده ستاد مدیریت کرونا این هفته میزان مبتلایان، مراجعه‌کنندگان، و بستری‌شدگان در ‌پایتخت نسبت به هفته پیش ۱۰ درصد افزایش داشته است.

  • ادامه واکنش‌ها به مجاز شدن مشروط واکسن‌های آمریکایی

در همین حال، اظهارات مقامات بهداشتی کشور در مورد عدم منع واردات واکسن‌های آمریکایی فایزر و مدرنا با شرایطی، در رسانه‌های داخلی و فضای مجازی بازتاب گسترده‌ای داشته است.

در پی بالا گرفتن انتقادها از تصمیم رهبر جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ممنوعیت واکسن‌های آمریکایی و بریتانیایی، رئیس سازمان غذا و دارو روز گذشته گفت، اجازه واردات فایزر و مدرنا را «از منابع مجاز» داده‌اند.

روزنامه آرمان ملی نوشت: «بعد از گذشت بیش از یکسال تاخیر و غوطه‌ور شدن ایران در امواج سهمگین موج پنجم کرونا که برخی از آن به عنوان قتلگاه آخرالزمانی یاد می‌کنند بیشتر از هر زمانی این سوال را مطرح می‌سازد که چرا زودتر چنین نکردید؟»

محمد جواد اکبرین، دین‌پژوه، این اقدام را «اعتراف به جنایت» توصیف کرده است.

برخی دیگر نیز آن را «نوشیدن جام زهر» دانسته‌اند.

  • واکسن‌های تقلبی ۲۰ میلیون تومانی در تهران

در حالی که واکسیناسیون عمومی در ایران همچنان کند پیش می‌رود و به گفته مقامات بهداشتی، کرونا هنوز به «قله پیک پنجم» هم نرسیده است، عده‌ای از مردم برای تزریق واکسن راه‌های غیر رسمی را امتحان می‌کنند.

اما امروز، رئیس پلیس امنیت عمومی تهران گفت که ۳ هزار نفر در تهران واکسن تقلبی زده‌اند.

به گفته پیام کاویانی، افرادی که در تهران و در نشانی دزاشیب، خیابان عمار، و یا در خانه‌هایشان تزریق واکسن کرونا انجام داده‌اند، واکسن تقلبی دریافت کرده‌اند و آن چه به آن‌ها تزریق شده، داروی شل‌کننده عضله در پوکه واکسن بوده است.

مشخص نیست پوکه‌های واکسن چه طور دوباره پر شده‌اند. شیشه های خالی واکسن پس از تزریق باید از مراکز و شبکه‌های بهداشت جمع‌آوری شوند و این مسئولیت بر عهده وزارت بهداشت است.

پیشتر، رئیس سازمان غذا و دارو ایران در نامه‌ای به مسئولان غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات درمانی کشور در مورد احتمال پر شدن شیشه‌های خالی واکسن هشدار داده بود.

رئیس پلیس امنیت عمومی تهران می‌گوید افرادی که واکسن‌های تقلبی زده‌اند برای تزریق یک دز واکسن، ۷ تا ۲۰ میلیون تومان پرداخته‌اند.

  • انتقاد رئیس شورای عالی نظام پزشکی از وزیر بهداشت؛ احتمال ورود «لامبدا» به ایران

سعید نمکی، وزیر بهداشت در نامه‌ای به آیت الله خامنه‌ای از عدم رعایت محدودیت‌های کرونا در شهرهای مذهبی انتقاد کرد و خواهان تعطیلی دو هفته‌ای کشور برای مقابله با کرونا شد. اما در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا به تعطیلی رأی مثبت نداد و پیشنهاد تعطیلی به اتفاق آراء رد شد.

مصطفی معین، رئیس شورای عالی نظام پزشکی ضمن هشدار نسبت به وقوع پیک ششم در پاییز از وزیر بهداشت برای نامه نوشتن به رهبری انتقاد کرد. آقای معین گفت این، مسئولیت دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا است و خود وزیر بهداشت محوریت کار را بر عهده دارد.

رئیس شورای عالی نظام پرشکی گفت :«نامه نوشته شد و وقتی در ستاد ملی کرونا مطرح می‌شود، خود وزیر هم به تعطیلی رأی نمی‌دهد. این از طنزهای روزگار است.»

دبیر کمیته علمی کووید-۱۹ در مورد ورود گونه «لامبدا» ویروس کرونا به کشور از ترکیه هشدار داد. عاطفه عابدینی گفت «همین حالا هم یک دقیقه سرعت در انجام واکسیناسیون می‌تواند شرایط بهتری را رقم بزند.»

  • ادامه وضعیت بحرانی در اصفهان؛ افزایش سریع آمار مبتلایان در اردبیل

در اصفهان، شمار بیماران بستری در ۲۲ شهرستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی از ۳ هزار نفر عبور کرد.

خبرگزاری «ایسنا» از پر شدن تمامی ظرفیت‌های‌ بیمارستان‌های اصفهان خبر داده و نوشته است که از راهروها و فضاهای دیگر بیمارستان نیز برای بستری بیماران مبتلا به کووید-۱۹ استفاده می‌شود.

در اردبیل نیز شمار مبتلایان و بستری شده‌ها به سرعت بالا می‌رود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل در مصاحبه با خبرگزاری «ایرنا» گفت این آمار نسبت به یک ماه قبل بیش از هفت برابر شده است.

شهرام حبیب‌زاده گفت روز گذشته، ۱۰ هزار فرد با علائم اولیه کرونا در مراکز درمانی استان پذیرش شدند.

XS
SM
MD
LG