سنای آمریکا روز سهشنبه ۷ بهمن به آنتونی بلینکن به عنوان وزیر خارجه جدید ایالات متحده رای مثبت داد. آقای بلینکن ۵۸ ساله هفتاد و یکمین وزیر خارجه ایالات متحده است.
کمیته روابط خارجی سنا دوشنبه شب صلاحیت آقای بلینکن را با ۱۵ رای موافق در برابر سه رای مخالف تائید کرده بود. تد کروز، رند پال، و جان باروسو، سه سناتور جمهوریخواهی بودند که به صلاحیت آقای بلینکن رای مخالف دادند.
آقای بلینکن سابقهای طولانی در دیپلماسی و حزب دموکرات دارد. او برای دولتهای بیل کلینتون و باراک اوباما کار کرده است.
این دیپلمات با سابقه که در نیویورک و پاریس بزرگ شده، به زبان فرانسه مسلط است و پدرش سابقه کار به عنوان دیپلمات برای دولت ایالات متحده آمریکا را دارد.
درباره ایران
اَنتونی بلینکن در زمان بررسی صلاحیتش به عنوان وزیر خارجه در سنا درباره ایران اشاراتی داشت. او گفته بود «اگر ایران به اجرای تعهداتش بازگردد، ما نیز این کار را خواهیم کرد.»
آقای بلینکن که روز سهشنبه ۱ بهمن در جلسه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا حاضر شده بود، در بخشی از جلسه درباره ایران گفت: «توافق با جمهوری اسلامی به هدف ممانعت ایران از دستیابی به تسلیحاتی هستهای موفق بود اما اکنون ما از توافق خارج شدیم و نتایج اطلاعات عمومی نشان میدهد که ایران اکنون تنها سه چهارماه به بمب نزدیک است. جو بایدن معتقد است که اگر ایران به اجرای تعهداتش بازگردد، ما نیز این کار را خواهیم کرد. اما ما به همراه متحدان و شرکای خود، یکبار دیگر در یک صف خواهیم بود و از این موضوع به عنوان زمینهای برای دستیابی به یک توافقی طولانیتر و مستحکمتر استفاده خواهیم کرد.»
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، واشنگتن را در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج کرد و تحریم هایی را که تحت آن توافق برداشته شده بود، برگرداند. در پی آن، تهران نیز تعهدات خود در برجام را نقض کرد.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا که هفته پیش وارد کاخ سفید شد، پیشتر گفته بود در صورتی که تهران کاملا به تعهداتش عمل کند، ایالات متحده به برجام باز خواهد گشت.
چالشهای پیشرو
در حوزه سیاست خارجی ایالات متحده، آنتونی بلینکن با چالشهایی چون چین و مسئله هنگکنگ، وضعیت حقوق بشر و همچنین معاهده تسلیحاتی با روسیه و خاورمیانه روبرو است که در ماههای اخیر و پس از توافقهای ابراهیم، روندی نوین را طی کرده است.