شرکتهای هواپیمایی که شیوع ویروس کرونا در جهان آنها را با کاهش شدید مسافر روبرو کرده است، سخت میکوشند به مردم اطمینان دهند که با نصب فیلترهای ضدویروس بیمارستانی و اجباری کردن ماسک، هواپیما از هر محیط بسته دیگری در این دوران شیوع ویروس کرونا، ایمنتر است. اما تلاش آنها فایده چندانی نداشته است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، نظرسنجیها نشان میدهد که مردم، به جای آن که نسبت به مسافرت هوایی احساس راحتی کنند، نسبت به ایمنی آن مشکوکتر شدهاند. پیش خرید جا برای سفر هوایی در آمریکا ماه گذشته و در پی جهش جدید موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹، به شدت کاهش یافت. در حالی که قبل از آن اندکی بالا رفته بود.
آمار صنعت مسافرت هوایی در جهان نسبت به یک سال قبل، کاهشی معادل قبل ۸۵ درصد را نشان میدهد، که این عواقب سنگینی برای شرکتهای هواپیمایی در بر دارد.
چندین شرکت هواپیمایی بزرگ اعلام ورشکستگی کردهاند، و اگر احیای اقتصادی که آرزویش را دارند محقق نشود، بر شمار ورشکستگیها افزوده خواهد شد.
چهار شرکت هواپیمایی بزرگ آمریکا در سهماهه آوریل تا ژوئن ۲۰۲۰ مجموعا ۱۰ میلیارد دلار ضرر کردند. مدیران آنها میگویند اگرچه سر پا خواهند ماند، ولی امیدی به بهبود کسبوکار ندارند.
گری کلی، مدیرعامل شرکت هواپیمایی «ساوث وست» میگوید: «همه ما امیدوار بودم کار ویروس تا پائیز تمام شود. اما همه به شدت اشتباه میکردیم.»
در یک نظرسنجی که ماه ژوئن توسط موسسه «کانسومر ریپورت» با مشارکت هزار پاسخدهنده درباره سطح راحتی فعالیتهای مختلف در عصر شیوع کرونا انجام شد، ۷۰ درصد از پاسخدهندگان گفتند که سفر هوایی را خیلی یا تاحدودی ناایمن میدانند. از دید این عده، حتی رفتن به بخش اورژانس بیمارستان یا ایستادن در صف برای رای دادن، ایمنتر از مسافرت با هواپیما بود.
نظرسنجیای که یک گروه وابسته به این صنعت انجام داده است، نشان میدهد که بیشترین نگرانی مسافران این است که در هواپیما کنار یک مبتلا به کووید-۱۹ بنشینند.