جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه به اعضای تیم سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا، که ماه گذشته مسئولیت فرود موفقیتآمیز مریخنورد «استقامت» بر آن سیاره را بر عهده داشتند، تبریک گفت.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، او از ناسا به دلیل دادن «دز اطمینان» به کشور، در لحظهای که همهگیری ویروس کرونا اعتبار کشور به عنوان رهبر عرصههای علمی را خدشهدار کرده است، قدردانی کرد.
جو بایدن در جریان کنفرانس تصویری با مدیران گروه آزمایشگاه پیشرانه جت این سازمان فضایی، از اضطراب و نگرانی خود هنگام فرود مریخنورد «استقامت» بر سطح مریخ سخن گفت.
مریخنورد«استقامت» که برخی به آن «پشتکار» نیز میگویند، بزرگترین، و پیشرفتهترین مریخنوردی است که ناسا به مریخ فرستاده است. این نهمین فضاپیمایی است که از دهه هفتاد میلادی با موفقیت بر سطح مریخ فرود آمده است.
این فضاپیما در سفری نه ماهه و پس از طی ۳۰۰ میلیون مایل به مریخ رسید تا به بررسی نشانههایی از زندگی گذشته در آن سیاره بپردازد.
پرزیدنت بایدن به اعضای تیم ناسا گفت که این پروژه بسیار بزرگتر از فرود «استقامت» بر مریخ است، و آن را به منزله «روحیه آمریکایی» که با موفقیت ناسا، دوباره احیا شده است، دانست.
جو بایدن که فرود تاریخی مریخنورد «استقامت» بر مریخ در هجدهم فوریه را از طریق تلوزیون تماشا میکرد، پس از پایان عملیات با استیو یورجیک، سرپرست موقت ناسا، تماس گرفت و از طریق او به تمامی اعضای تیم ناسا تبریک گفت.
با این حال رئیس جمهوری آمریکا پنجشنبه گفت که مایل بود شخصا از اعضای تیم، به خاطر این دستاورد بزرگ فضایی، و افزایش اعتبار ایالات متحده در لحظهای که بسیار به آن نیاز دارد، قدردانی کند.
او در ادامه گفت که وقتی آمریکا روی مارس فرود میآید، قادر به شکست همهگیری نیز هست، و «با دانش، امید، و چشمانداز هیچ چیزی وجود ندارد که کشور ما نتواند انجام دهد.»
مریخنورد «استقامت» در شرایطی بر مریخ فرود آمد که رقابت فضایی میان کشورهای مختلف جهان افزایش یافته است. علاوه بر «استقامت»، در عرض یک هفته دو فضاپیمای دیگر نیز وارد مدار این سیاره شدند.
فضاپیمای «امید» امارات متحده عربی برای پژوهشهای علمی در مدار مریخ پرواز میکند، و مریخنورد چینی «تیانون ۱» که قرار است به زودی بر سطح این سیاره فرود آید.
همزمانی این پروژهها به دلیل موقعیت زمانی خاصی است که طی آن فاصله کره زمین و مریخ به کوتاهترین حد خود میرسد.