لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۰۰

کرونا در ایران و جهان؛ دوشنبه ۱۶ تیر: وضعیت قرمز کرونا در ۹ استان ایران ادامه دارد


صحت آمار اعلام شده توسط جمهوری اسلامی به شدت مورد تردید است
صحت آمار اعلام شده توسط جمهوری اسلامی به شدت مورد تردید است

مهمترین و تازه‌ترین خبرها مربوط به همه‌گیری کرونا در جهان و ایران را در زیر دنبال کنید

  • ساعت ۲۳:۵۲

دولت اسرائیل در پی افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا، برخی از محدودیتها را بازگرداند از جمله میکده‌ها، باشگاه‌های ورزشی، تالارهای پذیرایی و کلوپ‌های شبانه که دوباره تعطیل شدند. رستورانها نیز تنها می‌توانند پذیرای بیست نفر داخل و سی نفر در فضای آزاد باشند.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز دوشنبه در جلسه‌ ویژه کابینه گفت اعمال مجدد محدودیتها برای پیشگیری از قرنطینه‌ گسترده‌تر که به اقتصاد آسیب جدی می‌زند لازم است.

  • ساعت ۲۳:۴۱

سگی شش ساله در ایالت جورجیای آمریکا دومین سگ در آمریکا شد که ابتلایش به ویروس کرونا تأیید می‌شود. به گفته مقامات بهداشتی این ایالت، صاحبان این سگ به ویروس کرونا مبتلا بودند و او را پس از بروز نشانه‌های اخلال عصبی مورد آزمایش قرار دادند.

دامپزشکان می‌گویند این اخلال عصبی پیشرونده ناشی از بیماری دیگری بود و به ویروس کرونا ارتباطی نداشت. آنها ناگزیر به زندگی این سگ خانگی پایان دادند.

مقامات بهداشتی به صاحبان حیوانات خانگی توصیه می‌کنند در صورت ابتلا به ویروس کرونا مراقبت از حیوان خود را به فردی سالم بسپارند. تاکنون مدرکی دال بر اینکه این ویروس از حیوان خانگی به انسان منتقل می‌شود به دست نیامده است.

  • ساعت ۲۳:۳۱

دانشگاه‌های هاروارد و پرینستون اعلام کردند که برای ترم پاییز، تنها بخشی از دانشجویان خود را به خوابگاه‌ها باز می‌خوانند.

انجام تست کرونا هر سه روز یکبار و ارائه مکان‌های خصوصی برای خواب از جمله اقدامات دانشگاه هاروارد برای حفظ سلامت دانشجویان است. این دانشگاه همچنین برای دانشجویانی که از خانه تحصیل خواهند کرد کمک هزینه تحصیلی در نظر گرفته است.

دانشگاه پرینستون نیز به تمامی دانشجویان خود برای شهریه امسال، ۱۰ درصد تخفیف داده است.

بیشتر دانشگاه‌های آمریکا کلاسهای ترم پیش رو را مجازی برگزار خواهند کرد.

کتابخانه دانشگاه هاروارد
کتابخانه دانشگاه هاروارد
  • ساعت ۲۲:۱۹

گروهی از ۲۳۹ دانشمند در نامه‌ای خواستار توجه بیشتر به قابلیت سرایت ویروس کرونا از طریق هوا شده‌اند.

دونالد میلتون، استاد دانشگاه مریلند و مدیر این گروه در گفتگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان می‌گوید نهادهای بهداشتی از جمله سازمان بهداشت جهانی بر سرایت ویروس از طریق هوا تأکید نمی‌کنند چون گمان می‌کنند مردم را می ترساند و یا باعث می‌شود موارد دیگر از جمله فاصله اجتماعی را کمتر رعایت کنند.

دکتر میلتون معتقد است آگاهی بهترین واکسن برای مقابله با بیماری است و از این نهادها خواسته است تا اطلاعات کامل در مورد چگونگی سرایت ویروس را در اختیار مردم قرار دهند.

در این نامه که در مجله «بیماریهای عفونی بالینی» چاپ شده است توضیح داده‌ شده چطور ویروس می‌تواند از طریق ترشحات دهان و بینی فرد بیمار در هوا منتشر شده و مدتی نیز باقی بماند.

  • ساعت ۲۱:۰۹

جشنواره بین‌المللی موسیقی بعلبک لبنان امسال بدون تماشاگر برگزار شد.

