رمان: «زن پاریسی» نوشته پائولا مک لین، زندگی نامه مشترک ارنست همینگوی و همسر پاریسی اش الیزابت هدلی ریچاردسون است. این کتاب هم اینک در لیست کتاب های تابستانی کشورهای انگلیسی و فرانسوی زبان قرار گرفته است.
«زن پاریسی» نگاه زنانه به جهان درونی ارنست همینگوی در طول دوران زیستن برای نوشتن داستان در پاریس سال هایی است که هنرمندان و نویسندگان جهان این جهانشهر هنری را قبله گاه خود می دانستند. گرترود اشتاین، ارنست همینگوی، جیمز جویس، ساموئل بکت، پابلو پیکاسو، سالوادور دالی، لویی بونوئل و... در شمار نویسندگان و هنرمندان مهاجر ساکن پاریس بودند که خود را نیازمند فضا و جهانی می دیدند که بیشتر کافه ها و پاتوق هایش مکان آفرینش هنری به شمار می آمد.
اما در واقعیت زن پاریسی اشاره ای است به الیزابت هدلی ریچاردسون، همسر ارنست همینگوی است که در سال ۱۹۲۱ باهمدیگر ازدواج کرده سپس به پاریس مهاجرت کردند. حاصل این ازدواج پسرشان «جان» بود که در سال ۱۹۲۳ و به هنگام مسافرت پدرومادرش به کانادا در شهر تورنتو زاده شد. ارنست همینگوی انگیزه و دستاویزی برای شناسایی الیزابت هدلی ست که می توانست یکی از بزرگترین نویسندگان جهان شود چنان که از نامه ها و داستان های هرگز منتشر نشده او بر می آید، شایسته رسیدن به آنچنان جایگاهی نیز بود.
الیزابت هدلی از طریق همسرش ارنست همینگوی که دوران ترقی و شناساندن خود را به عنوان یک نویسنده حرفه ای طی می کرد، با بسیاری از نویسندگان و هنرمندان جهان در پاریس آشنا شد. همینگوی و همسرش هدلی در پاریس در آپارتمان کوچکی در خیابان ۷۴یکی از محلات پاریس در بالاخانه کتابفروشی معروف «شکسپیر و کمپانی» زندگی می کردند.
کتابفروشی شکسپیر و کمپانی توسط سیلویا بیچ آمریکایی اداره می شد که از افتخاراتش نشر کتاب تقریبا ممنوعه «یولیسس» جیمز جویس بود. کتابی که از سوی ناشران انگلیسی زبان و به دلیل تبلیغ آشکار اروتیسم مورد بی مهری و بایکوت قرار گرفته بود.
همینگوی از طریق همین کتابفروشی با ازرا پاوند شاعر برجسته آمریکایی و سپس با گرترود اشتاین نویسنده مشهور آمریکایی آشنا شد. پاریس محفل نویسندگان و هنرمندان تبعیدی و مهاجر از سراسر جهان از جمله آمریکا شده بود.
در سال ۱۹۲۵الیزات هدلی پس از آن که متوجه روابط عاشقانه همینگوی با دیگر زنان پاریسی شد، خواهان جدایی از او شد. در این سال همینگوی سرگرم نوشتن داستان «خورشید هم طلوع می کند» بود. همینگوی از شنیدن درخواست جدایی هدلی چنان شوکه شد که تعادل خود را از دست داد و با همه تلاشش از جمله اهدای این داستان به هدلی بازهم نتوانست مانع از جدایی او شود. الیزابت چند سال بعد با یک روزنامه نگار به نام «پاول ماورر» که در پاریس با او آشنا شده بود، ازدواج کرد.
رمان زن پاریسی از زاویه دید الیزابت جهان درونی ارنست همینگوی را مورد مداقه و بازبینی زنانه قرار داده است.
ارنست همینگوی از جمله نویسندگان نامدار آمریکایی ست که جایزه پولیستر ادبی و نوبل ادبیات را دریافت کرده است.