لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۳۱

اعتراضات آبان ۹۸ - واکنش آمریکا به سرکوب مردم ایران چه بود؟


Pompeo_Trump_Pence
Pompeo_Trump_Pence

تنها یک روز پس از آغاز اعتراضات آبان ۱۳۹۸ در ایران، مقام‌های دولت ایالات متحده، کارشناسان و اعضای کنگره نسبت به این اعتراضات واکنش نشان دادند و ضمن حمایت از مردم ایران، سرکوب خونبار و خشن صورت گرفته از سوی جمهوری اسلامی و همچنین سانسور خبری و قطع اینترنت را برای مخفی نگه‌داشتن این سرکوب محکوم کردند.

  • نخستین واکنش وزارت خارجه و مایک پمپئو

وزیر خارجه آمریکا وزیر خارجه ایالات متحده در نخستین واکنش به اعتراضات گسترده در شهرهای ایران، روز شنبه ۲۵ آبان در توئیتی گفت که ایالات متحده در کنار مردم ایران است. مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه نیز روز شنبه با انتشار توئیتی ضمن محکوم کردن قطع اینترنت در ایران خطاب به مقامات جمهوری اسلامی نوشت: بگذاریم مردم حرفشان را بزنند.

  • اعلام حمایت از مردم معترض

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز یکشنبه نیز بر حمایت آمریکا از معترضان ایران تاکید کرد. روز یکشنبه ۲۶ در پیامی در توئیتر، ضمن انتشار بخشی از گفت و گوی خود با شبکه فاکس، بار دیگر تاکید کرد که ایالات متحده از مردم معترضی که خواستار پاسخگویی و شفافیت حکومت جمهوری اسلامی هستند حمایت می‌کند.

  • بیانیه کاخ سفید در حمایت از تظاهرات مردمی

کاخ سفید نیز روز عصر یکشنبه ۲۶ آبان کاخ سفید عصر یکشنبه بیانیه‌ای در حمایت از مردم معترض در ایران منتشر کرد. در بخشی از این بیانیه آمده بود که ایالات متحده استفاده از نیروی مرگبار علیه معترضان و محدود کردن شدید ارتباطات مردم را محکوم می‌کند.

  • واکنش اعضای کنگره؛ مردم ایران به تنگ آمده اند

از سومین روز اعتراضات، اعضای کنگره آمریکا نیز نسبت به اعتراضات مردم ایران و سرکوب رژیم واکنش نشان دادند. تام کاتن، ویلیام هرد، مارکو روبیو، ریک اسکات، ادوارد مارکی، راجر ویکر، مایکل مک کال و لوئیز فرانکل از جمله اعضای کنگره بودند که از اعتراضات مردم ایران حمایت، و سرکوب معترضان و قطع اینترنت را محکوم کردند.

  • واکنش کارشناسان آمریکایی

تعدادی از کارشناسان سیاسی و بین الملل در آمریکا در سومین روز اعتراضات نظرات خود را در مورد وضعیت ایران منتشر کردند. مارک دوبوویتز، جیسون برادسکی و مایکل دوران، سه تحلیلگر مسائل ایران در آمریکا، به نقش رهبر جمهوری اسلامی در سرکوب معترضان اشاره کردند.

  • برایان هوک: اعتراضات به جنبش ضد رژیم تبدیل شد

برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، سه شنبه ۲۸ آبان گفت که اعتراضی که در مخالفت با افزایش قیمت بنزین در ایران آغاز شد، حالا به «یک جنبش ضدرژیم» تبدیل شده است. او اعتراضات در ایران را «بزرگ» توصیف کرد و گفت مردم ایران از «رژیم دزدسالار» که پولشان را صرف گروه‌های نیابتی خود می‌کند، خسته شده‌اند.

  • حمایت نماینده ارشد جمهوریخواه کنگره آمریکا از مردم ایران

مایکل مکال، عضو ارشد کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا چهارشنبه ۲۹ آبان به سرکوب اعتراضات واکنش نشان داد و گفت که رژیم ایران باید اعمال خشونت علیه مردم خودش را متوقف و دسترسی به اینترنت را در سراسر کشور فورا فراهم کند.

  • واکنش پرزیدنت ترامپ و مایک پنس به قطع اینترنت و سرکوب

رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه ۳۰ آبان در واکنش به قطع اینترنت و سرکوب معترضان در ایران در توئیتی نوشت: ایران آنقدر بی‌ثبات شده است که رژیم تمام سیستم اینترنتی را قطع کرد تا مردم خوب ایران نتوانند درباره خشونت شدیدی که در داخل آن کشور جریان دارد، صحبت کنند. مایک پنس نیز همان روز نوشت: «پیام ایالات متحده واضح است؛ مردم آمریکا در کنار مردم ایران ایستاده‌اند‌.»

  • حقیقت درباره ایران در حال نمایان شدن است

وزارت خارجه آمریکا بامداد پنجشنبه ۳۰ آبان به وقت ایران در توئیتی، با انتشار تصاویر ویدئویی از ناآرامی‌های ایران و حمایت از مردم معترض در داخل کشور نوشت، حقیقت نمایان می‌شود و جهان صدای شما را می‌شنود. در این توئیت نوشته شده است که «اینترنت بیش از چهار روز است که قطع شده است. اما مردم دلیر ایران در حال مقابله با سرکوب رژیم هستند.»

  • مایک پمپئو از مردم ایران خواست تصاویر اعتراضات را بفرستند

وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه ۳۰ آبان با انتشار یک توئیت فارسی و معرفی یک اکانت تلگرامی ضمن اعلام حمایت دوباره از مردم ایران، از آنها خواست که تصاویر برخورد خشونت‌آمیز نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی با معترضان را به خارج ارسال کنند.

  • واکنش آمریکا به خبر کشته شدن ۱۵۰۰ معترض

برایان هوک روز دوشنبه ۲ دی در واکنش به خبر رویترز مبنی بر کشته شدن حدود ۱۵۰۰ نفر در جریان اعتراضات آبان به دستور خامنه‌ای گفت که جامعه جهانی باید چنین رژیمی را منزوی کند. یک اسکات، نیز در واکنش به این گزارش گفت که مردم ایران فریادی برای آزادی از اهریمن سرداده‌اند.

  • واکنش تحلیلگران به آمار کشتار گسترده آبان

مایکل پریجنت و جیسون برادسکی، تحلیلگران امور ایران در آمریکا، در واکنش به خبر رویترز مبنی بر کشته شدن ۱۵۰۰ نفر در اعتراضات آبان، این گزارش را نشانه عمق خشونت رژیم جمهوری اسلامی در سرکوب اعتراضات دانستند و خواستار محاکمه رهبر جمهوری اسلامی در دادگاه بین‌المللی شدند.

XS
SM
MD
LG