لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۴۱

کرونا در ایران و جهان؛ جمعه ۶ تیر | وضعیت بحرانی در ۹ استان ایران


Worshippers wearing protective face masks offer Eid al-Fitr prayers outside a mosque to help prevent the spread of the coronavirus, in Tehran, Iran, Sunday, May 24, 2020. Muslims worldwide celebrate one of their biggest holidays under the long…
Worshippers wearing protective face masks offer Eid al-Fitr prayers outside a mosque to help prevent the spread of the coronavirus, in Tehran, Iran, Sunday, May 24, 2020. Muslims worldwide celebrate one of their biggest holidays under the long…

مهمترین و تازه‌ترین خبرها مربوط به همه‌گیری کرونا در جهان و ایران را در زیر دنبال کنید

  • ساعت ۲۳:۵۹

راسل کرو، ستاره هالیوود می‌گوید فرزندانش تصمیم گرفتند خود را در شهر پرازدحام سیدنی قرنطینه کنند. بازیگر «گلادیاتور» گفت دو پسر شانزده و سیزده ساله‌اش تصمیم گرفتند در شهر بمانند در حالی که خود او به منطقه‌ای روستایی و نزد والدینش رفت. راسل کرو در گفتگو با «جیمی فلن» به شوخی گفت خدمات تحویل غذای «اوبر» که گویی جای پدر را برای فرزندانش پر کرده است آنها را در شهر نگه داشت. این دو پسر حاصل زندگی مشترک راسل کرو و خواننده استرالیایی دانیل اسپنسر هستند.

استرالیا تاکنون ۷ هزار و ۵۹۵ مورد ابتلا به ویروس کرونا داشته است.

پسرهای راسل کرو در حال حاضر شانزده و سیزده ساله شده‌اند
پسرهای راسل کرو در حال حاضر شانزده و سیزده ساله شده‌اند

  • ساعت ۲۳:۰۴

مایک پنس، معاون ریاست جمهوری آمریکا که ریاست کارگروه مقابله با ویروس کرونا در کاخ سفید را بر عهده دارد در نشست خبری امروز این تیم ویژه از مردم آمریکا خواست تا فاصله‌گیری اجتماعی را رعایت کنند. آقای پنس همچنین پیشرفتهایی را که در ایالتهایی چون نیویورک و نیوجرسی حاصل شده است تحسین کرد.

معاون ریاست جمهوری آمریکا با اشاره به افزایش موارد ابتلا در برخی از ایالتهای آمریکا اعلام کرد که در سفری به تگزاس، گزارشی دست اول از اوضاع به دست خواهد آورد.

دکتر آنتونی فاوچی، از اعضای کارگروه مقابله با ویروس کرونا در کاخ سفید در سخنان خود از مردم خواست تا ویروس را جدی بگیرند و رعایت رهنمودهایی که برای مهار ویروس ارائه شده است را یک مسئولیت فردی و اجتماعی دانست.

  • ساعت ۲۲:۴۰

جف نیتل، مدیرعامل شرکت هواپیمایی «ایرباس» آمریکا در گفتگو با شبکه «سی‌ان‌بی‌سی» می‌گوید تصمیم ایالتهایی مانند نیویورک و نیوجرسی برای قرنطینه کردن مسافرانی که از ایالتهایی با شمار بالای مبتلا به ویروس کرونا از جمله فلوریدا و تگزاس می‌آیند کمکی به حل بحران نمی‌کند و موانع بیشتری ایجاد می‌کند. آقای نیتل می‌گوید هواپیمایی «ایرباس» نهایت تلاش خود را می‌کند تا سلامت مسافران به خطر نیفتد.

خطوط هوایی بزرگ آمریکا از مسافران خواسته‌اند تا در طول پرواز ماسک بزنند.

  • ساعت ۲۲:۰۷

یک شهروند ایرلند شمالی که مرد بسیار چاقی بود، در یک دوره زمانی ۳ ساله بیش از ۱۳۰ کیلوگرم از وزن خود کم کرد. فیل کیس۴۷ ساله، وزنی حدود ۲۳۵ کیلوگرم داشت ولی با ورزش، تغذیه سالم و انگیزه زیاد به وزن ۱۰۲ کیلوگرم رسید.

