لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۸

دیدگاه | تشدید حوادث مربوط به نفتکش‌ها می‌تواند بر بازارهای جهانی نفت تاثیر بگذارد


نفتکش مرسر استریت، تحت مدیریت یک شرکت اسرائیلی - آرشیو
نفتکش مرسر استریت، تحت مدیریت یک شرکت اسرائیلی - آرشیو

گزارش‌های منتشر شده در باره حوادث مرتبط با چند نفتکش در دریای عمان بر بهای نفت در بازارهای جهانی، که روز سه‌شنبه در واکنش به افزایش نگرانی‌ها از افزایش موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ روندی نزولی داشت، تاثیری نگذاشت.

با این حال پایگاه اینترنتی شبکه اخبار مالی و اقتصادی «سی ان بی سی» به نقل از یک کارشناس بازار نفت گزارش داده است که اگر حادثه نفتکش‌ها تشدید شود می‌تواند به افزایش قیمت نفت خام در بازارهای جهانی بیانجامد.

به گزارش «سی‌ ان بی سی» در پی حادثه‌ نفتکش‌ها در دریای عمان، بهای نفت خام وست تگزاس تحویل سپتامبر حدود ۱ درصد پایین آمد و در سطح بشکه‌ای ۷۰.۵۰ دلار تثبیت شد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز به نقل از سایت «مارین ترافیک» گزارش داده بود، علاوه بر کشتی «آسفالت پرنسس» که مردان مسلح وارد آن شده بودند، چهار کشتی دیگر نیز روز سه شنبه در سواحل امارات با ارسال پیام‌‌های هشدار اعلام کرده بودند که کنترل هدایت کشتی از اختیارشان خارج شده‌ است.

حلیمه کرافت، یک تحلیلگر سابق سازمان «سیا»، می‌گوید به نظر می‌رسد این حادثه اقدامی از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی باشد که با توجه به کشته شدن دو خدمه کشتی، اقدامی نگران‌کننده است و «خطر بالاگرفتن ناخواسته‌ درگیری یا نادیده گرفتن خط قرمزهای یک طرف توسط طرف دیگر را به همراه دارد.»

خانم کرافت که ریاست استراتژی جهانی سرمایه‌گذاری کالاها در بانک «آر بی سی دومینیون» کانادا را برعهده دارد، در مصاحبه با «سی ان بی سی»، با اشاره سخنان ابراهیم رئیسی که تاکید کرد اقتصاد را به اراده خارجی پیوند نخواهد زد، می‌گوید با روی کار آمدن دولت جدید احتمالا فرصت رسیدن به توافق در مذاکرات هسته‌ای با حکومت ایران از دست رفته است. وی حوادث دریایی اخیر را مانع‌های جدیدی در راه رسیدن به توافق میان جمهوری اسلامی و آمریکا می‌داند.

کرافت می‌گوید، مقامات ایران شاید چنین محاسبه می‌کنند که اگر آتش معرکه را به اندازه کافی داغ‌ کنند، واشنگتن جا می‌زند، چون قصد از سرگیری عملیات نظامی در خاورمیانه را ندارد.

وی تمرکز بازار نفت را صرفا بر احتمال کند شدن مجدد فعالیت‌های اقتصادی و کاهش تقاضا برای نفت در اثر افزایش ابتلا به کووید-۱۹ می‌بیند. اما می‌گوید، بالا گرفتن تنش‌ها زمان بازگشت ایران به بازار نفت را به عقب می‌اندازد و اگر تنش‌ها برای تحویل نفت مشکل ایجاد کنند، آنگاه بازار به سرعت عکس‌العمل نشان خواهد داد.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، حادثه نفتکش‌ها در دریای عمان را بخشی از «الگوی نگران‌کننده رفتارهای خصومت‌آمیز» حکومت ایران توصیف کرد. وی در این رابطه به آن چه کارشناسان نظامی آمریکا «حمله پهپادی به نفتکش مرسر استریت» توصیف کرده‌اند اشاره کرد. در آن حمله دو خدمه این نفتکش، یک شهروند بریتانیا و یک شهروند رومانی، جان خود را از دست دادند.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

XS
SM
MD
LG