لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۳۵

گزارش «رولینگ استون» از آلبوم موسیقی چهره‌های شناخته‌شده موسیقی ایران با هدف مبارزه با سانسور و آزار هنرمندان


آلبوم موسیقی «همانیتی»
آلبوم موسیقی «همانیتی»

به گزارش تارنمای هنری «رولینگ استون»، به زودی یک آلبوم موسیقی با مشارکت تعدادی از چهره‌های شناخته شده موسیقی ایران در دسترس علاقمندان قرار می‌گیرد. این آلبوم «همانیتی» (به انگلیسی: Homanity) نام دارد و در روز هفتم ماه مه با هدف آگاهی‌رسانی درباره سانسور، آزار، ‌و شکنجه هنرمندان در ایران، منتشر می‌شود.

این پروژه هنری با حمایت سازمان‌های غیرانتفاعی «کراودسورسینگ هیومن رایتس» و «شورای دموکراسی»، و با همکاری تعدادی از هنرمندان ایرانی تولید می‌شود.

همزمان با اعلام خبر انتشار آلبوم، دو آهنگ این مجموعه به نام‌های «یادم نمیره» از خواننده موسیقی پاپ نیکیتا، و «سربازی» از گروه موسیقی هوی متال «تارانتیست» به عنوان پیش درآمد در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.

به نوشته رولینگ استون، نیکیتا متولد ایران است و پس از مهاجرات خانواده به سوئد، در این کشور بزرگ شد. او با وجود اینکه سالها است در خارج از ایران زندگی می‌کند ‌و فعالیت‌های هنری را در سوئد ادامه می‌دهد، هنوز در احساسات نوستالوژیک خود غوطه‌ور است.

ترانه «یادم نمیره»، روایتی موسیقایی از احساسات نیکیتا به گذشته خود، و ایران است.

گروه موسیقی تارانتیست با اجراهای زیرزمینی خود در ایران در سال ۲۰۰۰ به شهرت رسید، ولی آرش رهبری لیدر بند، ‌و سایر اعضای گروه به تدریج مجبور به ترک ایران‌ شدند و در حال حاضر ساکن لس آنجلس هستند.

آهنگ «سربازی» درباره خدمت سربازی اجباری برای مردان ایرانی است که باید دو سال بدون حقوق و مزایا خدمت کنند، و نقش مهمی در اموری چون تحصیلات دانشگاهی، دریافت گذرنامه، ‌‌و یا مشارکت در فعالیت‌های اقتصادی جامعه دارد.

بسیاری از ایرانیانی که مایل به خدمت اجباری سربازی نیستند، محبور به فرار از کشور می‌شوند- مانند یکی از اعضای اصلی گروه تارانتیست- ولی خروج از ایران هم عواقب خاص خود را دارد و با مشکلات زیادی همراه است.

آلبوم هومانیتی، مجموعه‌ای از آهنگ‌های هنرمندانی است که آثار آنها توسط حکومت ایران سانسور شده است. عنوان آلبوم نیز اشاره‌ای به ققنوس اسطوره ایرانی یا «هما» است.

مرجان گرینبلات از اعضای سازمان «شورای حقوق بشر» در بیانیه‌ای که در همین رابطه منتشر شد، می‌گوید: «ما اعتقاد کامل داریم‌ که این برنامه نه تنها هنرمندان و فعالان، بلکه شنوندگان موسیقی را نیز توانمند می‌سازد.»

او در ادامه می‌افزاید که «تغییرات پایدار یک شبه انفاق نمی‌افتد، اما برای شروع نخستین موج پیشرفت، باید صداهایی که را شرمنده و ساکت شده‌اند، بشنویم. باید از کسانی که با ما متفاوت هستند صحبت کنیم تا مبارزات آنها را تأیید کنیم.»

در تارنما و شبکه‌های اجتماعی این پروژه، اسامی هنرمندان دیگری مانند مهدی موسوی، فاطمه اختصاری، بهروز قائمی، شایا، بند بیست و پنج، بردیا، جاستینا، ستار، ‌و گروه کیوسک دیده می‌شود.

XS
SM
MD
LG