لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۵۱

تحلیلگران اقتصادی: قابل پیش‌بینی بودن بازار سهام در دوران ریاست جمهوری جو بایدن شاید موجب ثبات اقتصادی شود


جو بایدن
جو بایدن

بخش انگلیسی صدای آمریکا - پس از اعلام پیش‌بینی‌ها مبنی بر پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، شاخص‌ها در بازار سهام آمریکا افزایش پیدا کرد.

تحلیلگران اقتصادی می‌گویند اگر جمهوری‌خواهان کنترل کنونی خود بر مجلس سنا را حفظ کنند، میزان اطمینان سرمایه‌گذاران بیشتر خواهد بود.

دن گلترود استاد علوم مالی دانشگاه ایالتی «مانت‌کلر»، می‌گوید: «بازار سهام عاشق دولتی است که دستخوش اختلاف عقیده باشد. چرا؟ چون همه چیز قابل پیش‌بینی است. چرا؟ زیرا تغییرات زیادی در کار نخواهد بود.»

بهبود وضعیت اقتصادی آمریکا ارتباط نزدیکی به مقابله و مهار کردن همه‌گیری کرونا دارد. همزمان با افزایش روز افزون موارد جدید کووید۱۹، نتایج امیدبخش تولید واکسن این بیماری نیز گزارش شده است.

اقتصاددانان می‌گویند بازگشت به وضعیت اقتصادی پیش از همه‌گیری برای دولت بایدن چالش بزرگی خواهد بود.

جیمز هیوز، استاد اقتصاد دانشگاه «روتگرز»، می‌گوید: «ما هنوز در وضعیت اقتصادی بسیار بدی هستیم. برای بازگشت به شرایط ماه فوریه [پیش از افزایش شیوع کووید۱۹ در آمریکا] باید حدود ۱۰ میلیون شغل از دست رفته را جبران کنیم. بیشتر پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که چنین چیزی تا سال ۲۰۲۲ امکان‌پذیر نخواهد بود.»

در طول پیکارهای انتخاباتی، آقای بایدن پیشنهاد کرد که برای تامین بودجه مراقبت‌های بهداشت عمومی، آموزش و پرورش، محیط زیست، و زیرساخت، مالیات شرکت‌های بزرگ و افراد متمول را بالا ببرد.

ولی جمهوریخواهان مخالف افزایش مالیات هستند.

آقای گلترود می‌گوید: «این بهترین راه برای احیای اقتصاد نیست. هرچند، من حدس می زنم چیزی که می تواند کمک کند نقشه و برنامه برای زیر‌ساخت است، و [کار روی] زیرساخت‌ها می‌تواند مردم را دوباره شاغل کند.»

انتظار می‌رود که آمریکا تحت دولت جو بایدن به توافق پاریس بازگردد. بایدن همچنین قول داده است که در زمینه تولید انرژی پاک انقلابی را برپا کند؛ انقلابی که آمریکا را در مسیر به صفر رساندن میزان خالص تولید آلاینده‌های کربنی تا سال ۲۰۵۰ قرار دهد.

آقای گلترود می گوید: «اگر این کار بلافاصله انجام شود مشکل خیلی خاصی را در اقتصاد کشور خواهیم دید. چون صنعت نفت بر روی همه چیز تاثیرگذار است.»

آقای هیوز می گوید: «آمریکا نباید از قافله عقب بماند. باید از نظر فناوری و سرمایه‌گزاری در فناوری و بهبود اقتصاد در جایگاهی پیشرو در جهان باشد.»

در بحبوحه ایام تیره و تار همه‌گیری جهانی کرونا، برخی آینده اقتصادی خوبی را انتظار دارند. آقای هیوز می گوید: «دوران اکتشافات جدید هنوز به پایان نرسیده است. در نتیجه شاهد پیشرفت‌های فناوری زیادی خواهیم بود و رشد و پیشرفت در بخش‌هایی از اقتصاد خواهیم دید که در حال حاضر حتی نمی‌توانیم آن را پیش‌بینی کنیم.»

آقای بایدن به احتمال زیاد بیشتر بر روی محرک‌های اقتصادی و اقدامات لازم برای احیای اقتصاد کشور تمرکز خواهد کرد.

پیش از همه‌گیری کرونا، مردم آمریکا از یک دهه پیشرفت اقتصادی که موجب افزایش دستمزد و کاهش میزان بیکاری به پایین‌ترین حد در تاریخ آمریکا شده بود، لذت می‌بردند.

XS
SM
MD
LG