لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۵۷

پژوهش جدید: ورزش کردن هنگام ابتلا به کرونا ممکن است پیامدهای خطرناکی داشته باشد


عکس تزئینی
عکس تزئینی

یک پژوهش تازه نشان می‌دهد که ورزش کردن افراد مبتلا به کووید۱۹ ممکن است خطرناک باشد.

بنا بر یک مطالعه جدید که نتایج آن در نسخه تخصصی قلب ژورنال جامعه پزشکی آمریکا، «جاما»، منتشر شده است، پژوهشگران آلمانی دریافته‌اند که ورزش کردن در زمان ابتلا به کووید۱۹ می‌تواند خطرناک باشد و حتی منجر به بروز مشکلات قلبی بسیار جدی در فرد بیمار شود. این پژوهش نشان داده است که ورزش و فعالیت‌های فیزیکی متوسط تا سنگین در زمان ابتلا به کووید۱۹ ممکن است بر شدت بیماری افزوده، و حتی در برخی موارد به «میوکاردیت قلب» (التهاب عضلات قلب) منجر شود.

یک مرد ۴۸ ساله آمریکایی که سابقه رقابت در مسابقات دوچرخه‌سواری را دارد، حقیقت این امر را شخصاً تجربه کرد.

این مرد، که تری ریچاردسون نام دارد، در گفت‌و‌گو با یک سایت تخصصی دوچرخه‌سواری به نام «بایسیکلینگ دات کام» گفت که انجام تمرینات ورزشی ساده برایش سخت شده بود. او در نتیجه به دکتر مراجعه کرد و فهمید که به کووید۱۹ مبتلا شده است. پزشک به او دستور داد که مدتی از ورزش کردن خودداری کند.

بنا به این گزارش، پزشک متخصص قلب و عروق این دوچرخه‌سوار گفت که علایم بیماری در ورزشکاران، با توجه به واکنش طبیعی بدن به ورزش متوسط تا سنگین، بیشتر دیده می‌شود.

دکتر جردن متزل، پزشک متخصص ورزش و نویسنده مقاله‌ای در این زمینه «ملاحظاتی در مورد بازگشت به تمرینات ورزشی پس از بیماری کووید۱۹ با علایم خفیف تا متوسط»، به مجله «بایسیکلینگ دات کام» گفت: «هر انسان منحصر‌به‌‌فرد است و این بیماری نیز به طور منحصر‌به‌‌فردی بر مبتلایان تاثیر می‌گذارد و می‌تواند از بسیاری جهات بر کل بدن بیمار اثر کند. در نتیجه هیچ الگوریتم مطلقی برای زمان بازگشت به ورزش، همانند مثلاً پیچ خوردگی پا، برای آن وجود ندارد. ما باید به مردم [پس از بهبود از کووید۱۹] کمک کنیم تا به تدریج و قدم به قدم به فعالیت‌های خود بازگردند.»

تعداد روزافزونی از پزشکان سراسر آمریکا با این یافته جدید موافق هستند و اکنون می‌گویند اگر به ویروس کرونا مبتلا هستید، باید حداقل برای دو هفته از فعالیت‌‌های فیزیکی خودداری کنید و بعد از بهبود آن را به تدریج وارد روال زندگی روزانه خود کنید.

آرشیو - یک بیمار متصل به دستگاه تنفس مصنوعی در بیمارستانی در نیویورک
آرشیو - یک بیمار متصل به دستگاه تنفس مصنوعی در بیمارستانی در نیویورک

به گزارش مجله انجمن پزشکی آمریکا، عوارض قلبی قابل توجهی در بیماران کووید۱۹ بستری‌شده در بیمارستان‌ها، مشاهده شده است.

بنا‌ بر این مقاله، آسیب حاد قلبی در ۲۲ درصد از بیماران مبتلا به کووید۱۹ رخ می دهد که در مقایسه با تقریباً ۱ درصد از عفونت‌های حاد ویروسی دیگر که این عارضه در آنها مشاهده می‌شود، میزانی چشمگیر است.

در میوکاردیت یا التهاب عضلات قلب، ویروس از طریق تهاجم و راه یافتن به میوسیت (یاخته ماهیچه‌ای) قلب، می‌تواند منجر به اختلال در عملکرد قلب، آریتمی قلب (غیرطبیعی بودن ریتم قلب)، و مرگ شود. در مرحله حاد بیماری، ورزش می‌تواند موجب تسریع تکثیر ویروس، افزایش التهاب، و نکروز (یا بافت‌مردگی) شده، و خطر آریتمی قلب در آینده را بالا ببرد. خطر این عوارض ممکن است ۳ تا ۶ ماه بعد از محدودیت‌های فیزیکی رخ دهد و باید آزمایش‌های گسترده‌ای، از جمله اکوکاردیوگرافی، تست استرس، و نظارت بر ریتم ضربان قلب بر روی بیمار انجام شود.

بنا بر این مقاله، ورزشکارانی که علایم کووید۱۹ ندارند ولی تست آنها مثبت شده، باید دو هفته از تمرینات ورزشی دست بکشند و بعد از آن با مشورت پزشک به فعالیت های ورزشی خود بازگردند. در افرادی که به خاطر عدم علایم بیماری از ابتلا به کووید۱۹ بی خبر بودند، ولی تست پادتن آنها مثبت شده نیز باید از همان دستورالعمل برای مبتلایانی که فاقد نشانه بیماری بودند، پیروی کنند. برای هر دو گروه، اگر نگرانی از مشکل قلبی وجود دارد، آزمایش‌های قلبی و عروقی توصیه شده است.

برای ورزشکارانی که به کووید۱۹ مبتلا شده‌اند و علایم خفیف تا متوسط دارند نیز دو هفته خودداری از هر گونه تمرینات ورزشی و فعالیت فیزیکی توصیه شده است.

این که آیا خطر آسیب قلبی در بیماران ورزشکاری که به خاطر کووید۱۹ بستری شده‌اند بیشتر از افرادی است که علایم بیماری و یا علایم خفیف بیماری را دارند، هنوز مشخص نیست. ولی رویکرد منطقی این است که روی این بیماران، بعد از بهبود یافتن و پیش از بازگشت به فعالیت‌های ورزشی، آزمایش کامل قلبی عروقی انجام شود. اگر مشکل قلبی در این افراد مشاهده شد، باید با رعایت دستورالعمل «بازگشت به ورزش بعد از میوکاردیت» عمل کرد که بر مبنای آن بسته به شدت و طول بیماری و نتایج آزمایش‌های قلبی عروقی، بیمار پس از بهبود باید به مدت ۳ تا ۶ ماه از ورزش خودداری کند.

و البته ورزشکارانی که به نوع وخیم بیماری مبتلا شده و در بیمارستان بستری بودند باید حتماً تحت یک سری آزمایش‌های قلبی و عروقی قرار بگیرند و با رعایت دستورالعمل «بازگشت به ورزش بعد از میوکاردیت» فعالیت‌های ورزشی خود را آغاز کنند.

XS
SM
MD
LG