داگ لمبرن، نماینده جمهوریخواه کنگره آمریکا که عضو کمیسیون حقوق بشر کنگره است، از دولت ایران خواست فورا کشیش ندرخانی، زندانی دینی عقیدتی، را آزاد کند.
آقای لمبرن با انتشار مقاله ای در روزنامه هیل گفت: «در نیمه اول امسال، مقامات ایرانی تبهکاران [زندانی] را به مرخصی فرستادند، در حالی که کسانی که به غلط به خاطر عقاید دینیشان زندانی شدهاند همچنان در زندان هستند. با توجه به این شرایط، ما از دولت ایران میخواهیم که با آزاد کردن کشیش یوسف ندرخانی و بازگرداندن امن او به خانوادهاش، رحمت نشان دهد.» آقای لمبرن این مقاله را همراه با نادین مائنزا، کمیسر کمیساریای ایالت متحده آمریکا در امور آزادی مذهبی بینالمللی، که یک نهاد مستقل دولت فدرال آمریکا است که کنگره آمریکا آن را ایجاد کرده، منتشر کرده است.
به گفته لمبرن و مائنزا، کشیش یوسف ندرخانی که در ۱۹سالگی به دین مسیحیت گروید و یک کلیسای خانگی ۴۰۰ عضوی در رشت را رهبری میکند یک زندانی دینی است که «حالا در زندان بدنام اوین در نزدیکی تهران زندانی است؛» جایی که او پارسال به مدت سه هفته دست به اعتصاب غذا زد و در همان حال خانوادهاش مدام تحت آزار مقامات ایرانی قرار داشتند.
لمبرن و مائنزا میگویند که «زندانیان دینی عقیدتی نظیر کشیش ندرخانی، مادامی که در زندان باشند، یک مسئولیت عمده بر دوش حکومت ایران هستند. اگر حبس کشیش ندرخانی ادامه پیدا کند، این امر جایگاه متزلزل ایران در جامعه جهانی را بیشتر از قبل به خطر میاندازند.»
آنها میگویند که کشیش ندرخانی «بیتردید یک رهبر مذهبی صلحجو است که خطری برای جامعه به شمار نمیرود. او هرگز نباید زندانی میشد.»
لمبرن و مائنزا همچنین یادآور شدهاند که «دولت ایران نشان داده است که علاقهای به احترام گذاشتن به آزادیهای دینی ندارد» و در دسامبر ۲۰۱۹ گزینه «دیگر» در بخش مربوط به دین افراد در کارتهای ملی را بردارد و به این ترتیب «بهاییان را مجبور کند که یا به عنوان مسلمان ثبتنام کنند و یا در کل کارت شناسایی ملی به آنها تعلق نگیرد.»
لمبرن و مائنزا مینویسند: «اندکی بعد، یعنی در سال ۲۰۲۰، چندین بهایی و مسیحی زندانی شدند [. همچنین] یک عضو شورای شهر که از آزادی دینی حمایت کرده بود، نیز زندانی شد.»