مقامات پاکستانی برای دیدار و مذاکره با نمایندگان صندوق بین المللی پول در روز دوشنبه در واشنگتن آماده می شوند. آنان به دنبال اصلاح ساختار وام های پاکستان برای مقابله با سیل سهمگین و بی سابقه طی دهه های اخیر در این کشور هستند.
سیل سه هفته ای در پاکستان میلیون ها نفر را بی خانمان، آواره و گرسنه کرده است. سیل زدگان از آنچه که پاسخ کند دولت به بحران می خوانند، خشمگین هستند.
بنیادهای خیریه اسلامی که برخی از آنها ارتباط های مشکوکی با گروه های شبه نظامی دارند، برای ارائه خدمات و کمک به سیل زدگان کلافه از عملکرد دولت، وارد عمل شده اند.
سیل در تقریبا یک پنجم از قلمرو کشور پاکستان جاری شده و گفته می شود ١٦٠٠ تن را به کشتن داده است.
حدود ٢٠ میلیون پاکستانی دیگر نیز بر اثر تخریب روستاها و زیرساخت ها، ویران شدن محصولات کشاورزی و کشته شدن دام ها آسیب دیده اند.
یک سخنگوی کمیته بین المللی صلیب سرخ می گوید این گروه مواد غذایی یک ماه برای ١٥٠ هزار نفر را در اختیار دارد اما تلاش های امدادی با شمار فزاینده نیازمندان مطابقت ندارد.
او می گوید کمیته بین المللی صلیب سرخ به مردم درباره مین های منفجر نشده ای که سیل جابجا کرده، هشدار داده است. به گفته این سخنگوی صلیب سرخ جهانی، این بمب ها تاکنون شش نفر را به شکل جدی مجروح کرده اند.
امدادگران نگران شیوع بیماری های ناشی از آب مانند وبا، تیفوئید و اسهال خونی براثر کمبود بهداشت و وجود هوای گرم در منطقه سیل زده هستند.
طبق پیش بینی مسئولان، طی چند روز آینده با تخلیه رودخانه ایندوس به دریای عربی، سیلاب فروکش خواهد کرد.