انتشار یک قطعه موسیقایی با عنوان «رویای نسرین»، در حمایت از مبارزات نسرین ستوده وکیل مدافع قربانیان نقض حقوق بشر که در ایران زندانی است، در فضای مجازی با واکنشهای مناسبی از سوی کاربران شبکههای اجتماعی همراه شده است.
این اثر توسط صهبا امینیکیا، نوازنده و آهنگساز ساکن شهر سانفرانسیسکو ساخته شده، و گروه موسیقی آمریکایی «کرونوس کوارتت» آن را اجرا کرده است.
پینار دمیرال، هنرمند نوآور ترک، نیز با استفاده از تصاویری متنوع و نمادین، کلیپ تصویری تأثیرگذاری را برای آن تولید کرده است.
نسرین ستوده، وکیل حقوق بشر و فعال اجتماعی، به جرم دفاع از معترضان به حجاب اجباری به ۳۸ سال زندان و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده است.
صداهای استفاده شده در این قطعه، به درخواست آهنگساز و در طول اعتصاب غذای نسرین ستوده در اعتراض به وضعیت زندانیان سیاسی در زندانهای ایران پس از همه گیری ویروس کرونا در این کشور در ماه اوت ۲۰۲۰ گذشته گردآوری شده است.
صهبا امینی کیا به صدای آمریکا میگوید: «در تابستان گذشته از تمام دوستان، هنرمندان، و استادان دعوت کردم که صداهای خود را در حالیکه نام خانم ستوده را می گویند، یا فریاد میزنند برای من بفرستند. ایده اصلی از جایی شروع شد که خانم ستوده در یکی از مصاحبه های خود ابراز کردند که گاهی در زندان به این فکر میکنند که آیا نامشان فراموش شده یا در اذهان خواهد ماند. این قطعه دلیلی بود بر حقانیت این اصل که نام و فداکاری ایشان برای همیشه به یاد خواهد ماند.»
نسرین ستوده سالها است که در ایران برای دفاع از حقوق زنان، کودکان، دگرباشان جنسی، اقلیتهای مذهبی، روزنامهنگاران، هنرمندان، و افرادی که به مجازات اعدام محکوم میشوند، تلاش میکند.
محکومیت او توسط حکومت ایران، با اعتراض بسیاری از شخصیتهای سیاسی، اجتماعی، هنرمندان، و گروههای حقوق بشری در جهان همراه شده است.
کرونوس کوارتت از گروههای موسیقی باسابقه آمریکایی است که در طول ۴۵ سال فعالیت حرفهای خود با بسیاری از هنرمندان بینالمللی همکاری داشته و دهها آلبوم در سبکهای مختلف موسیقی منتشر کرده است.
دیوید هرینگتون، بنیانگذار و رهبر این گروه، به صدای آمریکا میگوید: «فداکاری نسرین ستوده من را به یاد قاضی فقید روث گینزبرگ میاندازد که با سعی تمام، جنبش زنان را در آمریکا صدها قدم جلو برد. به این دلیل تمامی اعضای گروه ما، به تک تک نتهای این قطعه اعتقاد راسخ داریم.»
به گفته هنرمندانی که در این پروژه هنری مشارکت داشتند، «هر زمزمه نام نسرین ستوده در هر گوشه دنیا، مانند قطرههای باران فرو میریزد، و روزی که این قطرات شدت گیرند، به باران تبدیل میشوند، و هیچ نیرویی توانایی مقاومت در برابر آنها را نخواهد داشت.»
رویای نسرین، از سوی برنامه ایرانشناسی «حمید و کریستینا مقدم» در دانشگاه «استنفورد»، و بنیاد هنرهای کرونوس حمایت شده است.