لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۲۷

پژوهش جدید: نابرابری جنسیتی در رسانه‌ها؛ صدای زنان شنیده نمی‌شود


خبرنگاران زن در برخی از نقاط جهان مورد حمله و تهدید قرار می‌گیرند. (عکس از آرشیو)
خبرنگاران زن در برخی از نقاط جهان مورد حمله و تهدید قرار می‌گیرند. (عکس از آرشیو)

بخش انگلیسی صدای آمریکا - یک مطالعه جدید در مورد تصویر و حضور زنان در رسانه‌ها، می‌گوید سازمان‌های خبری باید در زمینه لحاظ کردن دیدگاه‌های زنان بیشتر کار کنند.

لوبا کاسووا، نویسنده این گزارش پژوهشی، به صدای آمریکا گفت که نخستین گام برای دست‌یابی به این برابری این است که خبرنگارها وجود نابرابری حاضر در اتاق خبر و تولید اخبار را تصدیق کنند.

این گزارش پژوهشی با عنوان «دیدگاه‌های گمشده زنان در اخبار» که بنیاد بیل و ملیندا گیتس از آن حمایت مالی کرده است، بر کشورهای هند، کنیا، نیجریه، آفریقای جنوبی، بریتانیا، و آمریکا تمرکز کرده است.

چهار شاخص در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است. این چهار شاخص عبارتند از: تنوع جنسیتی در محیط کار، مدیریت اتاق خبر، حضور زنان به عنوان منبع و به عنوان چهره در داستان‌های خبری، و پوشش مسائل مربوط به برابری جسنیتی در اخبار.

بنا بر این گزارش، پیشرفت در این زمینه در ده سال گذشته بسیار ناچیز بوده است. این امر سیاست‌گذاران و مدیران اتاق خبر را به چالش می‌کشد که حضور زنان را در سال‌های آینده دو برابر کنند تا نظر و دیدگاه متعادل‌تری نسبت به موضوعات و مسائل مختلف ارائه دهند.

ای‌کی‌ای‌اس یک گروه استراتژی مخاطبان بین‌المللی است که برای انجام این مطالعه مامور شده است. خانم کاسووا، مدیر «ای‌کی‌ای‌اس»، روز سه‌شنبه در یک جلسه مطبوعاتی گفت، وقتی صحبت از تنوع جنسیتی در محل کار می‌شود، عملکرد هیچ یک از کشورهای مورد مطالعه موفقیت‌آمیز نبوده است.

خانم کاسووا می‌گوید، سمت‌های مهم و برتر در اتاق خبر بیشتر مختص مردان است و عدم وجود زنان در روند تصمیم‌گیری به این معنا است که اخبار مربوط به زنان و برای مخاطبان زن بیشتر توسط مردان تعیین می‌شود.

پملا ماکوتسی، سردبیر اجرایی روزنامه «دیلی نیشن» کنیا، پیرامون حضور کمرنگ زنان در رسانه‌ها به صدای آمریکا گفت، جهان «دیدگاه نیمی از جمعیت خود را کم دارد.»

XS
SM
MD
LG