مهمترین و تازهترین خبرها مربوط به همهگیری کرونا در جهان و ایران را در زیر دنبال کنید
- ساعت ۲۳:۱۲
حدود ۲۰۰ واکسن «کووید-۱۹» در سراسر دنیا در دست تهیه است. برخی از واکسنها از ویروس تضعیف شده بهره می برند، برخی دیگر از طریق وارد کردن ملکولهای «دی ان ای» و یا «آر ان ای»، سلولها را وارد به تولید پروتئینهایی مشابه پروتئینهای ویروس میکند تا سیستم ایمنی بدن تحریک شود و تعدادی از واکسنها نیز مستقیم از نسخههای تکثیرشده پروتئینهای ویروس برای تولید پادتن توسط بدن استفاده میکنند.
معمولا، تولید واکسنی که مؤثر و بی خطر باشد دههها طول میکشد اما کشورها برای سرعت بخشیدن به این پروسه برای پایان دادن به همهگیری کرونا مراحل را به موازات هم انجام میدهند و انتظار میرود نوعی واکسن تا پایان سال جاری میلادی به مرحله تولید انبوه برسد.
- ساعت ۲۲:۳۸
جشنواره فیلم تورنتو که یکی از مهمترین جشنوارههای سینمایی دنیا است و هر سال در ماه سپتامبر برگزار میشود، امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت متفاوتی برگزار خواهد شد. سازماندهندگان جشنواره از برگزاری فرش قرمز مجازی و اکران فیلمها برای مشتاقان از داخل خودروها و یا فضای باز خبر دادند.
جشنواره فیلم تورنتو نیز مانند دیگر جشنوارههای سینمایی به دلیل شیوع ویروس کرونا ناچار به تعدیل نیرو شد و اوایل همین هفته تعدادی از کارمندان تمام وقت خود را رد کرد.
- ساعت ۲۱:۵۵
هفته مد لباسهای زنانه پاریس در ماه سپتامبر برقرار خواهد بود. سازماندهندگان این نمایش مد اعلام کردند که این رویداد را با رعایت توصیههای مقامات برگزار خواهندکرد.
هفته مد پاریس، بزرگترین و مهمترین رویداد مد دنیا است. انتظار میرود هزاران علاقهمند که از ماه مارس به دلیل شیوع ویروس کرونا از دیدن رژه مد محروم ماندهاند به تماشای مجموعه لباسهای بهاره-تابستانه طراحان در پایتخت فرانسه بیایند.
- ساعت ۲۱:۱۰
دبیرکل سازمان بهداشت جهانی میگوید انتظار دارد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان تا هفته دیگر به ۱۰ میلیون نفر برسد. تدروس آدهانوم گفت در ماه نخست شیوع ویروس، ۱۰ هزار مورد ابتلا به سازمان بهداشت جهانی گزارش شد اما ماه گذشته این رقم، ۴ میلیون نفر بود.
بر اساس دادههای دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا، از زمان آغاز شیوع کرونا تاکنون حدود ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به این ویروس مبتلا شدهاند. این ویروس جان ۴۷۸ هزار و ۲۸۹ نفر را گرفته است.
- ساعت ۲۰:۳۶
پس از چهار ماه، ساکنان یک خانه سالمندان در بارسلون اسپانیا اجازه پیدا کردند عزیزان خود را ببوسند و در آغوش بگیرند. این امر با قرار دادن یک لایه نازک محافظ میان افراد امکانپذیر شد.
از ماه مارس که شیوع ویروس کرونا در اسپانیا شدت گرفت مقامات این کشور، ملاقات از خانه سالمندان را در سراسر کشور ممنوع کردند. ویروس کرونا از خانههای سالمندان اسپانیا، بیش از ۱۹ هزار قربانی گرفته است.
- ساعت ۲۰:۱۵
مقامات آلمانی در بخشهایی از ایالت نوردراین-وستفالن که شاهد جهش موارد ابتلا به ویروس کرونا بوده است اعلام قرنطینه کردند. این قرنطینه، زندگی حدود نیم میلیون نفر را تحت تأثیر قرار خواهد داد. در یکی از این بخشها، بیش از ۱۵۰۰ کارگر یک کارخانه بستهبندی گوشت به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
این نخستین بار از زمان کاهش محدودیتها است که قرنطینه به بخشهایی از آلمان بازمیگردد.
- ساعت ۱۹:۴۳
سوفی ویلمز، نخست وزیر بلژیک جشنهای خیابانی جوانان را در پی تعطیلی میکدهها برای مهار ویروس کرونا به شدت محکوم کرد. خانم ویلمز گفت هرچند آمار نشان میدهد بلژیک از اوج بحران گذشته است اما افزایش شمار مبتلایان در نقاط دیگر مانند آلمان به نگرانی بابت موج دوم دامن میزند.
