لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۳۰

ماجرای يک پسر خردسال پاکستانی با نام «اسامه»


ماجرای يک پسر خردسال پاکستانی با نام «اسامه»
ماجرای يک پسر خردسال پاکستانی با نام «اسامه»

محمد اسامه که شش ماه پس از حملات يازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ به آمريکا، متولد شده است، می گويد اطلاعات کمی از اسامه بن لادن مغز متفکر حملات يازدهم سپتامبر دارد، اما نامش برايش اميتازاتی داشته است.

محمد اسامه پسر بچه ۹ ساله از روستايی در دره سوات در پاکستان می گويد تنها مطلبی که راجع به اسامه بن لادن می داند اين است که او بسيار سفر می کرد. محمد اسامه دقيقاً شش ماه پس از حملات يازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ متولد شد.

در اکتبر سال ۲۰۰۱، آمريکا و متحدينش در واکنش به حملات عليه آمريکا، افغانستان را که به نظر می آمد مخفيگاه اسامه بن لادن بود، اشغال کردند. ظرف چند روز، جهان غرب پيگرد بن لادن را آغاز کرد.

اسامه بن لادن برای اسلام گرايان ضدغربی نماد مبارزاتی شد. نام اسامه بلافاصله پس از حملات يازدهم سپتامبر، برای پسران تازه متولد شده، نامی محبوب شد. اما پدر محمد اسامه، رضيم محمد توضيح می دهد که نام پسرش را از نام اسامه بن لادن انتخاب نکرده و تنها می خواسته بر اساس سنت اسلامی، نامی عربی بر وی بگذارد و میگويد: هيچ چيزی راجع به بن لادن و کارهايش نمی دانيم. داستان های مختلفی گفته می شود. بعضی می گويند او در آمريکاست، بعضی هم می گويند در پاکستان است. برخی می گويند در افغانستان است و حالا هم گفته می شود او را کشته اند.

پس از حملات يازدهم سپتامبر، هزاران پاکستانی با در دست داشتن تصاوير بن لادن در خيابان ها تظاهرات می کردند و فرياد می زدند «اسامه ما با تو هستيم.»

محمد اسامه شرح می دهد که به علت نامش به او در مدرسه اجازه می دهند در همه رشته های ورزشی تمرين کند و می گويد: هيچ کس به من نمی گويد شبيه اسامه بن لادن هستم، اما به علت نامم به من اجازه می دهند در همه رشته های ورزشی، حتی رشته های سخت، شرکت کنم.

در سال ۲۰۰۷، آشوب گران طالبان که از سوی نيروهای تحت رهبری آمريکا از افغانستان بيرون رانده شدند، کنترل خود را به دره سوات گسترش دادند و از آن زمان موجی از خشونت منطقه را فرا گرفت. تهاجم نظامی ارتش پاکستان و نيروهای ائتلاف، طالبان را از اين منطقه بيرون کرد. اما دو سال پس از آن، هنوز زندگی مردم در اين منطقه به روال عادی باز نگشته است.

ساکنان دره سوات می گويند که جنگ عليه تروريسم حتی با کشته شدن اسامه بن لادن تمام نشده است. يک نظرخواهی انجام شده در سال ۲۰۱۰ در کشورهای مسلمان نشان می دهد، حمايت از شخصيت های جهادگرا نسبت به نظرخواهی انجام شده در سال ۲۰۰۳، بمراتب پايين تر بوده است.

XS
SM
MD
LG