براساس آمار وزارت کار آمریکا کارفرمایان طی ماه گذشته میلادی (ماه سپتامبر) ۶۶۱ هزار نفر را استخدام کردند.
به گزارش شبکه خبری «فاکس»، هرچند که این رقم از پیشبینیهای کارشناسان، یعنی ۸۵۰ هزار شغل کمتر است ولی از تداوم بهبود تدریجی شرایط اقتصادی آمریکا حکایت دارد که به دلیل همهگیری ویروس کرونا با چالشهای بسیاری مواجه شد.
این آخرین گزارش وزارت کار آمریکا درباره میزان کارآفرینی کشور است که پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در سوم نوامبر منتشر میشود.
همهگیری ویروس کرونا و رکود اقتصادی ناشی از آن، از مسائل مهم این انتخابات محسوب میشود و به همین دلیل گزارش وزارت کار آمریکا از اهمیت ویژهای برخوردار است.
آمار ماهانه اشتغال نشان میدهد که با افزوده شدن این ۶۶۱ هزار نفر به جمع افراد شاغل، میزان بیکاری بصورت غیرمنتظرهای از ۸.۴ درصد به ۷.۹ درصد کاهش یافته است.
برخی کارشناسان انتظار داشتند که با ایجاد ۸۵۰ هزار شغل جدید، میزان بیکاری فقط تا ۸.۲ درصد کاهش یابد ولی کاهش نرخ بیکاری در ماه سپتامبر بسیار بهتر از پیشبینی آنها بود.
هرچند که این گزارش از ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر در آمریکا خبر میدهد، با این حال هنوز حدود ۱۰.۷ میلیون نفر از افرادی که در ماه فوریه و تا پیش از همهگیری ویروس کرونا شاغل بودند، بیکار هستند.
به عقیده سمیر سامانا، استراتژیست ارشد بازار جهانی در بانک «ولز فارگو»، این دادهها با واقعیتهای بازار کار همخوانی دارد و نشان میدهد که اقتصاد، هرچند با سرعت کمتری نسبت به ماههای اخیر، در حال بهبود است که باید برای حمایت از مصرفکننده و مصرف کافی باشد.
با این حال او یادآور میشود که با توجه به خطرات احتمالی مرتبط با موضوعاتی چون آینده نامشخص انتخابات آمریکا و یا بیماری کووید ۱۹، ثبات بازار همچنان نیازمند به ادامه سرمایهگذاری کامل سرمایهگذاران است.
نرخ بیکاری آمریکا در ماه آوریل، در اوج تعطیلی کسبوکارها برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا به ۱۴.۷ درصد رسیده بود ولی در ماههای بعد به تدریج کاهش یافت و بر اساس گزارش اخیر وزارت کار آمریکا در حال حاضر ۷.۹ درصد است.
نرخ بیکاری کشور، نسبت متقاضیان و دریافتکنندگان هزینه بیکاری، به جمع شاغلان و جویندگان فعال کار را نشان میدهد و این آمار بصورت ماهانه توسط وزارت کار ایالات متحده منتشر میشود.
در ماه فوریه و پیش از شیوع کرونا، نرخ بیکاری در آمریکا ۳.۵ درصد بود که در نیم قرن اخیر سابقه نداشته است.