نخست وزیر بلژیک گفت کسانی که در این جشنهای خیابانی شرکت میکنند مستقیم یا غیرمستقیم ماهها تلاش برای مهار شیوع کرونا را بی اثر میکنند.
بلژیک تاکنون، ۶۰ هزار و ۸۹۸ مورد ابتلا و ۹ هزار و ۷۲۲ مورد مرگ داشته است.
- ساعت ۱۹:۰۰
ماراتن نیویورک، که بزرگترین ماراتن دنیا است امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا لغو شد. ماراتن نیویورک که معتبرترین مسابقه در نوع خود است در ماه نوامبر امسال پنجاه سالگی خود را جشن میگرفت.
این رویداد پاییز هر سال حدود ۵۰ هزار دونده ، ۱۰۰ هزار داوطلب و حدود یک میلیون هوادار را جذب میکند.
- ساعت ۱۷:۴۱
شمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به «کووید-۱۹» در آمریکای لاتین از ۱۰۰ هزار نفر فراتر رفت. به گزارش خبرگزاری رویترز، تعداد مبتلایان در این منطقه در کمتر از یک ماه دوبرابر شده است.
بزرگترین و پرجمعیتترین کشور آمریکای لاتین یعنی برزیل، دومین کشور دنیا پس از آمریکا شد که تعداد قربانیانش از ۵۰ هزار نفر فراتر رفت.
مکزیک که روز گذشته بالاترین افزایش شبانهروزی بیماران مبتلا به ویروس کرونا را ثبت کرد تا امروز، ۲۳ هزار و ۳۷۷ قربانی داده است.
- ساعت ۱۵:۳۰
دکتر آنتونی فاوچی، مدیر «انستیتو ملی آلرژی و بیماریهای عفونی» آمریکا میگوید تولید واکسن «کووید-۱۹» که بتواند به همهگیری پایان دهد ممکن است طول بکشد اما احتمال دارد تا پایان سال جاری میلادی به حقیقت بپیوندد.
دکتر فاوچی در توضیحات کتبی خود به قانونگذاران آمریکایی گفت شرکت «مودرنا» با همکاری مقامات بهداشتی برای آغاز فاز سوم آزمایشهای بالینی تا ماه آینده آماده میشود.
شرکت آمریکایی «مودرنا»، واکسنی طراحی کرده است که بر خلاف واکسنهای سنتی از ویروس تضعیف شده استفاده نمی کند بلکه ازمولکول «پیامرسان آر اِن اِی» بهره میبرد. این شرکت منتظر نتایج فاز دوم آزمایشهای بالینی است.
- ساعت ۱۵:۳۰
ایالت کالیفرنیا، روز گذشته رکورد افزایش شمار مبتلایان جدید خود به ویروس کرونا را با ثبت بالای ۶ هزار مورد تازه شکست. همچنین شمار بیمارانی که در بیمارستان بستری شدهاند نیز در این ایالت به ۳ هزار و ۸۶۸ نفر رسید که از زمان آغاز شیوع ویروس کرونا سابقه نداشته است. هفت ایالت دیگر از جمله تگزاس، آریزونا، کارولینای شمالی و کارولینای جنوبی نیزشاهد رکوردی تازه در تعداد بستریشده ها بودند.
دادههای دانشگاه جانز هاپکینز نشان میدهد شمار مبتلایان در آمریکا از دوشنبه پیش تا این دوشنبه، ۳۵ هزار و ۶۹۵ مورد افزایش پیدا کرد. در حال حاضر، ۲ میلیون و ۳۴۷ هزار و ۱۰۲ نفر در آمریکا به این ویروس مبتلا شدهاند که از این تعداد، ۱۲۱ هزار و ۲۲۵ نفر جان باختهاند.
- ساعت ۷:۰۰
براساس آمار رسمی وزارت بهداشت ایران، در شبانه روز گذشته ۱۳۳ بیمار مبتلا به کرونا جانباختند و شمار مرگ براثر ابتلا به این ویروس به ۹هزار و ۹۹۶ نفر رسید.
بنابر این گزارش در شبانه روز گذشته دو هزار و ۵۳۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در ایران شناسایی شدند و در مجموع شمار مبتلایان به ۲۱۲ هزار و ۵۰۱ نفر رسیده است.
صحت آمار اعلام شده توسط جمهوری اسلامی همچون آمارهای چین و روسیه به شدت مورد تردید است و سازمان بهداشت جهانی و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اعلام کردهاند که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی در ایران است.