این کاهش وزن درعین حال زندگی او را هم نجات داد. او اخیرأ به بیماری «کووید ۱۹» مبتلا شد و به عقیده پزشکان با وزن گذشته خود، شانس زیادی برای زنده ماندن نداشت و قربانی این بیماری میشد.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، چاقی مفرط را به فهرست بیماری‌هایی که خطر مرگ را در بیماران مبتلا به ویروس کرونا بالا می‌برد اضافه کرده است.

فیل کیس، مردی که اگر لاغر نمی‌شد ممکن بود جانش را در اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست بدهد
فیل کیس، مردی که اگر لاغر نمی‌شد ممکن بود جانش را در اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست بدهد
  • ساعت ۲۰:۵۸

در پی بازگشایی کسب‌وکارها، این پرسش برای بسیاری پیش آمده که آیا کولر می‌تواند باعث پخش ویروس شود. اندرو کومو، فرماندار ایالت نیویورک می‌گوید در حال بررسی بیشتر این موضوع هستند و به محض یافتن پاسخ، «آگاهانه» در مورد سیستم تهویه هوا تصمیم‌گیری خواهند کرد.

مطالعاتی که تا امروز انجام شده نشان می‌دهد کولر نقش پررنگی در پخش ویروس ندارد و مدت زمان بودن در محیط بسته و تماس با دیگران عامل تعیین‌کننده است.

تاکنون یک پژوهش در این رابطه انجام شده است که در ماه آوریل در مجله بیماریهای واگیردار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا چاپ شد. این مطالعه نشان می‌دهد چطور افرادی که در یک رستوران در ووهان چین غذا خورده‌اند بسته به جریان هوا مبتلا شدند و یا از ویروس دور ماندند. نتیجه‌گیری قطعی در این زمینه مستلزم انجام پژوهشهای بیشتر و گسترده‌تر است.

  • ساعت ۲۰:۱۴

ایالت فلوریدا رکورد افزایش شمار مبتلایان جدید در یک روز را بار دیگر‌ با ثبت ۸ هزار و ۹۴۲ مورد ابتلا شکست. رکورد پیشین روز چهارشنبه و با مشاهده ۵ هزار و ۵۰۶ مورد جدید ابتلا ثبت شده بود.

فلوریدا تاکنون، ۱۲۲ هزار و ۹۶۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا داشته است که از این تعداد، ۳ هزار و ۳۶۶ نفر جان خود را از دست دادند.

  • ساعت ۲۰:۰۳

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، چند علائم دیگر را نیز به فهرست نشانه‌های بیماری «کووید-۱۹» اضافه کرده است. گرفتگی یا آبریزش بینی، حالت تهوع واسهال نیز به علائمی چون تب، لرز ، سرفه ، تنگی نفس، خستگی مفرط ، بدن درد و سردرد و از دست دادن حس بویایی و چشایی افزوده شد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا می‌گوید این فهرست شامل تمامی علائم این بیماری نیست و مرتب به‌روز می‌شود.

  • ساعت ۱۸:۵۹

شمار مبتلایان به ویروس کرونا در هند به حدود نیم میلیون نفر رسید و در ۲۴ ساعت گذشته با ثبت ۱۷ هزار و ۲۹۶ مورد جدید، بالاترین میزان افزایش شبانه‌روزی ابتلا در این کشور رقم خورد. هند از زمان آغاز شیوع ویروس کرونا تاکنون، ۴۹۰ هزار و ۴۰۱ مورد ابتلا به «کووید-۱۹» داشته است که بیش از ۷۳ هزار نفر در دهلی هستند. ویروس کرونا درهند تاکنون، ۱۵ هزار و ۳۰۱ نفر قربانی گرفته است.

وزارت بهداشت این کشور از روند بهبودی بیماران که بالای ۵۷ درصد تخمین زده‌ شده ابراز رضایت کرده است.

  • ساعت ۱۸:۲۴

شرکت هواپیمایی «امریکن ایرلاینز» قصد دارد به زودی بدون صندلی خالی پرواز کند. پیش از این، صندلی وسط را برای رعایت فاصله اجتماعی میان مسافران خالی می‌گذاشتند. سخنگوی این هواپیمایی می‌گوید احتمالا تعطیلات چهارم ژوئیه (روز استقلال آمریکا) شلوغ‌ترین دوره از زمان آغاز شیوع کرونا خواهد بود.

