به گزارش سایت شبکه خبری «فاکس»، مردان غفار، یک جوان ۳۱ ساله اویغور که در گذشته به عنوان مدل فعالیت میکرد، با انتشار یک پیام تصویری از داخل یکی از بازداشتگاههای مخفی و امنیتی حزب حاکم کمونیست چین، که به اردوگاههای «بازپروری» شهرت دارند، به افشای شرایط غیرانسانی آن مکان پرداخت.
اویغورها همراه با تعداد دیگری از گروههای اقلیت مسلمان چینی، پس از بازداشت گسترده توسط حکومت چین، در منطقه سین کیانگ (یا ژین ژیانگ) زندانی هستند، تحت شکنجه قرار دارند، و به کار اجباری واداشته میشوند.
تخمین زده میشود حدود یک میلیون نفر از خانه و کاشانه خود ناپدید شده و در این بازداشتگاههای امنیتی زندانی هستند.
در این ویدئو، که توسط خانواده مردان غفار منتشر شده است، این مدل جوان در حالی که لباسهای کثیفی بر تن دارد، روی یک تخت نشسته و دستش با دستبند به چهارچوب فلزی یک تخت بسته شده است.
در فضای این بازداشتگاه، از طریق بلندگو پیامهایی به زبان چینی ظاهرا درباره سیاست و تاریخ منطقه سین کیانگ پخش میشود.
این منطقه چین اگرچه به عنوان «ترکستان شرقی» نیز شناخته میشود، ولی در این پیامها هیچ اشارهای به این اسم نمیشود و صدای شنیده شده از بلندگو کاملا خلاف آن را بیان میکند.
خانواده مردان غفار علاوه بر این ویدئو، پیامکهای او را نیز با هدف آگاهیرسانی درباره مشکلات اویغورها برای خبرگزاریها ارسال کردهاند.
این شواهد، گواهی بر نقض آشکار ادعای حکومت چین کمونیست است که ادعا میکند اکثر این اردوگاههای بازپروری را تعطیل کرده است.
عبدالحکیم مردان، عموی غفار، ظلم حکومت چین علیه اویغورها را با مرگ جرج فلوید در آمریکا مقایسه میکند.
به گفته او جرج فلوید و اویغورها «به دلیل نژاد خود مورد ظلم قرار گرفتهاند» ودر حالی که مرگ این آمریکایی آفریقاییتبار با اعتراضاتی همراه شد، ولی درباره اویغورها سکوت شده است.
اویغورها اکثراً مسلمان هستند و تباری ترک دارند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، هفته گذشته اعلام کرد که یک شرکت چینی و دو مقام دولتی این کشور به دلیل رفتار غیرانسانی حزب کمونیست با اویغورها تحریم شدند. آقای پمپئو این رفتارها را «لکه ننگ قرن» توصیف کرد.
وزیر خارجه آمریکا در ادامه از جامعه جهانی خواست تا در محکومیت نقض فجیع حقوق بشر توسط حزب کمونیست چین با ایالات متحده همراه شوند.
آمریکا در گذشته نیز تعدادی از مقامات و شرکت های چینی را به همین دلیل در فهرست سیاه خود قرار داده است و مقامات آمریکایی نیز بارها اقدامات غیرانسانی پکن علیه اویغورها را محکوم کرده اند.
فعالان حقوق بشر مدتها است خواستار تحقیقات گسترده بینالمللی درباره رفتار چین علیه اویغورها هستند. گفته میشود این رفتارها شامل خارج کردن اعضای بدن و مصرف اجباری داروهای ضدبارداری برای زنان است.