مهمترین و تازهترین خبرها مربوط به همهگیری کرونا در جهان و ایران را در زیر دنبال کنید
- ساعت ۲۳:۵۷
سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا، یک سیستم طراحی شده در اسرائیل را برای استفاده اضطراری در بیمارستانهای آمریکا تأیید کرد. این سیستم با بهرهگیری از هوش مصنوعی تغییرات فیزیکی هزاران بیمار راپیش از آنکه حالشان وخیم شود بررسی کرده تا بتواند با استفاده از این دادهها، از هشت ساعت قبل تشخیص دهد کدام بیمار قرار است حالش رو به وخامت رود و پزشک را مطلع کند.
- ساعت ۲۳:۳۲
مطالعهای جدید نشان داده است که کشیدن سیفون میتواند ابری بزرگ حاوی قطرههای آلوده به ویروس را پراکنده کند که قادر است مدتی طولانی در هوا بماند و دیگران با تنفس آن آلوده شوند. این پژوهش که در مجله «فیزیک مایعات» منتشر شده است توصیه میکند هنگام کشیدن سیفون در توالت بسته باشد که این امر در بسیاری از توالتهای عمومی میسر نیست و به گفته پژوهشگران میتواند خطرناک باشد.
- ساعت ۲۲:۲۹
فروشگاه لوازم خانگی «ایکیا»، کمکهای مالی دولتی را که در اوج شیوع کرونا از آمریکا و هشت کشور اروپایی دریافت کرده بود تا بتواند حقوق کارمندانش را پرداخت کند، پس خواهد داد.
مدیر اجرایی این فروشگاه میگوید هر چند آینده نامشخص است، اما حالا تصویر بهتری از تأثیر همهگیری بر فروش این فروشگاه دارند و پس دادن کمک مالی دریافت شده کار مناسبی است. ایکیا، در دوره بازگشایی با افزایش تقاضا روبرو شده است.
پیشتر برخی شرکت های آمریکایی هم تصمیم گرفته بودند کمکهای دولتی را باز گردانند.
- ساعت ۲۲:۰۱
سازمان عفو بینالملل، نسبت به استفاده از اپلیکیشنهای ردیابی ویروس کرونا به ویژه در کشورهای بحرین، کویت و نروژ هشدار داده است. بررسی ۱۱ اپلیکیشن در سراسر دنیا نشان داده، اپلیکیشنهای این سه کشور، مکان کاربر را نیز فاش میکنند. سازمان عفو بینالملل میگوید این اپلیکیشنها از ردیابی مبتلایان به ویروس کرونا فراتر رفتهاند و وارد حریم خصوصی افراد شدهاند.
- ساعت ۲۱:۱۲
تایلند امروز هیچ مورد ابتلا و یا مرگ جدید ناشی از ابتلا به ویروس کرونا گزارش نداد. این، بیست و دومین روزی است که این کشور هیچ سرایت داخلی مشاهده نکرده است و تمامی موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا میان تایلندیهایی بوده که از خارج آمده و قرنطینه شدهاند. در کل، ۳ هزار و ۱۳۵ مورد ابتلا به «کووید-۱۹» در تایلند ثبت شده است که از این تعداد، ۵۸ نفر جان خود را از دست دادند.
- ساعت ۲۰:۲۷
اولینا زلنسکا، همسر ولودمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین که روز جمعه از ابتلای خود به ویروس کرونا خبر داد پس از عفونت هر دو ریهاش در بیمارستان بستری شده است. آقای زلنسکی و دو فرزندش روز دوشنبه تست کرونا دادند که جوابش منفی بوده است. اوکراین تاکنون، ۳۳ هزار و ۲۰۹ مورد ابتلا و ۹۲۲ مورد مرگ ناشی از ویروس کرونا را ثبت کرده است.