در کل پروازها نسبت به سال گذشته ۸۰درصد کاهش پیدا کرده است اما با کاهش محدودیتها رفته رفته رو به افزایش است.

  • ساعت ۱۸:۱۶

شرکت نوپای ژاپنی «دونات روباتیکس»، ماسک محافظ صورت هوشمندی طراحی کرده است که به اینترنت وصل می‌شود و زبان ژاپنی را به هشت زبان دیگر ترجمه می‌کند. این ماسک از طریق فن‌آوری بلوتوث به اپلیکیشنی در تلفنهای هوشمند وصل می‌شود که قادر است حرفهای شخص را بنویسد، تلفن بزند و یا صدای فردی را که ماسک زده است بالا ببرد. هر ماسک ۴۰ دلار است و ۵ هزار ماسک تا ماه سپتامبر برای فروش آماده خواهد شد.

  • ساعت ۱۷:۰۰

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا می‌گوید مراجعه بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» به بیمارستان در صورتی که پیشینه بیماری‌های دیگر داشته باشند، شش برابر بیشتر از افرادی است که بیماری ندارند. احتمال مرگ همین بیماران در اثر ابتلا به کرونا، دوازده برابر افراد بدون سابقه بیماری است. این مرکز، چند بیماری جدید را نیز به فهرست بیماری‌های پیشین افزوده است.

بیماری‌هایی از جمله فشار خون بالا، بیماری سلول داسی‌شکل، چاقی مفرط، دیابت، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های مزمن ریوی و بیماری‌های کبدی جزو مواردی هستند که آسیب‌پذیری افراد به «کووید-۱۹» را بالا می‌برند.

  • ساعت ۱۶:۲۶

با افزایش شمار مبتلایان به «کووید-۱۹» و بالا رفتن میزان بستری شدن در بیمارستان در برخی از ایالتهای آمریکا از جمله تگزاس ، فلوریدا و آریزونا، بازگشایی در این ایالتها متوقف شد. روز پنجشنبه، ۳۹ هزار و ۳۲۷ مورد ابتلای جدید در کل آمریکا ثبت شد و رکورد روز پیشین را شکست.

کارگروه مقابله با ویروس کرونا در کاخ سفید، به ریاست مایک پنس، معاون ریاست جمهوری آمریکا امروز یک نشست خبری برگزار خواهد کرد.

  • ساعت ۱۵:۵۸

سخنگوی وزارت بهداشت ایران از مرگ ۱۰۹ نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته در ایران خبر داد. به گفته سیما لاری در ۲۴ ساعت گذشته تا روز جمعه ۶ تیر، ۲۶۲۸ مورد جدید ابتلا به کرونا ثبت شد.

تعداد کل جان باختگان بر اثر کرونا در ایران به ۱۰ هزار و ۲۳۹ نفر رسیده است. همچنین ۲۱۷ هزار و ۷۲۴ مورد ابتلا به کرونا تا کنون ثبت شده است.

صحت آمار اعلام شده توسط جمهوری اسلامی همچون آمارهای چین و روسیه به شدت مورد تردید است و سازمان بهداشت جهانی و حتی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اعلام کرده‌اند که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی در ایران است.

  • ساعت ۱۴:۱۰

در حالی مقامات تصمیم‌گیر در ایران از دو ماه پیش بازگشایی را آغاز کردند،‌ آمارهای رسمی نشان می‌دهد که وضعیت ابتلا در ۹ استان ایران در شرایط بحرانی قرار دارند. وضعیت ابتلا به کرونا در استان‌های آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، البرز، کرمانشاه، کردستان، خوزستان، هرمزگان، آذربایجان غربی و بوشهر کماکان «قرمز» است.

صحت آمار اعلام شده توسط جمهوری اسلامی همچون آمارهای چین و روسیه به شدت مورد تردید است و سازمان بهداشت جهانی و حتی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اعلام کرده‌اند که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی در ایران است.

XS
SM
MD
LG