لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۷

پژوهش‌های جدید: احتمال ابتلای مجدد افرادی که یکبار به کرونا مبتلا شده‌اند، کم است


بالی - اندونزی
بالی - اندونزی

دو مطالعه جدید نشان می‌دهند ابتلا به کووید-۱۹ ممکن است از فرد در برابر عفونت‌های آینده محافظت کند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، پژوهشگران می‌گویند شانس ابتلای مجدد افرادی که پادتن‌های (آنتی‌بادی‌های) ویروس کرونا در بدنشان تولید شده باشد کمتر از شانس مبتلا شدن دیگران به این ویروس است.

پادتن‌‌ها به ویروس متصل می‌شوند و آن را از بین می‌برند. واکسن نیز سیستم ایمنی بدن را به تولید همین پادتن‌‌ها تشویق می‌کند.

محققان می‌گویند افرادی که در پی ابتلای طبیعی به ویروس کرونا، پادتن‌‌ تولید کرده‌اند در معرض خطر کمتری قرار می‌گیرند. به گفته دکتر ند شارپلس، مدیر مؤسسه ملی سرطان آمریکا، این از جنس همان محافظتی است که یک واکسن مؤثر در بدن ایجاد می‌کند.

در هر دو مطالعه از دو نوع آزمایش استفاده شده است. یکی از آنها آزمایش خون برای تشخیص پادتن‌‌ها است؛ پادتن‌هایی که می‌توانند ماه‌ها پس از ابتلا در بدن باقی بمانند. آزمایش دیگر با استفاده از نمونه ترشحات بینی یا سایر نمونه‌ها، وجود ویروس را تشخیص می‌دهد و نشان‌دهنده مبتلا بودن فرد در حال حاضر و ابتلای او در گذشته نزدیک است.

مطالعه‌ای که نتایج آن روز چهارشنبه در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد بیش از ۱۲۵۰۰ کارمند بیمارستان‌های دانشگاه آکسفورد بریتانیا را در بر ‌گرفت. از میان ۱۲۶۵ نفری که در آغاز دارای پادتن ویروس کرونا بودند تنها تست کرونای دو نفر در آزمایش‌های تشخیص ویروس طی شش ماه پس از ابتلا مثبت شد و هیچ‌کدام علائمی از بیماری بروز ندادند.

این در حالی است که از ۱۱۳۶۴ کارمندی که در آغاز فاقد پادتن بودند، آزمایش کرونای ۲۲۳ نفر در شش ماه آتی مثبت شد.

مطالعه مؤسسه ملی سرطان روی بیش از سه میلیون نفر که در دو آزمایشگاه خصوصی آمریکا آزمایش پادتن انجام داده بودند، انجام شد. در حالی که نتیجه آزمایش کرونای سه درصد از کسانی که فاقد پادتن بودند مثبت شده بود، تنها ۰.۳ درصد (سه دهم درصد)‌ از افرادی که در آغاز پادتن داشتند نتیجه مثبت دریافت کردند.

دانشمندان دانشگاه آکسفورد نیز در تحقیقاتی مشابه به این نتیجه رسیدند که احتمال ابتلای مجدد افرادی که پادتن ضد کرونا دارند، ده برابر کمتر از کسانی است که فاقد این پادتن هستند.

این، لزوما به معنای این نیست که پادتن از فرد در برابر ویروس محافظت می‌کند؛ بلکه می‌تواند نشانه این باشد که سیستم ایمنی بدن از جمله «لنفوسیت تی» قادر است در مواجهه جدید با ویروس واکنش نشان دهد.

هنوز مشخص نیست این مصونیت چقدر دوام دارد از همین رو دانشمندان، کسانی را که به این ویروس مبتلا شده‌اند همچنان به رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و محافظت از خودشان و دیگران تشویق می‌کنند.

XS
SM
MD
LG