لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۲۱

نتایج پژوهش تازه دانشگاه ییل: «تنفس درست» می‌تواند موجب بهبود سلامت روانی شود


آرشیو
آرشیو

نتایج تحقیقات یک تیم پژوهشی در دانشگاه «ییل» آمریکا نشان می‌دهد که تنفس صحیح، نقش مهمی در بهبود شرایط روحی دانشجویان دارد.

بنا بر این پژوهش، که نتیجه آن در تارنمای دانشگاه ییل منتشر شده است، آموزش تکنیک‌های ویژه مدیریت استرس و اضطراب به دانشجویان، باعث بهبود و ارتقای سطح سلامت روانی آنها می‌شود.

این تیم پژوهشی سه برنامه مختلف آموزش سلامتی را که شامل روش‌هایی برای تنفس صحیح و هوش هیجانی (شناخت و کنترل احساسات و هیجانات خود و دیگران) بود، در کلاس‌های جداگانه ای اجرا کردند.

نتایج این تحقیقات نشان داد که ۲ برنامه از ۳ طرح ارائه شده، در بهبود و ارتقای سلامت روانی دانشجویان، به ویژه در کاهش افسردگی، انزوا، و سایر مشکلات روحی آنها، تأثیرگذار بوده است.

نتایج تحقیقات پژوهشگران دانشگاه «ییل» که در شماره ماه ژوئیه نشریه «فرانتیرز» منتشر شده است، حاوی نکات جالب توجهی است که می تواند برای دانشجویان در مقاطع تحصیلی مختلف مفید باشد.

براساس یافته‌های موجود، در سال‌های اخیر میزان سلامت روانی دانشجویان به دلایل متفاوتی کاهش یافته است و بسیاری از اضطراب، استرس، افسردگی، انزوا، و مشکلات روحی دیگر رنج می‌برند.

این پروژه تحقیقاتی توسط مرکز مطالعات کودک دانشگاه ییل و مرکز هوش هیجانی ییل صورت گرفته است و آنها این ۳ برنامه آموزشی را در یک دوره زمانی ۸ هفته‌ای و در مجموع برای ۳۰ ساعت روی ۱۳۵ دانشجو پیاده کردند.

مقایسه شرایط جسمانی و روانی این دانشجویان با دیگران نشان داد که دو برنامه «اس‌کی‌وای، شادمانی در پردیس دانشگاه» و «مبانی هوش هیجانی» بسیار تأثیرگذار بوده است.

برنامه نخست، که مبتنی بر تکنیک های تنفسی و حرکات یوگا، ارتباط اجتماعی، و فعالیت‌های خدماتی است، در زمینه‌هایی مانند کاهش افسردگی، استرس، و اضطراب مفید بود.

برنامه دوم نیز با تمرکز بر مقوله «ذهن آگاهی» و تأکید بر زندگی در لحظه و زمان حال، تجربه و فرآیند روان‌شناختی تازه‌ای را به دانشجویان عرضه کرد و به آرامش روحی آنها منجر شد. یکی از ابزار موثر در این روش، مدیتیشن یا مراقبه است که توسط این دانشجویان انجام شد.

بر اساس آمار موجود، از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴، تعداد دانشجویان آمریکایی که از افسردگی و استرس رنج برده و به مراکز مشاوره مراجعه کرده بودند، حدود ۳۰ درصد افزایش یافت.

پژوهشگران دانشگاه ییل امیدوارند با گسترش دامنه تحقیقات خود، روش‌های عملی موثری را برای کمک به دانشجویان و بهبود سلامت روانی آنها ارائه دهند.

XS
SM
MD
LG