لینکهای قابل دسترسی

دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۹

وزارت خارجه ایالات متحده محدودیت سفر دانشجویان برخی کشورها از جمله ایران به آمریکا را لغو کرد


فرودگاه بین المللی لس آنجلس
فرودگاه بین المللی لس آنجلس

وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا، در مورد طبقه‌بندی مسافرانی که تحت اعلامیه‌های ریاست جمهوری «منع ورود ‌مهاجران» به دلیل شیوع ویروس کرونا نمی‌توانستند وارد آمریکا شوند، تصمیم جدیدی گرفت که براساس آن دانشجویان و برخی مشاغل از کشورهایی چون ایران می‌توانند وارد آمریکا شوند.

بنا بر اطلاعیه وزارت خارجه آمریکا، آن دسته از مسافرانی که به دلیل شیوع کرونا مشمول قوانین منع ورود شده‌اند و در کشورهای ایران، چین، برزیل، آفریقای جنوبی، منطقه شینگن، بریتانیا، و ایرلند به سر می‌برند، اما در تقویت زیرساخت‌های‌ حیاتی کشور نقش مهمی را ایفا می‌کنند، و یا روزنامه‌نگاران، دانشجویان، و دانشگاهیان تحت پوشش «برنامه‌های تبادل علمی» هستند، می‌توانند از «استثناء منافع ملی» (ان آی ای) بهره‌مند شوند.

دانشجویان و دانشگاهیان مشمول قانون منع ورود ریاست جمهوری به دلیل حضور در چین، ایران، برزیل، و یا آفریقای جنوبی، تنها در صورتی می‌توانند واجد شرایط دریافت «ان آی ای» شوند که برنامه تحصیلی‌شان از اول ماه اوت و یا دیرتر آغاز ‌شود.

در اطلاعیه وزارت خارجه آمریکا آمده است که این استثناء شامل کسانی که ویزاهای «اف ۱» و «ام ۱» دارند نمی‌شود و این افراد لازم نیست برای دریافت «ان آی ای» با سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌ها تماس بگیرند. آنها می‌توانند ۳۰ روز پیش از شروع ترم تحصیلی وارد آمریکا شوند.

دانشجویانی که می خواهند برای ویزاهای جدید «اف ۱» یا «ام ۱» اقدام کنند باید وضعیت خدمات ویزا را در نزدیکترین سفارت یا کنسولگری به خود بررسی کنند.

متقاضیانی که واجد شرایط دریافت ویزا هستند به صورت خودکار، «ان آی ای» نیز دریافت می‌کنند تا بتوانند سفر کنند.

وزارت امور خارجه آمریکا همچنین برای مسافران واجد شرایطی‌ که قصد دارند با اهداف بشردوستانه، کمک به وضعیت بهداشت عمومی، و امنیت ملی وارد ایالات متحده وارد شوند، «ان آی ای» اعطاء می کند. وزارت خارجه به این مسافران و هر فرد دیگری که فکر می‌کند سفرش در راستای منافع ملی ایالات متحده آمریکا است توصیه کرده است وب‌سایت نزدیکترین سفارت یا کنسولگری ایالات متحده آمریکا به خود را برای آگاهی از راه‌های تماس با آنها بررسی کنند.

XS
SM
MD
LG