حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، روز پنجشنبه ۱۷ تیر گفت مردم نباید همه سرمایه خود را وارد بازار بورس کنند. به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، روحانی از مردم خواست سرمایه آنها در بورس «در حدی باشد که فراز و نشیب بورس زندگی آن ها را به هم نریزد.»
این در شرایطی است که حسن روحانی سال گذشته از مردم خواسته بود «همه چیز را به بورس بسپارند.» این درخواست از سوی برخی از اقتصاددانان «فریبکارانه» و با هدف جبران کسری بودجه توصیف شد.
تحولات یکسال گذشته در بازار بورس تهران نشان داده است عده زیادی از سرمایه گذاران معمولی بسیاری از سرمایه خود را از دست داده اند. به طوری که هزاران نفر از سرمایهگذاران بازار بورس ایران، که مالباختگان محسوب میشوند، طی ماههای گذشته با سردادن شعارهایی از جمله «دولت خیانت میکند، رهبر حمایت میکند»، «اسلام رو پله کردن، مردم رو ذله کردن» و «از بس دروغ شنیدیم، ما دیگه رای نمیدیم» در شهرهای مختلف ایران دست به تجمع زدهاند.
احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز و عضو کمیسیون داخلی و شوراها، سهشنبه ۳۱ فروردین امسال در صحن مجلس با اشاره به «مالباختگی ۵۰ میلیون ایرانی در بورس» خطاب به وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: «ملت ایران دیگر به شما اعتماد ندارند.»
پیشتر، دکتر جمشید اسدی، اقتصاددان، با اشاره به تعجبآور نبودن زیان سرمایهگذاران در بازار بورس، به صدای آمریکا گفته بود: «سرمایهگذار در هر جای دنیا در بورس یا خارج از بورس ممکن است زیان بکند ... اما در جمهوری اسلامی و در دولت آقای روحانی مردم را فریفتند. یعنی با گذاشتن شرکتهایی در بورس یک حبابی ایجاد کردند و یک توهمی به مردم دادند که سود در حال رشد است.»
روحانی روز پنجشنبه همچنین گفت: «در ماه های اخیر بورس نشاط پیدا کرده است.»
بازار بورس تهران در هفته گذشته پرنوسان بود و شاخص کل بورس اکنون حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار واحد است.