پس از موفقیت توافق صلح تاریخی «ابراهیم» برای عادیسازی روابط میان اسرائیل و امارات متحده عربی، که با ابتکار و میانجیگری دولت پرزیدنت ترامپ به نتیجه رسید، روز جمعه ۱۳ شهریور دو کشور اسرائیل و کوزوو نیز بر سر عادیسازی روابط و برقراری روابط دیپماتیک به توافق رسیدند.
به دنبال انتشار خبر این توافق پرزیدنت ترامپ در توییتی نوشت: «یک روز عالی دیگر برای صلح در خاورمیانه - کشور اکثرا مسلماننشین کوزوو و کشور اسرائیل موافقت کردهاند که روابطشان را عادی کنند و با یکدیگر روابط دیپلماتیک برقرار کنند. دست مریزاد!»
پرزیدنت ترامپ تاکید کرد: «به زودی کشورهای اسلامی و عرب بیشتری همین کار را انجام خواهند داد!»
پرزیدنت ترامپ هنگام اعلام خبر آغاز روابط دیپلماتیک میان اسرائیل و امارات متحده عربی نیز آن را «لحظهای به واقع تاریخی» خوانده و گفته بود: «اکنون که یخ [رابطه] شکسته شده است من انتظار دارم که کشورهای عرب و مسلمان بیشتری راه امارات متحده عربی را دنبال کنند.»
با میانجیگری پرزیدنت ترامپ، مقامات صربستان و کوزوو توافق امضا کردند
به دنبال موفقیت توافق تاریخی صلح میان اسرائیل و امارات متحده عربی با میانجیگری دولت پرزیدنت ترامپ، مقامات صربستان و کوزوو نیز روز جمعه پیمان عادیسازی روابط اقتصادیشان را در کاخ سفید و با میانجیگری پرزیدنت ترامپ امضا کردند.
صربستان از زمان اعلام استقلال از سوی کوزوو، این کشور را به رسمیت نشناخته و به رغم همسایگی، هیچ رابطهای با هم نداشتند.
در مراسم امضای این توافق که روز جمعه ۱۴ شهریور در کاخ سفید انجام شد، صربستان همچنین اعلام کرد که سفارت خود را به اورشلیم در اسرائیل منتقل میکند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، پس از دو روز مذاکره رسمی در کاخ سفید، آلکساندر ووجیچ رئیس جمهوری صربستان، و عبدالله هوتی نخست وزیر کوزوو، به توافق اقتصادی میان دو کشور برای سرمایهگذاری و ایجاد فرصتهای شغلی، رسیدند.
پرزیدنت ترامپ در جریان امضای این توافق گفت: «این به واقع لحظهای تاریخی است. من مشتاق سفر به هر دو کشور در آینده نزدیک هستم.»
Another day everyone thought would be impossible! Congratulations to @predsednikrs Vucic of Serbia and PM @Avdullah Hoti of Kosovo on committing to #EconomicNormalization! This is a major step forward...
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 4, 2020
بیشتر کشورهای غربی استقلال کوزوو را به رسمیت شناختهاند؛ ولی صربستان هنوز استقلال کوزوو را به رسمیت نشناخته است. رئیس جمهوری صربستان نیز در این رابطه گفت که هنوز همه مشکلات حل نشده است و اختلافاتی وجود دارد؛ ولی «داشتن حوزه اقتصادی مشترک، گامی بزرگ به سمت جلو است.»