- ساعت ۱۹:۵۱
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا در مطالعات خود از بیش از ۱.۳ میلیون بیمار مبتلا به ویروس کرونا به این نتیجه رسیده است که افرادی با پیشینه بیماریهایی چون دیابت و یا بیماریهای قلبی و ریوی، در پی ابتلا به ویروس شش برابر دیگران ممکن است راهی بیمارستان شوند. همچنین، این بیماری در مردان وخیمتر از زنان بروز میکند و افراد هفتاد سال به بالا بیشتر از دیگران با خطر مرگ روبرو میشوند.
- ساعت ۱۸:۵۲
به دنبال تعویق مراسم اسکار به دلیل شیوع ویروس کرونا، مراسم اعطای جوایز آکادمی فیلم بریتانیا (بفتا) نیز دو ماه عقب افتاد. این مراسم دوهفته پیش از مراسم اسکار و در تاریخ یازدهم ماه آوریل (۲۲ فروردین) برگزار خواهد شد. شیوع ویروس کرونا علاوه بر تعطیلی سینماها، فیلمبرداری بسیاری از آثار سینمایی را نیز متوقف کرده است.
- ساعت ۱۷:۵۴
نتایج آزمایشهای بالینی انجام شده در بریتانیا نشان میدهد مصرف دز پایینی از داروی دگزامتازون که نوعی هورمون استروئیدی است میتواند به کاهش میزان مرگ و میر در مبتلایان «کووید-۱۹» که حال وخیمی دارند و در بیمارستان بستری هستند کمک کند. دگزامتازون، برای درمان بیماریهای دیگر نیز استفاده میشود و التهاب را پایین میآورد.
- ساعت ۱۷:۰۰
نیوزیلند، دیگر عاری از ویروس کرونا نیست. دو مسافر بازگشته از بریتانیا، به این ویروس مبتلا هستند. نیوزیلند هنوز محدودیتهای مسافرتی خود را برنداشته است اما این دو زن برای دیدار یکی از والدین خود که در بستر مرگ بود مشمول قانون قرنطینه برای مسافران نشدند. هر چند هر دو مسافر مقررات بهداشتی را رعایت کردند و ارتباط محدودی با دیگران داشتند اما این مسأله مقامات نیوزیلند را به فکر انداخت تا استثناهایی را که برای برخی از مسافران قائل میشوند مورد بازنگری قرار دهند.
- ساعت ۱۶:۲۳
مؤسسه سنجش و ارزشیابی سلامت دانشگاه واشنگتن آمریکا (آیاچامای)، در گزارش جدید خود تخمین زده است که شمار مرگ و میرناشی از ابتلا به ویروس کرونا دراین کشورتا آغاز ماه اکتبر از ۲۰۰ هزار نفر فراتر رود. این آمار، ۱۸ درصد از تخمین پیشین این مؤسسه بیشتر است.
بر اساس دادههای دانشگاه جانز هاپکینز، تاکنون ۲ میلیون و ۱۱۴ هزار نفر در آمریکا به «کووید-۱۹» مبتلا شدهاند و از این تعداد، بیش از ۱۱۶ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند.
- ساعت ۶:۲۷
آمار رسمی وزارت بهداشت ایران حاکی است که در شبانه روز گذشته ۲هزار و۵۶۳ مورد ابتلا جدید به کرونا شناسایی شده و شمار مبتلایان به ۱۹۲ هزار و ۴۳۹ نفر رسیده است.
براساس این گزارش در ۲۴ساعت گذشته ۱۱۵بیمار مبتلا به کووید ۱۹ جانباختند و آمار مرگ براثر ابتلا به این ویروس ۹هزار و ۶۵ نفر اعلام شده است. همچنین استانهای خوزستان، آذربایجان های شرقی و غربی، خراسان رضوی، لرستان، کرمانشاه، گلستان، هرمزگان، کردستان و سیستان و بلوچستان در وضعیت قرمز قرار دارند.
صحت آمار اعلام شده توسط جمهوری اسلامی همچون آمارهای چین و روسیه به شدت مورد تردید است و سازمان بهداشت جهانی و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اعلام کردهاند که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی در ایران است.