در نتیجه سرریز رودخانه ایندوس و جاری شدن آب و سیلاب در خانه ها و روستاهای بیشتر در مناطق جنوبی پاکستان، حدود ۱۵۰هزار پاکستانی دیگر مجبور به نقل مکان به مناطق مرتفع تر شدند.
مقامات در روزهای گذشته تلاش کردند خاکریزها و دیگر موانع بر سر راه سیل را در استان جنوبی سند مستحکم کنند.
دولت پاکستان برای آنچه که شهروندان این کشور تلاش های ناکافی و ناکارآمد امدادی خوانده اند، مورد خشم مردم قرار گرفته است.
به نظر می رسد پاکستان آماده درخواست کمک از صندوق بین المللی پول طی جلسه ای است که قرار است این هفته در واشنگتن با هدف تسهیل ارائه وام ۱۰ میلیارد دلاری و برای مقابله با ضررهای اقتصادی سیل برگزار شود. این وام در سال ۲۰۰۸ مطرح شده بود.
سازمان بهداشت جهانی می گوید در مناطق سیل زده پاکستان خطر شیوع بیماری واگیر ناشی از آب وجود دارد.
سازمان بهداشت جهانی کشورهای عضو سازمان ملل متحد را به پرداخت کمک های خود در قالب ۲۰۰ میلیون کمک وعده داده شده ترغیب کرد و گفت دارو برای مقابله با بیماری های مهلک را نمیتوان تنها با وعده و وعید خریداری کرد.
بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد جامعه بین الملل را به ادامه حمایت از پاکستان دعوت کرد و هشدار داد این کشور برای «هفته ها، ماه ها و سال ها نیازمند خواهد بود».
سیل هایی که در نتیجه هفته ها باران موسمی جاری شد، تاکنون ۱۶۰۰ نفر را به کشتن داده و در محدوده یک پنجم از خاک پاکستان، به ۲۰ میلیون نفر آسیب وارد کرده است.
سازمان ملل متحد می گوید هشت میلیون نفر به کمک های اضطراری انساندوستانه احتیاج دارند.
پاکستان گفته است کمک ۵ میلیون دلاری هند را می پذیرد. این اقدامی نادر به نشانه حسن نیت میان دو کشور رقیب دیرپا است که برای سه سال با یکدیگر جنگ کرده اند.
هواپیماهای نظامی آمریکایی بیش از ۵۰۰ هزار کیلوگرم کالاهای امدادی از جمله هزاران کیلوگرم گوشت حلال را به سیل زدگان رسانده است.