لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۴۳

همدردی سنی ها با شیعیان در پاکستان


والی استان بلوچستان پاکستان از نیروهای امنیتی کشور بخاطر کوتاهی در جلوگیری از بمب گذاری روز شنبه، که به کشته شدن دست کم ۸۰ شیعه و مجروح شدن بیش از صد نفر دیگر منجر شد بشدت انتقاد کرده است.

ذوالفقار مغزی امروز، یکشنبه، گفت نیروهای امنیتی به رغم آزادی عمل در مقابله با گروه های افراطی نتوانسته اند از وقوع حملاتی نظیر حمله دیروز به یک بازار پرجمعیت جلوگیری کنند.
یکی از مقام های امنیتی پاکستان می گوید احتمال میرود تعداد کشته شدگان بیشتر بشود و به یکصد نفر برسد.

امروز در شهر کویته نیز، سکنه غیر شیعه ی شهر برای همدردی با قربانیان و بازماندگان بمب گذاری دیروز به خیابان ها آمدند.

پاکستان جزو معدود کشورهای قدرتمند و صاحب سلاح های اتمی در منطقه است، اما هنوز ابتدایی ترین خواست مردم که تامین امنیت است از سوی دولت مردان بی پاسخ مانده است.
روز شنبه لشکر جنگوی، که یک گروه افراطی سنی است، مسئولیت حمله اخیررا پذیرفت.

حتی بسیاری از مردم سنی نسبت به پشتیبانی سازمان اطلاعات پاکستان، از این گروه ظنین هستند و می گویند دولت به عمد چشم خود را برروی آنان بسته است.

ملک افضل که یک دانشجوست می گوید "اینجا دیگه قضیه ی وحشیگریه. این اتفاق ها به این خاطر میفته که ماها با هم متحد نیستیم. اگه ما به دولت فشار نیاریم، اتفاقی مثل انفجار دیشب تکرار میشه. اگر امروز شیعه ها مردن، فردا ما سنی ها کشته میشیم، و لابد روز بعد یک گروه دیگه. دانه درشت های حکومتی هم خیالشون راحته که فقط ما آدم های فقیر می میریم نه خودشون و زن و بچه شون ".

کویته مرکز استان بلوچستان و در نزدیکی مرز افغانستان است و انفجار روز شنبه در بازار مرکزی شهر اتفاق افتاد.
اغلب کشته شدگان متعلق به اقوام هزاره بودند که اقلیتی شیعه هستند.

محمد عمران، مغازه دار، می گوید " دولت دقیقا می دونه کی پشت این انفجارها و کشتار شیعه هاست. من خودم سنی هستم و می دونم که اگر حکومت بخواد جلوگیری کنه، هیچکس حتی نمی تونه یک کارد آشپزخونه با خودش بیاره تو خیابون چه برسه به مواد منفجره و بمب" .

گروه های سیاسی شیعه خواهان اعتصاب عمومی در کویته شدند و بسیاری از مغازه ها امروز بسته بود. بیمارستان شهر تقاضای خون برای مجروحین کرده بود و گروه های سنی در اقدامی بیسابقه، برای اهدای خون جلوی بیمارستان ها جمع شده بودند.

سازمان اطلاعات مرکزی پاکستان گروه های افراطی سنی را به دست داشتن در حملات متهم می کند و خود را از اتهام همکاری با آنها مبری می داند.

در طول یکسال گذشته بیش از ۴۰۰ نفر از شیعه های پاکستان در بمب گذاری ها کشته شده اند و گروهی از روحانیون تندرو سنی نیز توسط عملیات انتقامی شیعه ها به قتل رسیده اند.
XS
SM
MD
LG