این جشنواره از سال ۱۹۶۵، هر سال در خرابه های معبد بقاع متعلق به روم باستان با حضورهنرمندان لبنانی و بین‌المللی برگزار می شود. سازماندهندگان جشنواره، برپایی مراسم امسال را نوعی «مقاومت فرهنگی» توصیف کردند.

در جشنواره امسال، ۱۵۰ موزیسین که قطعات کلاسیک از بتهوون، وردی و همچنین آهنگسازان لبنانی را اجرا کردند و فیروز، خواننده مشهور لبنانی نیز روی صحنه رفت.

علاقه مندان از چند شبکه تلویزیونی و همینطور شبکه‌های اجتماعی شاهد این برنامه بودند.

  • ساعت ۲۰:۰۷

هند، روز دوشنبه بیش از ۲۳ هزار مورد جدید ابتلا به «کووید-۱۹» گزارش داد و با رساندن شمار کل مبتلایان به ۶۹۷ هزار و ۴۱۳ نفر، در رتبه سوم دنیا قرار گرفت‌‌. پیش از این، روسیه با ۶۸۶ هزار و ۷۷۷ مورد ابتلا رتبه سوم را پس از آمریکا و برزیل داشت. مرزهای هند هنوز به روی سفرهای بین‌المللی بسته هستند اما محدودیتهای رفت‌وآمد در داخل کشور کاسته شده است.

درپر‌جمعیت‌ترین ایالت کشور یعنی اوتار پرادش، تعطیلی کسب‌و‌کارها تمدید شده است و مکان‌های دیدنی از جمله تاج محل هنوز تعطیل هستند.

  • ساعت ۱۹:۰۸

در انتخابات پارلمانی کرواسی که به رغم افزایش شمار مبتلایان به «کووید-۱۹» برگزار شد، محافظه کاران حزب حاکم با قاطعیت پیروز شدند.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، حزب اتحاد دموکراتیک کرواسی یا HDZ با کسب ۶۶ کرسی از ۱۵۱ کرسی پارلمان برنده انتخابات شد.
میزان مشارکت در انتخابات پارلمانی روز یکشنبه، ۴۶درصد بود که پایین‌ترین میزان از زمان استقلال این کشور از‌ یوگسلاوی در دهه نود میلادی بوده است.

کرواسی در پی بازگشایی مرزهای کشور و کاهش محدودیتها برای احیای صنعت گردشگری که منبع اصلی درآمد کشور‌است ، با افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا روبرو شده است.

کرواسی در جمعیت ۴.۲ میلیونی خود، تاکنون ۳ هزار و ۱۰۰ مورد ابتلا و ۱۱۳ مورد مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا ثبت کرده است.

آندری پلنکوویچ نخست وزیر کرواسی رأی خود را به صندوق می‌اندازد
آندری پلنکوویچ نخست وزیر کرواسی رأی خود را به صندوق می‌اندازد
  • ساعت ۱۸:۴۲

نیک کوردرو، بازیگر تئاتر برادوی نامزد جایزه تونی که هواداران زیادی در سراسر جهان داشت پس از روزها درگیری با عوارض ناشی از ابتلا به «کووید-۱۹» از دنیا رفت.

همسرش آماندا کلوتس که در این مدت از طریق اینستاگرام وضعیت شوهرش را‌ گزارش می‌داد این خبر را اعلام کرد.

این بازیگر کانادایی پس از ابتلا به بیماری کووید۱۹در ماه مارس به بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان سیدرز-ساینای لس انجلس منتقل شد و مدتی به دستگاه تنفس مصنوعی وصل بود. در ماه آوریل، به خاطر لخته شدن خون و گرفتگی رگ پایش و در پی عدم موفقیت داروی رقیق‌کننده خون یک پایش را از دست داد. او بیش از ۹۰ روز در بیمارستان بستری بود.

از این بازیگر ۴۱ ساله، پسری یک ساله به نام الویس به یادگار مانده است.

  • ساعت ۱۷:۵۳

شمار مبتلایان به ویروس کرونا در قطر از مرز ۱۰۰ هزار نفر عبور کرد. این کشور حاشیه خلیج فارس‌ با ثبت ۵۴۶ مورد جدید و ۵ مورد مرگ در شبانه‌روز گذشته، شمار مبتلایان خود را به ۱۰۰ هزار و ۳۴۵ نفر رساند. از این تعداد، ۱۳۳ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

این کشور به نسبت جمعیت ۲.۸ میلیون نفری‌اش، جزو کشورهایی است که بیشترین تراکم مبتلا در جهان را دارد.

