در قرقيزستان موافقان و مخالفان قربان بک باقی اف رئيس جمهوری معزول آن کشور روز چهارشنبه در شهر جنوبی جلال آباد بطور همزمان و کاملاً مسالمت آميز، دست به راهپيمايی زدند.
اين راهپيمايی ها در واکنش به اظهارات جديد رئيس دولت موقت قرقيزستان در ارتباط با امکان انجام مذاکره با قربان بک باقی اف، بر پا شده است. مسأله ای که به نظر می رسد از موضع پيشين خانم رزا آتونبايوا رئيس دولت موقت قرقيزستان يک گام به عقب باشد، زيرا وی پيش از اين بحثی از احتمال انجام گفتگو با وی مطرح نکرده بود.
خانم آتونبايوا در مورد مضمون مذاکرات احتمالی با باقی اف سخنی به ميان نياورده است اما گمان می رود، بحث اصلی بر سر چگونگی استعفای وی از مقام رياست جمهوری کشور باشد.
خانم آتونبايوا پس از ديدار با رابرت بليک مديرکل وزارت امور خارجه آمريکا در پاسخ به سئوال مربوط به مضمون مذاکرات احتمالی با قربان بک باقی اف گفت که «اميدواريم او کاملاً متوجه باشد برای او آينده ای در اين کشور ديگر وجود ندارد و او بايد استعفا دهد و به سلامت از کشور خارج شود.»
قربان بک باقی اف، رئيس جمهوری قرقيزستان سرانجام در روز هفتم ماه آوريل جاری پس از سرکوب تظاهرات مردمی و مرگ ۸۳ نفر، بيشکک پايتخت کشور را به قصد جلال آباد تنها پايگاه مردمی خود در جنوب آن کشور، ترک کرد. وی از آن تاريخ تا کنون ضمن اينکه مرتب خود را رئيس جمهوری قانونی و مشروع کشور توصيف کرده است اما در واکنش به پاسخ منفی دولت موقت مکرراً از آنها تقاضای مذاکره نموده است. باقی اف تا کنون هيچگونه اشاره ای به احتمال خروج از کشور نکرده است و نام هيچ کشوری را نيز برای پناهندگی احتمالی، بر زبان نياورده است.
در اين ميان دميتری مدودف رِييس جمهوری روسيه در خلال سفر خود به ايالات متحده نسبت به احتمال بروز يک جنگ داخلی در قرقيزستان، هشدار داده است.
در همين حال واشنگتن و مسکو هر دو به خاطر وجود پايگاههای هوايی خود در قرقيزستان در اين ماجراها به نحوی خود را ذينفع می دانند و به دولت موقت پيشنهاد کمک مالی کرده اند.
ايالات متحده روز چهارشنبه از طريق رابرت بليک مدير کل وزارت امور خارجه آمريکا به دولت موقت اعلام کرد که آماده کمک به حاکمان جديد و اِعمال فشار بيشتر برای برکناری باقی اف است؛ چرا که در نتيجۀ ناآراميهای اخير، پرواز بسياری از هواپيماهای تدارکاتی آمريکا از پايگاه اجاره ایِ مناس به افغانستان، دچار اختلال شده است. مضافاً اينکه واشنگتن نگران است که رويدادهای جاری قرقيزستان قرارداد پنج سالۀ پايگاه هوايی مناس را تحت تأثير قرار دهد، زيرا برخی از اعضای دولت موقت پيشنهاد کرده اند مدت قرارداد کوتاه شود.
روسيه نيز روز چهارشنبه وعده داد ۵۰ ميليون دلار به صورت وام و کمک بلاعوض در اختيار دولت موقت قرقيزستان قرار دهد. گفته می شود اين پول تنها يک سّوم از وام درخواستی قرقيزستان از دولت روسيه است. ولاديمير پوتين نخست وزير روسيه اعلام کرده است در صورت نياز مجدد دولت موّقت کمکهای بيشتری در اختيار آنان قرار خواهد گرفت.