لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۴۸

پاکستان پیشنهاد جدید طالبان را بررسی می کند


احزاب اپوزیسیون پاکستان و متحدان سیاسی‌شان فشار به دولت ائتلافی را افزایش داده اند تا پیشنهاد مذاکرات صلح از طالبان پاکستان را بررسی کنند. آنان امیدوارند که این اقدام راه را برای تامین صلح در انتخابات ملی پیش رو هموار سازد. همزمان برخی تحلیلگران می گویند با وجود اختلافات عمیق درباره مقابله با نظامی گری، مذاکرات صلح بی‌فایده است.

طالبان پاکستان چند هفته پیش ویدئویی را منتشر کردند و پیش شرط هایی را برای مذاکرات صلح ارائه دادند. احزاب اپوزیسیون و همچنین نواز شریف، نخست وزیر سابق پاکستان از این ایده استقبال کرده اند و می گویند دولت باید آن را بررسی کند.

دولت هنوز این پیشنهاد را رسما قبول یا رد نکرده است. سناتور فرهت الله بابار می گوید دولت در گذشته با این شبه نظامیان مذاکره کرده است تا به خشونت‌ها پایان دهند.

نیروهای امنیتی پاکستان حدود یک دهه است که با شبه نظامیان طالبان در داخل این کشور می جنگند. اما این تلاش‌ها موفق به ریشه کنی مقرهای شبه نظامیان از مناطق قبیله‌ای موجود در مرز افغانستان نشده است.

در سال‌های اخیر مقامات پاکستان تلاش کرده اند تا در برخی مناطق از طریق توافقنامه‌های صلح با شاخه‌های مختلف شبه نظامیان به جنگ و درگیری پایان دهند. اما این اقدامات با برخی انتقادات بین المللی مواجه شد و منجر به صلح پایدار نشد.

با این وجود، برخی احزاب سیاسی اسلامگرا در پاکستان که با استفاده از نیروی نظامی علیه شبه نظامیان مخالف بودند، همچنان از مذاکرات صلح حمایت می کنند.

برخی مطالب در روزنامه‌ها اخیرا به احزاب سیاسی درباره کنارآمدن با شبه نظامیان هشدار داده اند. آنان در عوض احزاب را به اتحاد برای شکست دادن نیروهای افراط گرا ترغیب کرده اند.

احسان، یک سخنگوی طالبان پاکستان روز یکشنبه ۱۰ فوریه از مکانی نامعلوم در گفت و گوی تلفنی با صدای آمریکا گفت گروه متبوعش بر پیشنهاد خود ثابت قدم است و همچنان منتظر پاسخ رسمی دولت است.

مشاهد حسین، رئیس کمیته دفاع سنای پاکستان و عضو یک حزب عمده می گوید پیشنهاد صلح پاکستان در بحبوحه پیش از انتخابات ارائه شده و احتمالا پس از رای گیری مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

شبه نظامیان پاکستانی می گویند دلیل حملاتشان علیه نیروهای امنیتی تنبیه اسلام آباد است که در جنگ علیه طالبان در افغانستان با آمریکا همدست شده است. برخی احزاب اسلامگرا و گروه‌های محافظه کار در پاکستان می گویند وقتی نیروهای خارجی افغانستان را ترک کنند، شبه نظامیان به خشونت‌ها پایان داده و در جامعه پاکستان حل خواهند شد.

اسد منیر، یک مامور امنیتی سابق پاکستان می گوید مزاکره صلح با طالبان بعید است که به تروریسم پایان دهد اما مقامات باید این پیشنهاد را ملاحظه کنند زیرا می تواند مقاصد واقعی طالبان را بازگو کند.

به گفته منیر طالبان هرگز برنامه‌اش را پنهان نکرده و دولت فعلی این کشور را غیراسلام می داند و می خواهد از طریق جهاد آن را تغییر دهد.

XS
SM
MD
LG