  • ساعت ۱۶:۳۴

آمریکا برای نخستین بار پس از چهار روز پیاپی، افزایش روزانه‌ای کمتر از ۵۰‌هزار مبتلا به ویروس کرونا گزارش داد.

با این حال ایالتهای فلوریدا و تگزاس، در‌چند روز گذشته شاهد بالاترین افزایش روزانه خود در شمار مبتلایان جدید به «کووید-۱۹» بودند.

به گزارش سازمان بهداشت جهانی، بیشترین افزایش روزانه شمار مبتلایان در جهان نیز با ثبت ۲۱۲ هزار و ۳۲۶ بیمار دیگر رقم خورد و رکورد پیشین که ۱۸۹ هزار و ۷۷ مورد در روز بیست و هشتم ماه ژوئن بود شکسته شد.

داده‌های دانشگاه جانز هاپکینز نشان می‌دهد آمریکا با داشتن ۲ میلیون و ۸۸۸ هزار و ۸۲۹ مبتلا در دنیا رتبه نخست را دارد. تاکنون نزدیک به ۱۳۰ هزار نفر در این کشور جان خود را در اثر ابتلا به «کووید-۱۹» از دست داده‌اند.

شهردار میامی ماسک توزیع می‌کند
شهردار میامی ماسک توزیع می‌کند
  • ساعت ۷:۰۰

براساس آمار رسمی وزارت بهداشت ایران، در شبانه روز گذشته ۱۶۰ بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند ودر مجموع شمار قربانیان کووید۱۹ به ۱۱هزار و ۷۳۱ نفر رسید.

بنابر این آمار در ۲۴ساعت گذشته دو هزار و ۶۱۳ مورد جدید ابتلا به کرونا نیز شناسایی شده که با این آمار شمار مبتلایان به ۲۴۳ هزار و ۵۱ نفر رسیده است. استان‌های خوزستان، هرمزگان، بوشهر، کرمانشاه، کردستان، ایلام، آذربایجان‌های غربی و شرقی و خراسان رضوی هم در وضعیت قرمز قرار دارند.

صحت آمار اعلام شده توسط جمهوری اسلامی همچون آمارهای چین و روسیه به شدت مورد تردید است و سازمان بهداشت جهانی و حتی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اعلام کرده‌اند که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی در ایران است.

  • ساعت ۶:۵۰

موزه لوور پاریس، قرار است از روز دوشنبه ۱۶ تیرماه پس از نزدیک به ۴ ماه تعطیلی به دلیل شیوع ویروس کرونا بازگشایی شود.

ژو لوک مارتینز ، مدیر این موزه اعلام کرده که تعطیلی موزه لوور پاریس تا کنون بیش از ۴۰ میلیون یورو ضرر به همراه داشته است. موزه لوور پاریس پربازدیدترین موزه دنیا به حساب می‌آید.

  • ساعت ۶:۴۰

دولت اسپانیا منظور جلوگیری از شیوع گسترده ویروس کرونا در این کشور، بار دیگر در بخش‌هایی همچون منطقه گالیسیا در شمال غربی با ۷۰هزار نفر جمعیت و منطقه کاتالونیا اسپانیا اقدام به اجرای دوباره قرنطینه کرده است.

قرنطینه دوباره در اسپانیا دو روز پیش از انتخابات محلی در منطقه گالیسیا اعلام شده و بنابر این قوانین، در مناطق اعلام شده سفر و جابه‌جایی از نیمه شب یکشنبه تا جمعه امکان پذیر نخواهد بود.

در حال حاضر اسپانیا بیش از ۲۵۰هزار مبتلا به کرونا را ثبت کرده و تا کنون بیش از ۲۸هزار نفر نیز براثر این بیماری در این کشور جان باخته‌اند.

  • ساعت ۶:۳۰

عربستان سعودی با اعلام پروتکل‌های بهداشتی و قوانین پیشگیرانه به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا، برگزاری اجتماعات بزرگ در مراسم حج امسال را ممنوع کرد.

به گزارش رویترز، بنابر پروتکل‌های بهداشتی جدید که از سوی عربستان اعلام شده از جمله این قوانین، ممنوع شدن لمس کعبه در طول مراسم حج امسال است. همچنین زائران در زمان انجام آیین‌های مذهبی همچون طواف و نماز جماعت، موظف به رعایت فاصله حداقلی یک و نیم متری از یکدیگر هستند. استفاده از ماسک برای زائران و کارکنان نیز اجباری است.

XS
SM
MD
LG