وزارت خارجه ایالات متحده روز جمعه هفتم آذر ماه بیانیه پایانی کنفرانس ۲۰۲۰ افغانستان را، که در آن بر اهمیت ادامه مذاکرات صلح و کمک به کابل برای ارتقای شرایط اقتصادی و امنیتی و ثبات در آن کشور تاکید شده است، منتشر کرد.
کنفرانس امسال افغانستان در روزهای سوم و چهارم آذر به صورت مجازی (به دلیل همهگیری کووید۱۹) با شرکت ۶۶ کشور و ۳۲ نهاد بینالمللی در ژنو سوییس و به میزبانی دولتهای افغانستان و فنلاند و همچنین سازمان ملل متحد، برگزار شد.
دولت آمریکا از برگزاری این کنفرانس در راستای قطعنامه ۲۵۱۳ شورای امنیت سازمان ملل با هدف دستیابی به یک راه حل سیاسی همهشمول برای پایان دادن به درگیریها در افغانستان و برقراری صلح پایدار در آن کشور استقبال کرده است.
در بیانیه پایانی کنفرانس، که شامل ۱۹ بند است، بر لزوم کمک جامعه بینالمللی برای ارتقای امنیت و ثبات افغانستان جهت پیشبرد توسعه اقتصادی و پیشگیری از تبدیل شدن دوباره آن کشور به پایگاهی برای گروههای تروریستی تاکید شده است.
در این بیانیه ضمن درخواست از طرفهای مختلف برای همکاری نزدیک برای بازگشت داوطلبانه، ایمن، و پایدار مهاجران افغانستانی به کشورشان، از کشورهایی که تاکنون پذیرای آنها بودهاند تقدیر شده است.
در این کنفرانس معاون وزیر خارجه آمریکا، که کشور متبوعش در سال ۲۰۰۱ حکومت گروه اسلامگرای طالبان در افغانستان را سرنگون کرده و در این مدت با گروههای افراطی و تروریستی مبارزه کرده است، حضور داشت.
شرکتکنندگان همچنین متعهد شدند که این کنفراس در سال آینده میلادی با حضور مقامهای ارشد کشورها و سازمانهای بین المللی مختلف برگزار شود و برای پیگیری نتایج آن، یک نشست دیگر نیز در سال ۲۰۲۲ در سطح وزیران برگزار شود.