اعتراض ورزشکاران، نهادهای ورزشی، و سازمانهای حقوق بشری جهان به صدور حکم اعدام برای نوید افکاری، کشتیگیر جوان ایرانی همچنان ادامه دارد.
او که در پی اعتراضات مرداد ۹۷ بازداشت شد، به ۲ بار اعدام، شش سال و نیم حبس، و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.
وحید و حبیب، برادران این کشتیگیر نیز به اتهامات مشابهی به ۵۴ و ۲۷ سال زندان با شلاق محکوم شدهاند.
این در حالی است که برادران افکاری ضمن رد اتهامات وارده، به ویژه قتل یک مأمور امنیتی، میگویند آنها تحت شکنجه شدید مجبور به اعترافات غیرواقعی شدند.
از جمله ورزشکاران مشهوری که در روزهای اخیر به صدور حکم اعدام برای نوید افکاری اعتراض کردند، میتوان به براندون اسلی، قهرمان آمریکایی کشتی آزاد و از مربیان کنونی تیم ملی آمریکا، فرانک اشتابلر، قهرمان آلمانی کشتی فرنگی، و سالی رابرتز قهرمان کشتی زنان آمریکا اشاره کرد.
سالی رابرتز که مدیر و بنیانگذار سازمانی غیرانتفاعی به نام «مانند یک دختر کشتی بگیر» است، یک کارزار جهانی را برای آگاهیرسانی درباره وضعیت نوید افکاری و حکم اعدام او ایجاد کرده است.
سالی رابرتز در این کارزار اینترنتی که بازتاب گستردهای در شبکههای اجتماعی داشت، به توماری اشاره میکند که برای توقف حکم اعدام نوید افکاری شکل گرفته است.
این تومار اینترنتی از طریق تارنمای «چنج دات ارگ» (به انگلیسی: Change.org) راه اندازی شده است و در هنگام نگارش این مطلب، بیش از ۱۳ هزار نفر آن را امضا کرده اند.
این تومار اعتراضی که به کمیته بین المللی المپیک، فدراسیون جهانی کشتی، و شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ارسال خواهد شد، از تمامی سازمانهای حقوق بشری و نهادهای ورزشی میخواهد تا برای نجات نوید افکاری متحد شوند.
تومار پیش از جلسه آینده کمیته بین المللی المپیک در چهارشنبه نهم سپتامبر، به اعضای هیأت رئیسه ارائه خواهد شد تا توسط این نهاد ورزشی مورد بررسی قرار بگیرد.
به گفته منابع مختلف خبری، کمیته بین المللی المپیک، و فدراسیون جهانی کشتی از صدور حکم اعدام برای نوید افکاری آگاهی دارند و با دقت شرایط او در ایران را دنبال می کنند.
دانا وایت، رئیس سازمان «یوافسی» که از شاخههای مشهور ورزشهای رزمی ترکیبی است، یکی از چهرههای دیگری بود که به صدور این حکم اعدام اعتراض کرد.
او با انتشار ویدئویی در اینستاگرم، از حکومت ایران خواست تا نوید افکاری را به جرم اعتراض مسالمت آمیز به سیاستهای اقتصادی رژیم در سال ۲۰۱۸ اعدام نکند.
دانا وایت در عین حال توضیح میدهد که او با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز که اخیرأ در همین رابطه پیامی در توئیتر منتشر کرد، تماس گرفته است.
پرزیدنت دونالد ترامپ پنجشنبه گذشته در این پیام از رهبران ایران خواست تا این ستاره بزرگ و مردمی کشتی را به خاطر شرکت در تظاهرات خیابانی ضدحکومتی، و در اعتراض به «بدترشدن وضعیت اقتصادی و تورم» اعدام نکند.
مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز پیشتر از صدور حکم اعدام برای نوید افکاری، و زندان برای برادران او به شدت انتقاد کرده بود.
نهادهای حقوق بشری میگویند جمهوری اسلامی به طور عادلانه به اتهامات رسیدگی نمیکند و بعضا افرادی بیگناه محاکمه و حتی اعدام شدهاند. برای نمونه جمهوری اسلامی در دهه شصت هزاران نفر را که محکومیت زندان داشتند، اعدام کرد.
آمریکا میگوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم ایران، صرف حمایت از گروه های تروریستی و بر هم زدن ثبات در خاورمیانه میکند. ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است.