لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۴۹

درگذشت تدی پندرگراس یکی از موفق ترین ستارگان موسیقی ریتم و بلوز دهه هشتاد میلادی


درگذشت تدی پندرگراس یکی از موفق ترین ستارگان موسیقی ریتم و بلوز دهه هشتاد میلادی
درگذشت تدی پندرگراس یکی از موفق ترین ستارگان موسیقی ریتم و بلوز دهه هشتاد میلادی

تدی پندرگراس یکی از محبوب ترین، موفق ترین و جذاب ترین ستارگان موسیقی ریتم و بلوز R&B بود که ٢٨ سال پیش در اوج شهرت و موفقیت در یک تصادف اتومبیل فلج شد. تدی پندرگراس پس از سال ها زندگی روی صندلی چرخ دار ازهشت ماه پیش به بیماری سرطان روده بزرگ مبتلا شد و بالاخره روز چهارشنبه در بیمارستانی در حومه شهر فیلادلفیا در سن ۵٩ سالگی درگذشت.

پندرگراس پیش از تصادف اتومبیل سرنوشت سازی که مسیر فعالیت های هنری او را برای همیشه عوض کرد با صدایی مردانه و رسا به عنوان نمادی از موسیقی ریتم و بلوز دوران خود شناخته می شد و هواداران بی شماری به ویژه در میان زنان داشت. احساسات عمیق، شادی و غمی در صدای پندرگراس بود که به برخی از رومانتیک ترین ترانه های عاشقانه آن دوران جان می داد. ترانه هایی چون «درها را ببند»Close the Doors و If You Don't know Me By Now و بسیاری ترانه های پرطرفداردیگری که امروزه در رده بندی ترانه های کلاسیک صحنه موسیقی جهان قرار گرفته اند.

تدی پندرگراس در اوج دوران معروفیت و محبوبیت، نه تنها یک ستاره موسیقی بلکه نمادی از سکس و جذابیت مردانه نیز به شمار می رفت.

کنی گمبل، دوست نزدیک و تهیه کننده ای که در تولید صفحه های پندرگراس با او همکاری مستمر داشته است به یاد می آورد که این خواننده کمی پیش از واقعه تصادف اتومبیل درحال امضای قراردادی برای شرکت در یک فیلم سینمایی نیز بود:«تدی در آن دوران ١٠ بار پی در پی صاحب آلبوم پلاتین شد. او شاید یکی از موفق ترین هنرمندان صنعت موسیقی آمریکا به شمار می رفت و یک دنیا طرح و برنامه برای آینده اش داشت که با وقوع آن تصادف همه آن ها نقش بر آب شد.»

تدی پندرگراس که در سال ١٩۵٠ در فیلادلفیا به دنیا آمد پس از تصادف در سال ١٩٨٢دچارشکستگی استخوان ستون فقرات ودر نتیجه از کمربه پائین فلج شد. با این همه او که هنوز می توانست با همان قدرت همیشگی آواز بخواند به خاطر شرایط ناتوانی جسمی نتوانست آن تصویری که به عنوان یک مرد قدرتمند و عاشق پیشه در ترانه های خود بوجود آورده بود را بدون جلب ترحم شنوندگانش ارائه دهد.

با این همه پندرگراس روحیه خود را از دست نداد و به جای آن به دنبال یک هویت تازه برای خود تبدیل به یک فرد نمونه شد: «او هیچوقت درباره واقعه تصادف اتومبیل تلخ یا عصبانی به نظر نمی رسید بلکه با رویارویی با این مسئله شجاعت و شهامت بیشتری پیدا کرد. او توانست با حضورخود در صحنه موسیقی ریتم و بلوز تاثیرات عمیقی برروند این موسیقی بگذارد.»

گمبل می گوید تدی پندرگراس از جذابیت خارق العاده ای برخوردار بود و به عنوان یک خواننده صاحب یکی از صداهای پرقدرت تاریخ موسیقی ریتم و بلوز به شمار می رود: «او یک خواننده باریتون کم نظیر بود.درعین حال صدای او از لطافت خاصی برخوردار بود هرچند هر وقت که اراده می کرد می توانست همین صدای لطیف را تبدیل به نوایی خشن و قدرتمند کند.»

اما این صدای پندرگراس نبود که توانست راه های موفقیت را برای او باز کند بلکه در ابتدای کار این مهارت او در نواختن جاز و سازهای کوبه ای بود که توجه همگان را به او جلب کرد. او به عنوان جازیست با ارکستر هارولد ملوین که به دنبال یک نوازنده تازه بود در «بلو نوت» شروع به کار کرد. کمی بعد او در همین ارکستر تبدیل به خواننده اصلی شد.

این ارکستر پس از کار با تهیه کنندگانی چون «گمبل» و «لیون هاف» توانست چند آهنگ پرطرفدار در اوائل دهه هفتاد میلادی ارائه کند و به زودی فعالیت های تکنفره خود را در زمینه خوانندگی و آهنگسازی آغاز کرد.

گمبل می گوید: «شنوندگان زن به شدت شیفته تدی پندرگراس و موسیقی او بودند. موسیقی او برخلاف بسیاری از ترانه های امروزی حاوی اروتیسمی رومانتیک بود و از کلمات زشت و زننده در آن نشانی نبود. در صدای تدی پندرگراس احساساتی عمیق و درونی، حضوری همیشگی داشت.»

وقتی پندرگراس در٣١ سالگی پس از آنکه اتومبیل «رولزرویس» او با درختی تصادف کرد و از ناحیه کمر فلج شد، هواداران او در یک حالت شوک و ناباوری فرو رفتند. او شش ماه پس از این واقعه آلبوم تازه ای را به نام «زبان عشق» ارائه داد که این آلبوم نیز با موفقیت همراه بود. اما زندگی حرفه ای او هرگز دوباره به حالت اول باز نگشت.

پندرگراس بخش عظیمی از زندگی خود را وقف کمک های مادی و معنوی به معلولین دیگر کرد.

XS
SM
MD
LG