جايزه بنياد آنا ليند تحت نظارت وزرات امورخارجه سوئد به فعالان حقوق بشر در جهان اهدا می شود تا انديشه های صلح دوستانۀ «آنا ليند» وزير امورخارجۀ پيشين آن کشور، در جهان گسترش يابد.
جايزه امسال اين بنياد به يک زن فلسطينی ۷۰ ساله بنام «جين زارو» استاد دانشگاه رام الله و از رهبران فرقه مسيحی «کو-وی-کِرها» يا جامعه دوستان مسيحی اهدا شد. خانم زارو با بهره گيری از دستاوردهای جنبش پرهيز از خشونت، برای برقراری صلح پايدار در منطقه تلاش می کند.
کميته داوران در بيانيه خود آورده است «اين جايزه به جين زارو به پاس يک عمر تلاش برای گسترش انديشۀ پرهيز از خشونت؛ بويژه در ميان نسلهای جوان، به نيّت برقراری صلح پايدار اهداء می گردد.»
جين زارو در اين مراسم گفت «اين جايزه بستر مناسبی برای پيشبرد انديشۀ پرهيز از خشونت فراهم می آورد. همچنين آغازی برای آموزش مردم در زمينه حل مسالمت آميز مشکلات داخلی کشورهايشان است.»
«کی جی هامر» اسقف پيشين سوئد نيز گفت «جين زارو همۀ عمر خود را در فلسطين سپری کرده است. در واقع از زمانی که اين سرزمين از سوی بريتانيا به اين نام اداره می شد. زارو همچون يک درخت زيتون مقاومت کرد تا ريشه های خود را محکم بر سر جای خود حفظ کند. ماندن ريشه ها در خاک سرزمينهای فلسطينی ميوه صلح و زندگی را برای همگان به ارمغان آورد.»
جين زارو افزود «من راه پرهيز از خشونت را در پيش گرفتم، زيرا به برابری همه انسانها ايمان داشتم. خداوند همه ما را برابر آفريده؛ همانگونه که اين برابری به من امکان داد تا پشتيبان حقوق مردم فلسطينی شوم. اين تلاش بدون توسل به خشونت است؛ زيرا خشونت تأمين کننده حقوق بشر نيست.»
جين زارو گفت «راه ما همان پيگيری ارزشهای انا ليند است که به حفظ محيط زيست، حقوق بشر و برابری ايمان داشت. ما بايد راهی بيابيم تا صلح و عدالت برای همۀ مردم جهان تأمين شود. جهانيان بايد دوگانگی در معيارها و تبعيضات اجتماعی از جمله: تهيدستی و دارامندی را ميان انسانها برچينند. در سرزمينهای ما همۀ اقشار اجتماعی از جمله کودکان با دوگانگی ميان فلسطينی ها و اسراييلی ها آشنايی دارند.»
يان الياسون وزير پيشين امورخارجه سوئد و رئيس پيشين شورای امنيت سازمان ملل متحد نيز گفت «جين زارو همه عمرخود را وقف جنبش پرهيز از خشونت کرده است تا خشونت را در کليه ابعاد آن به چالش بگيرد.»