آمریکا روز جمعه رسماً به توافق اقلیمی پاریس بازگشت تا بار دیگر در مقابله جهانی با تغییرات آب و هوایی مشارکت داشته باشد.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، روز جمعه ۱ اسفند در بیانیهای ضمن اعلام این موضوع، گفت که تغییرات اقلیمی و دیپلماسی علمی دیگر نباید گزینههایی انتخابی در سیاست خارجی باشند و توجه به تهدیدات واقعی ناشی از تغییرات اقلیمی و گوش دادن به آن چه دانشمندان میگویند در اولویت سیاست داخلی و خارجی آمریکا قرار خواهد داشت.
آقای بلینکن پرداختن به تغییرات اقلیمی را در بحثهای مرتبط با امنیت ملی، مهاجرت، سیاستهای بهداشت جهانی و دیپلماسی اقتصادی «حیاتی» خواند.
این بازگشت با استقبال دیپلماتها و دانشمندان روبرو شد. نزدیک به ۲۰۰ کشور در سال ۲۰۱۵ برای مبارزه با اثرات ویرانگر تغییرات اقلیمی این معاهده را امضاء کردند. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، با ادعای این که هزینه اقدام برای مقابله با تغییرات آب و هوایی بسیار زیاد است از این توافق خارج شد.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، فرمان اجرایی آقای ترامپ را لغو و چندین فرمان اجرایی جدید را برای مقابله با بحران اقلیمی امضاء کرد. هدف نهایی دولت بایدن، به صفر خالص رساندن تولید گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۵۰ است.
بهرغم هیجان بازگشت آمریکا به این توافق جهانی، مذاکرهکنندگان امور اقلیمی معتقدند مسیر پیش رو آسان نخواهد بود و اهداف اقلیمی دولت بایدن با چالشهای سیاسی داخل آمریکا و مخالفت شرکتهای سوخت فسیلی روبرو خواهد شد.